Tips om je oude Android-smartphone te hergebruiken!
Uit onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld twee jaar met hun smartphone doen voor ze een nieuwe kopen. Als je een nieuwe smartphone gekocht hebt rijst vaak de vraag op: "wat nu te doen met de oude smartphone?" De oude smartphone werkt immers meestal nog wel, maar voldeed simpelweg niet meer aan de steeds hoger wordende eisen die we aan smartphones stellen. Gelukkig is het helemaal niet nodig om je oude smartphone weg te gooien! Er zijn genoeg mogelijkheden voor je oude, geliefde smartphone om zich nuttig te maken.
Verander je oude smartphone in een afstandsbediening
Zelfs de oudste smartphones kunnen dienen als een high-tech media controller! Door de smartphone aan te sluiten op Googles Chromecast kun je eenvoudig je favoriete films en series op je tv kijken terwijl je smartphone naast je op de tafel ligt. Je hoeft alleen de app van de videodienst die je wilt gebruiken te openen en te 'casten' naar je tv. Nu kun je YouTube, Netflix, HBO of Videoland eenvoudig op je tv kijken terwijl je je telefoon als controller gebruikt.
Verander je oude smartphone in een digitaal fotolijstje
Door de gratis app DayFrame te downloaden verander je je smartphone in een digitale fotolijst. Door de app aan te sluiten op je account van bijvoorbeeld Facebook, Google+, Twitter of Flickr kun je een eindeloze variatie aan foto's laten zien. Het is mogelijk om voor een paar euro de betaalde versie van de app te kopen. Dit biedt toegang tot verschillende extra functies. Een van deze functies is de mogelijkheid om handmatig samengestelde playlists te maken en die vervolgens op specifieke tijden van de dag af te spelen.
Maak je smartphone kindvriendelijk
Hoewel je oude smartphone voor jou misschien weinig te bieden heeft is het voor kleine kinderen nog steeds prachtig speelgoed. Door in de instellingen een extra gebruikers profiel in te stellen kun je precies instellen welke apps je kinderen mogen gebruiken. (instellingen -> gebruikers -> voeg gebruiker toe). Dit is mogelijk voor Android apparaten vanaf Android 4.3.
Een soortgelijke optie die ook beschikbaar is voor oudere Android apparaten is een speciale app. Deze app genaamd 'Zoodles Kids Mode' geeft je de mogelijkheid om precies in te stellen wat je kind mag doen op de telefoon. Door voor een paar euro de volledige versie van de app te kopen krijg je toegang tot extra functies. Je kunt dan onder andere instellen hoelang je kind per dag het apparaat mag gebruiken.
Verander je oude smartphone in een beveiligingscamera
Opnieuw is het een Android app die je oude smartphone nuttig kan maken. De app 'IP Webcam' maakt het mogelijk om op je computer of laptop door de lens van je smartphone te kijken. Dus heb je waardevolle spullen in huis liggen en wil je daar een oogje op houden? Download de app en installeer je telefoon zo dat je kan zien wat er gebeurt. Vergeet niet dat de telefoon aan de oplader moet liggen. Een oude telefoon heeft meestal geen geweldig goede accuduur. In combinatie met het continu draaien van de camera is de smartphone snel leeg als hij niet aan het netstroom ligt.
Steun wetenschappelijk onderzoek met je oude smartphone
Bij wetenschappelijk onderzoek wordt tegenwoordig eenvoudig grote hoeveelheden data verzameld. Het probleem kan zijn dat de onderzoekteams niet de computerkracht hebben om die enorme hoeveelheden informatie te verwerken. Dit is waar jouw oude smartphone om de hoek komt kijken. Als je een Wi-Fi-verbinding hebt dan kun je de rekenkracht van jouw smartphone doneren aan een onderzoek. Nu maakt een smartphone niet veel verschil, maar omdat veel mensen die doen krijgen wetenschappers beschikking tot zoveel rekenkracht dat hun onderzoek veel sneller gaat.
Om wetenschappelijk onderzoek te steunen download je de 'BOINC' app. De app gebruikt de rekenkracht van je telefoon om een project te steunen dat jij zelf kan uitkiezen. Vervolgens is de app alleen actief als de telefoon aan het netstroom ligt en verbonden is met Wi-Fi. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de kosten van je mobiele data erg hoog zullen worden.
Lees boeken op je oude smartphone
Digitaal lezen wordt steeds populairder. Grote internetwinkels als Amazon, Barnes & Nobels en Bol.com hebben een assortiment met miljoenen boeken. Voor het lezen van die boeken heb je echter een e-reader nodig. Deze extra uitgave zorgt ervoor dat veel mensen het bij de traditionele boeken houden omdat ze er geen geld voor over hebben.
Er zijn verschillende apps te vinden die je telefoon veranderen in een e-reader. Prettige apps zijn 'Google Play Books', 'FBReader' en Amazons 'Kindle Reader'. Je kunt hiermee niet alleen boeken lezen, maar ook tijdschriften. De app van de Nederlandse bibliotheek biedt de mogelijkheid tot het lenen van e-books. Apps als Blendle en Tijdschrift.nl (van Sanoma) bieden tijdschriften aan. Je betaalt per tijdschrift of je neemt een abonnement.
Doneer je oude smartphone
Als je helemaal geen doel meer hebt voor je smartphone of je voelt je gewoon erg vrijgevig kun je je smartphone ook doneren. Verschillende doelen als 'Hopeline', 'Cellhpones for Soldiers' en 'Rainforest Connection' zullen dankbaar gebruik maken van jouw oude smartphone!
Wees creatief
In de Google Play Store zijn honderdduizenden handige apps te vinden. Velen van die apps kunnen jouw oude smartphone een nieuwe taak geven. Je kunt je smartphone als slimme klok en wekker gebruiken. Je kunt hem ook, eventueel in combinatie met een externe Bluetooth controller, gebruiken als spelletjescomputer. Daarnaast zijn er nog talloze dingen te bedenken waarmee jouw oude smartphone je leven simpeler kan maken. Denk dus na voordat je besluit je oude smartphone weg te gooien!
Lees verder