Applicaties voor de smartphone

Applicaties voor de smartphone In Nederland heeft bijna iedereen een smartphone, een handige mobiele telefoon met vele mogelijkheden tot communicatie, informatie en ontspanning. Voor de smartphones zijn duizenden applicaties ontwikkeld, kleine programma's die op de slimme telefoons kunnen worden geïnstalleerd. Voor elke interesse is er wel een app. Ameland is met diverse apps vertegenwoordigd in de verschillende internet winkels die apps aanbieden.

Bereik smartphones Nederland

In Nederland is het bereik van mobiele telefoons groot, bijna honderd procent. Om en nabij het hele land is gedekt en bijna overal is mobiel te bellen.

Bellen en internetten

Met de smartphone kun je behalve bellen ook internetten, mail ontvangen en versturen en kleine programmaatjes, applicaties, gebruiken. Die applicaties, die kortweg apps worden genoemd, zijn er in soorten en maten, van eenvoudig tot zeer geavanceerd. Wat de apps allemaal gemeen hebben is dat de opmaak speciaal is gericht op vertoning op het kleine scherm van de smartphone. Met de telefoon, internet en apps heb je met je smartphone de hele wereld onder handbereik.

Applicaties als marketinginstument

De apps bieden bedrijven grote mogelijkheden; ze kunnen worden ingezet als marketinginstrument. Kranten maken apps om lezers aan zich te binden, steden maken apps om hun stad aan te prijzen en informatie te ontsluiten, musea maken apps met een virtuele tour door het museum. Het aantal toepassingsmogelijkheden is nagenoeg ongekend.

Apps en Tablets

Tablets zijn groter dan smartphones. Het gebruik is vergelijkbaar, alleen is alles een maatje groter. Met de Tablet kun je Internet-bellen en verder alles wat een smartphone ook kan.
Er zijn voor verschillende smartphones en verschillende tablets ook verschillende apps:
 • iPhone app
 • Android app
 • Blackberry app
 • Windows Phone app
 • Nokia app
 • iPad app
 • Android Tablet app
 • Blackberry Playbook app

Apple

Apple was de gangmaker van de app. Voor de iPhone, de gebruiksvriendelijk smartphone van Apple, kunnen iPhone apps ontwikkeld worden, die je dan kunt downloaden op je telefoon. Na Apple kwamen ook de andere merken met hun eigen soorten apps.

Ameland Actueel

Ameland is in den beginne vertegenwoordigd met de app Ameland Actueel met nieuws, agenda, locaties, weer en rubriekadvertenties. De app wordt hoog gewaardeerd om zijn verzorgde uiterlijk, heldere nieuws en vele interessante locaties op het eiland. De eerste app specifiek voor Ameland kwam van Persbureau Ameland. De aanbieder van Ameland nieuws zag haar kans om de service en het lezersaantal te vergroten. Het persbureau nam een gerenommeerd app-bouwer in de arm, die een functionele en mooi vormgegeven app voor de iPhone en een mobiele website voor alle andere slimme telefoons samenstelde. De mobiele website voor alle smartphones is te raadplegen via www.ameland-actueel.nl

Muddy Monsters

VVV Ameland begreep de nieuwe mogelijkheden en liet een app ontwikkelen met een spel: Muddy Monsters Attack Ameland. In het kleurige spel willen Muddy Monsters het licht van de vuurtoren doven.
Doel was vooral om ruchtbaarheid te geven aan de nieuwe website van VVV Ameland en om Ameland voor het voetlicht te brengen en dat is met de app voor iPhone, Android en iPad ook gelukt.

Ameland Guide

VVV Ameland zette ook nog de Ameland Guide in de markt, een app met toeristische informatie over het eiland.

Ameland Actueel / Bron: Ameland ActueelAmeland Actueel / Bron: Ameland Actueel
Muddy Monsters / Bron: VVV AmelandMuddy Monsters / Bron: VVV Ameland
Ameland Guide / Bron: VVV AmelandAmeland Guide / Bron: VVV Ameland

Meer apps

Met het succes van de smartphones ontdekten meer ondernemers van Ameland de mogelijkheden van de app. Na een voorzichtige start en een ‘kat uit de boom kijken’ is de beer los. Wereldwijd, in Nederland en ook op Ameland kwam de app-stroom op gang.

Zoekwoord

Op Internet zijn verschillende Stores waar de apps in de schappen staan. Door bij de Store en Market een zoekwoord in te tikken van het onderwerp naar keuze, worden alle apps van dat onderwerp getoond. De apps over Ameland zijn te vinden via Ameland of Wadden.
 • Apple heeft de App Store
 • Android heeft de Android Market
 • Windows heeft de Marketplace

Lees verder

© 2012 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mobiel besturingssysteem - Android ten opzichte van de restBijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Er zit tussen sommige smartphones behoorlijk veel verschil. Een groot…
Kaatsen in FrieslandKaatsen in FrieslandKaatsen is een populaire balsport in Friesland. Het kan samen met schaatsen en skûtsjesilen tot de Friese volkssporten w…
Ameland in 2010 - Jaar van Penny's ShadowrecensieAmeland in 2010 - Jaar van Penny's ShadowNa ‘Ameland in 2008,’ ‘Ameland in 2009,’ is ‘Ameland in 2010’ het derde nummer in de serie ‘Ameland in …’ De eilander ui…

Internetbegrippen uitgelegdInternetbegrippen uitgelegdTijdens het surfen op het internet kom je veel woorden en begrippen tegen (vaak engelstalig) die je niet kent. Ze worden…
Online communiceren met het thuisnetwerkOnline communiceren met het thuisnetwerkWie voor zichzelf een nieuw huis ontwerpt, of ook een zojuist gekochte woning klaar wil maken voor de toekomst, zal goed…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: JESHOOTS, Pixabay
 • Persbureau Ameland, website van IT Next
 • https://www.unitedconsumers.com/gsm/mobiele-dekking-nederland/index.jsp geraadpleegd op 10 april 2018
 • Afbeelding bron 1: Ameland Actueel
 • Afbeelding bron 2: VVV Ameland
 • Afbeelding bron 3: VVV Ameland
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 10-04-2018
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.