Alles over de Chromebook laptop

Alles over de Chromebook laptop Een artikel alles over een geheel nieuw product die op de markt is verschenen ‘de Chromebook laptop’. Dé Chrombook is gemaakt voor het internet en je kunt er ook alleen mee op het internet surfen. Deze laptop is sneller, eenvoudiger en veiliger dan alle andere computers. De Chromebook start in 8 seconden op en is razend snel.

De Chromebook

De Chromebook is een geheel nieuw product dat op de markt is verschenen. Hoewel de laptop er gewoon uit ziet is het een laptop met veel inhoud. Je kent de internet browser chrome wel, deze browser is van google. Deze laptop is er namelijk naar vernoemd. De laptop is razend snel en start al in 8 seconden op! Wie wilt nou niet een razend snelle laptop zoals de ‘Chromebook’.

Wanneer je steeds meer updates uitvoert op de laptop wordt deze laptop steeds sneller. Ook kun je handige apps downloaden en zo heb je alles bij de hand. Samsung en Acer zijn een samenwerking aangegaan en zijn aan de slag gegaan. Hier kwam deze geweldige Chromebook laptop uit.

Gastaccount

Wat ook erg handig is dat je vrienden en of familie je Chromebook kan gebruiken met zijn eigen app! Zo kan diegene zich als gast aanmelden, zo hebben deze gebruikers geen enkele toegang tot jouw privé data.

Chromebook kwijt? Geen probleem!

Het handigste is nog wel wanneer je de Chromebook kwijt raakt. Ken je toevallig iemand met een Chromebook? Je hoeft alleen in te loggen op deze Chromebook en je kunt doorgaan waar je mee bezig was. Jouw apps zijn meteen zichtbaar! Natuurlijk is dit allemaal zo veilig mogelijk gemaakt en kan er geen misbruik van worden gemaakt.

Meteen op het Internet

Bij deze geweldige laptop gaat het om het internet. Je start je Chromebook op en je bent al meteen op het internet. Dit door dat je een favoriete draadloos netwerk kan instellen! Door de ingebouwde Wi-fi en 3G mogelijkheden kun je overal op het internet met je laptop, erg handig! Dan komt er nog eens bij dat deze Chromebook met 3G, beschikken over een ingebouwde simkaart met 1GB. Deze stelt gratis data beschikbaar mede mogelijk gemaakt door KPN. Super handig want zo kun je ook buitenhuis op het internet!

Ook heb je handige webapps. Deze zijn te downloaden op het internet. Je kunt deze op je Chromebook zetten met één klik ben je al bij de webpagina die jij maar wilt!

Ingebouwde Beveiliging

Veiligheid staat boven alles bij de Chromebook. Chromebooks gebruiken een besturingssysteem wat als eerste staat en dat is ontwikkeld voor de bedreigingen. Bedreigingen zoals sites die geïnfecteerd zijn met malware. Zelfs jouw computer kan daar mee geïnfecteerd worden door alleen al een bezoek aan deze site. Maar de Chromebook heeft hier iets nieuws op uitgevonden. De Chromebook heeft meerdere lagen beveiliging die ze jou kunnen bieden. Dit houdt in dat als één beveiligingsniveau wordt gekraakt, de andere beveiligingsniveaus nog actief blijven. De Chromebook heeft een erg handige herstel knop. Als er maar iets mis gaat drukt u op deze knop hersteld de computer zich helemaal uit zichzelf. Zo stelt de Chromebook zelf de goede versie van het besturingsysteem weer in.

Automatische updates

De Chromebook is ook voorzien van automatische updates. Dit is de beste manier om je voor malware te beschermen. Zo hoef je niet zelf de laptop telkens up te daten. Dit wordt namelijk automatisch voor je gedaan! Zo beschik je over de nieuwste en veiligste manier van beveiliging op jouw Chromebook laptop.

Sandboxing

Daarbij komt de sandbox ook kijken. Wanneer je verschillende tabs hebt open staan en je komt op een malware site, heeft dit helemaal geen effect op de andere tabbladen.

Verified boot

Als de malware te sterk is voor de sandbox en toch alle tabbladen heeft geïnfecteerd is er nog de verified boot. Dit is een zelfcontrole die in werking komt wanneer je de Chromebook opnieuw opstart. Wanneer deze merkt dat je Chromebook is aangetast hersteld de Chromebook helemaal uit zichzelf.

Data-encryptie

Alle documenten worden veilig in de Chromebook opgeslagen of terwijl de ‘cloud’. Alle cookies, cachebestanden en downloads blijven misschien nog op je computer staan, maar de Chromebook heeft er een oplossing voor. De Chromebook codeert namelijk deze data met een beveiligde hardware zo kan geen enkel ander persoon in uw Chromebook komen.

Een geweldige laptop toch? Handig als je snel wilt surfen op het internet!
© 2011 - 2024 Lisateamo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Chromebook van GoogleChromebook van GoogleChromebook is een concept dat bedacht is door Google. Het is een laptop die enkel en alleen verbonden is met internet en…
Smart Lock instellen voor je ChromebookSmart Lock instellen voor je ChromebookVoor het ontgrendelen van je Chromebook is normaal het invoeren van een wachtwoord vereist. Google heeft voor gebruikers…
Wat is een Chromebook?Wat is een Chromebook?Wat is een Chromebook nu eigenlijk? De Chromebook is een computer met het besturingssysteem van Google: Chrome OS. De Ch…

Bits of Bytes, wat houdt het in?Bits of Bytes, wat houdt het in?Een computer slaat gegevens op en verwerkt deze door middel van elektrische, magnetische of optische signalen. Er zijn t…
Een laptop kan irritant veel lawaai makenEen laptop kan irritant veel lawaai makenLaptops kunnen meer geluid produceren dan je lief is. De hoeveelheid lawaai kan flink verschillen tussen de ene en de an…
Bronnen en referenties
  • http://www.google.nl/chromebook
Lisateamo (19 artikelen)
Gepubliceerd: 20-06-2011
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Hardware
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.