Snapchat: wat is het, verwijderen en downloaden

Snapchat: wat is het, verwijderen en downloaden Snapchat wordt veel gebruikt binnen Nederland. Maar wat is Snapchat nu eigenlijk? Snapchat is een applicatie die op zowel Apple als Android-apparaten kan worden gebruikt. Met de app is het mogelijk om foto's te versturen naar al je vrienden. De foto's worden slechts enkele seconden aan de ontvanger(s) getoond.

Wat is Snapchat

Twee schermafdrukken van de interface van SnapchatTwee schermafdrukken van de interface van Snapchat
Snapchat is een mobiele applicatie net zoals bijvoorbeeld Facetime en Instagram. Snapchat kan op zowel Apple als Android-telefoons worden geïnstalleerd en wordt gebruikt om foto's te versturen. De verstuurde foto wordt na een korte tijd automatisch verwijderd. De verzender van de foto kan zelf kiezen hoe lang de foto zichtbaar is. De verzender kan hierbij kiezen uit een tijdsduur van één tot tien seconden. Snapchat wordt dan ook met name gebruikt om rare en gewaagde foto's of selfies te versturen. Snapchat maakt het ook mogelijk om foto's naar meerdere vrienden tegelijk te versturen. In 2014 maakte honderdduizenden jongeren binnen Nederland gebruik van de app.

Het gevaar van Snapchat is dat de ontvanger van de foto, de foto toch voor een langere tijd kan bekijken wanneer hij of zij een "printscreen" van de foto maakt. Wanneer er een "printscreen" wordt gemaakt krijgt de verzender een bericht dat zijn foto opgeslagen is. Er bestaan echter ook applicaties zoals bijvoorbeeld SnapMod om dit bericht te kunnen omzeilen. Verder bevat Snapchat de optie "Snapchat Story" waarmee de verzender er voor kan zorgen dat zijn of haar foto 24 uur zichtbaar is.

Snapchat is ontwikkeld door studenten die aan de universiteit van Stanford studeren in Californië. De applicatie krijgt veel belangstelling. Zo bood het bedrijf Facebook 3 miljard dollar om de applicatie over te mogen nemen. Daarna volgde het bedrijf Google met een bod van 4 miljard dollar. Snapchat weigerde echter beide aanbiedingen.

Snapchat downloaden, installeren en verwijderen

Het logo van SnapchatHet logo van Snapchat

Snapchat downloaden

Snapchat kan voor de iPhone worden gedownload in de Appstore van Apple. Voor Android-apparaten is de app beschikbaar in de Google Play Store. Snapchat kan tevens op tablets worden gedownload en geïnstalleerd. Het is geen zware applicatie die snelle hardware vereist en wanneer je over een moderne telefoon of tablet beschikt zal Snapchat hier dan ook op draaien.

Snapchat verwijderen

Wil je jouw snapchat account volledig verwijderen? Dit kan door te navigeren naar de website van Snapchat . Vervolgens dien je in te loggen op deze site en te bevestigen dat je jouw account wil verwijderen. Wanneer je dit bevestigt zullen jouw account en de bijbehorende gegevens worden verwijderd.

Kost Snapchat geld?

Snapchat is volledig gratis te downloaden en te gebruiken. Het versturen van data kan uiteraard wel kosten opleveren binnen jouw databundel. Het is dan ook aan te raden om altijd een WiFi-verbinding te gebruiken wanneer dit mogelijk is. Zelf verdient Snapchat geld door advertenties te plaatsen.

Waarom Snapchat onveilig is

Het is gebleken dat Snapchat niet altijd zo veilig is. Zo werd in 2014 bekend gemaakt dat de gegevens van maar liefst 4,6 miljoen Snapchatgebruikers op straat lagen. Er waren toen onder andere gebruikersnamen en telefoonnummers uitgelekt. Tevens is in oktober 2014 de applicatie Snapsave gehackt. De applicatie Snapsave maakt het mogelijk om foto's van Snapchat op te slaan, zonder dat de verzender van de foto hiervan een bericht krijgt.

Inmiddels heeft Snapchat de applicatie voorzien van een update waardoor deze veiliger is. Op dit moment (april 2015) lijkt de app dan ook veilig te zijn. Het is echter wel aan te raden om goed na te denken alvorens je een foto gaat versturen.

Lees verder

© 2015 - 2024 Bankdrukker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snapchat account gehackt? Zo kom je erachternieuws uitgelichtSnapchat account gehackt? Zo kom je erachterEind december 2013 maakte Snapchat bekend dat circa 4.6 miljoen Snapchat accounts gehackt zijn. Op Nieuwjaarsdag werd de…
nieuws uitgelichtThe Snappening, vervolg Fappening?In september 2014 was er al een hoop gedoe over iCloud hack genaamd 'The Fappening' waarbij privéfoto's van honderden be…
Hoe werkt snapchat?Hoe werkt snapchat?Soms zijn er grappige of bijzondere foto's en films, die je graag een ander wilt laten zien. Of je wilt een intiem momen…
Instagram Stories: Mogelijkheden en verschillen met SnapchatInstagram Stories: Mogelijkheden en verschillen met SnapchatDoor middel van diverse applicaties kan je met je mobiele apparaten in contact blijven met je sociale netwerk. Zo is het…

Hoe maak je een appHoe maak je een appApps zijn erg populair bij bedrijven maar ook bij personen in het dagelijkse leven. Hoe maak je nu zelf zo een app? Om v…
Atraci: Gratis en legaal muziek streamen zonder reclameAtraci: Gratis en legaal muziek streamen zonder reclameBijna iedereen luistert muziek tegenwoordig via internet. Weinig mensen kopen nog echt een CD. Bekende streamingsdienste…
Bronnen en referenties
  • http://www.androidplanet.nl/spotlight/snapchat/
Bankdrukker (80 artikelen)
Gepubliceerd: 15-04-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Software
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.