Geschiedenis van YouTube

YouTube is een website waar gratis filmpjes geupload en bekeken kunnen worden. YouTube is opgericht in begin 2005 door Steve Chen, Jawed Karim en Chad Hurley. Deze drie mannen waren allemaal vroeg actief in de computerindustrie en hadden ook al ervaring opgedaan bij het bedrijf PayPal. YouTube werd als domeinnaam geregistreerd op 15 februari 2005. Nog geen half jaar later was YouTube actief. YouTube is uiteindelijk verkocht aan Google voor $1.65 billion.

Youtube

Youtube is een website waar gratis filmpjes geupload en bekeken kunnen worden. YouTube is opgericht in begin 2005 door Steve Chen, Jawed Karim en Chad Hurley. Deze drie mannen waren allemaal vroeg actief in de computerindustrie en hadden ook al ervaring opgedaan bij het bedrijf PayPal. Youtube werd als domeinnaam geregistreerd op 15 februari 2005. Vervolgens werd in de maanden daarna gewerkt aan de opbouw van de website. Rond mei 2005 begon duidelijk te worden hoe YouTube er ongeveer uit moest gaan zien. Nog geen half jaar later was de website actief.

Het succes van YouTube

YouTube had in 2006 al een top 10 positie gescoord van meest bezochte website in de wereld en voorgangers zoals Google Video en Yahoo Video bleven ver achter. Er werden toen al 65.000 filmpjes per dag geupload en volgens de makers 100 miljoen filmpjes per dag bekeken. In november 2006 heeft Google YouTube gekocht voor $1.65 billion.

YouTube geblockt

Omdat YouTube steeds bekender werd gingen invloedrijke mensen zoals politieke partijen en mensen die tegen de regering van hun land waren, video's posten. Hierdoor is YouTube in sommige landen geblockt. Vaak zijn kritische filmpjes tegen de regering hier de oorzaak van. YouTube is op het moment geblockt in China, Turkije, Thailand en in Marokko.

De bedenkers

Chad Meredith Hurley

Chad Meredith Hurley is geboren in 1976. In zijn jeugd toonde hij altijd al interesse voor kunst en vanaf de High School begon hij ook veel interesse te tonen voor computers. In 1995 haalde hij zijn eindexamen en in 1999 zijn studie voor Fine Art.

Steve Shih Chen

Steve Shih Chen is geboren in 1978 in Japan. Hij emigreerde in 1986 naar Amerika. Daar ging hij naar de High School om vervolgens ook te gaan studeren. Bij PayPall ontmoette hij Chad en Jawed.

Jawed Karim

Jawed Karim is geboren in 1979 in Duitsland. Ook hij emigreerde naar Amerika in 1992 waarna hij zijn High School diploma gehaald heeft om vervolgens zijn studie in Amerika te vervolgen.
© 2009 - 2024 VMusic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met YouTubeGeld verdienen met YouTubeYouTube is natuurlijk de bekendste website met filmpjes. Wist je dat je ook geld kunt verdienen met deze filmpjes? Geld…
Hoe word je een bekende YouTuber?Hoe word je een bekende YouTuber?De bekendste YouTuber van Nederland is waarschijnlijk wel Enzo Knol en door zijn grote succes kan hij leven van de filmp…
YouTube, filmpjes scherper maken en de kwaliteit verbeterenYouTube, filmpjes scherper maken en de kwaliteit verbeterenHoe verbeter je de kwaliteit van je filmpjes op YouTube of op je Windows computer of Apple? Er zijn heel wat filmpjes di…
Populaire YouTube kanalenPopulaire YouTube kanalenYouTube is een manier om in contact te komen met anderen en filmpjes te uploaden, delen en waarderen. YouTube staat vol…

De geschiedenis van Mario BrosDe geschiedenis van Mario BrosLees hier alles over de boeiende geschiedenis van Super Mario Bros. Hier vind je alles over de eerste games en de ontwik…
Geschiedenis van CybercrimeHet is de snelst groeiende vorm van misdaad van de laatste jaren. Cybercrime, het plegen van een misdaad via de computer…
Bronnen en referenties
  • www.wikipedia.org www.youtube.com
VMusic (131 artikelen)
Gepubliceerd: 19-09-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Geschiedenis
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.