InfoNu.nl > Pc en Internet > Hosting > Exchange hosting

Exchange hosting

Exchange hosting Exchange hosting is een service waarbij een telecomaanbieder een email-postvak en schijfruimte op een server beschikbaar stelt en daarop de “gehoste” gegevens voor zijn klanten beheert. Die hebben vanaf verschillende plekken en media toegang tot hun e-mails, adresboeken, taakbeheer en documenten.

Exchange server

Voorwaarde voor het gebruik van exchange hosting is een exchange-server. Marktleider is Microsoft Exchange Server, maar er zijn ook andere aanbieders. Dit berichtensysteem werkt onafhankelijk van de netwerkgrootte, zowel op intranet als op internet en maakt gebruik van MAPI, een RPC-protocol dat de samenwerking van groepen mogelijk maakt. Zowel PC’s als Macintosh-computers kunnen erop aangesloten worden.

Op basis van deze technologie is het ook mogelijk om een BlackBerry te koppelen. En vanaf model 3G en de iPhone/iPod touch 2.0 software is het ook mogelijk om de iPhone op een Exchange-postbus aan te sluiten.

Wanneer is hosted exchange zinvol

Bedrijven die over een eigen IT-afdeling beschikken, beheren hun eigen exchange server. Dat is financieel interessant bij een aantal van 50 tot 70 mailboxen. Populaire freemailproviders bieden gratis mailboxen aan die e-mails en agenda’s naar een mobiele telefoon kunnen overzetten. Voor privegebruik is dat voldoende.

Maar zodra men een postbus wil benaderen afkomstig uit eigen domein, of met meerdere gebruikers tegelijk toegang wil hebben tot agenda- en taakbeheer, is uitbesteding van hosting en omschakeling naar een hosted-exchange-provider zinvol.

Wat omvat exchange server hosting?

Exchange server hosting omvat in de regel:
  • inrichting van gemeenschappelijke programmatoepassingen
  • gegevensuitwisseling met mobiele telefoon, laptop en desktop
  • hosting van klantgegevens (de data)
  • onderhoud en update van de software
  • virus- en spambescherming
  • veilige versleuteling van gegevens
  • regelmatige back-ups

De email-uitwisseling naar laptop of mobiele telefoon geschiedt overigens op basis van een zogenaamde pushdienst en wordt door de eindgebruiker zelf geactiveerd.
© 2009 - 2019 Serkozy, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Exchange Server, Microsoft Exchange HostingDit is een server systeem (exchange servers) waarop het verzenden en ontvangen van email en/of andersoortige interactiev…
Hosting biedt voordelenHosting biedt voordelenJe IT-diensten uitbesteden is in, en dat niet alleen bij ondernemingen. Een eigen IT-afdeling loont alleen bij grote bed…
De Bombay Stock Exchange, de beurs van BombayDe Bombay Stock Exchange, de beurs van BombayDe Bombay Stock Exchange telt meer dan 4500 bedrijven en bestaat al ruim 200 jaar. De openingstijden zijn vergelijkbaar…
Hoe een webhosting provider kiezen?Hoe een webhosting provider kiezen?Webhosting is nodig als je een website 24 uur per dag live wil hebben. Via een server is die dan permanent aangesloten o…
Reseller hosting - eenvoudig je eigen hostingbedrijf startenReseller hosting is dé opkomende online business. Reseller hosting is een vorm van web hosting, waarbij de accounteigena…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Ujmoser, Openclipart

Reageer op het artikel "Exchange hosting"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Serkozy
Laatste update: 13-11-2010
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Hosting
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!