De geschiedenis van Mario Bros

De geschiedenis van Mario Bros Lees hier alles over de boeiende geschiedenis van Super Mario Bros. Hier vind je alles over de eerste games en de ontwikkeling tot nu toe.

De geschiedenis van Mario Bros

De Mario Brothers zijn een begrip. Iedereen van jong tot oud heeft gehoord van dit dynamische duo.
Dit was echter niet altijd zo. Mario moest ergens beginnen, en dit was in de arcade-versie van Donkey Kong in 1981. Alleen toen stond Mario nog bekend als een timmerman genaamd "Jumpman", zijn taak was om over verschillende obstakels (meestal houten vaten) te springen om de gevangen jonkvrouw in nood te redeen. Hij verscheen opnieuw in Donkey Kong Junior in 1982, maar deze keer spelde hij de rol van de schurk. Donkey Kong en Donkey Kong Junior werden razend populair onder de arcade gangers.

De NES en Mario Bros

Met de release van de Nintendo Entertainment System (NES), werd Mario de ster van een nieuw en langer spel. Super Mario Bros uitgebracht in 1985 wordt vandaag de dag beschouwd als een klassieker. Van dit spel zijn meer dan 40 miljoen exemplaren verkocht en het werd het een van de belangrijkste redenen voor het succes van de NES. De loodgieter moest de gevangen Princess Toadstool redden van zijn nieuwe aartsvijand Bowser in Mushroom Kingdom. Dit lijkt dus op zijn eerdere taal om een jonkvrouw te redden. Super Mario Bros was de best verkochte game in de geschiedenis.

Super Mario Bros twee

Super Mario Bros 2 is voor het eerst uitgebracht in Japan in 1986. Het beschikt over elementen en levels die vergelijkbaar zijn met het origineel, met de toevoeging van nieuwe elementen zoals andere spelers. Ook was het spel moeilijker. Er wordt nog steeds gezegd dat Super Mario Bros 2 misschien wel de moeilijkste game in de Mario serie is. Het is in 1986 nooit in Europa gekomen.
Nintendo ervoor gekozen om in plaats daarvan, een gewijzigde versie van het Japanse spelletje Doki Doki Panic te gebruiken en Mario personages toe te voegen. Het nieuwe spel werd uitgebracht in 1988 als Super Mario Bros 2 in Noord-Amerika, en in 1989 in Europa. Het spel beschikt over zeven nieuwe "werelden", en de speler kan kiezen om te spelen als een van de vier verschillende personages: Mario, Luigi, Toad of Princess Toadstool.

Super Mario Bros drie

Al snel begon Ontwikkeling van Super Mario Bros 3 werd snel gestart. Het kam in februari van 1990 in Noord-Amerika op de markt en met medio 1991 in Europa. Al snel kreeg het spel veel lof onder NES gamers. Er zijn meer dan 18 miljoen exemplaren van verkocht en wordt door sommigen als de beste game in de Mario serie beschouwd.

Super Mario Bros op de super Nintendo

Gelijktijdig met de super Nintendo kwam ook Super Mario World. Dit spel had nieuwe levels en werelden, en introduceerde Yoshi. Dit werd geen grote hit omdat de meeste mensen een SEGA met Sonic wilde. De daarop volgende jaren kwamen er nog enkele Mario varianten zoals Super Mario Kart, Mario's Time Machine, Super Mario Bros, The Lost Levels en nog vele andere versies voor de Super Nintendo.

Super Mario Bros op de Nintendo 64

Bij de introductie van de Nintendo 64 kwam er ook weer een Mario Bros game. Dit spel, Super Mario 64, was uitgevoerd in full 3D. Het spel had veel grote verschillen ten opzichte van de 2D-games van het verleden. Maar het bleef nog steeds een van de typische Mario spellen door het opnemen van bekende personages en vijanden. Ook kwamen er een aantal nieuwe varianten zoals Mario Golf, , Super Smash Brothers en Mario Tennis.

Super Mario Bros op de WII

De Nintendo Wii, uitgebracht in 2006, heeft ook alweer twee Mario Bros games. Mario Kart en New Super Mario Bros. Hier kun je met vier spelers tegelijk spelen..
© 2010 - 2024 Bastiaan271, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nintendo's MarioNintendo's MarioMario is een van de bekendste figuren binnen de Game-wereld. Mario is zelfs de mascotte van het merk Nintendo, maar hoe…
Nintendo Classic Mini: NES en SNESNintendo Classic Mini: NES en SNESIn 2016 startte Nintendo haar Classic Mini-serie: kleine varianten van homeconsoles die ze eerder uitbrachten, met tient…
Wat is Nintendo Amiibo?Wat is Nintendo Amiibo?Na het grote succes van de gameuitgever Activision met de Skylandersfranchise was het natuurlijk een kwestie van tijd vo…
Nintendo Classic Mini: Remake van de NESNintendo Classic Mini: Remake van de NESNintendo heeft een groot aantal consoles en draagbare spelcomputers uitgebracht en heeft tot en met 2015 meer dan 700 mi…

De beste digitale archievenDe beste digitale archievenWil je een feit of een gebeurtenis controleren dan kun je niet zonder naslagwerk. Daarvoor heb je encyclopedieën in boek…
Geschiedenis van YouTubeYouTube is een website waar gratis filmpjes geupload en bekeken kunnen worden. YouTube is opgericht in begin 2005 door S…
Bastiaan271 (102 artikelen)
Gepubliceerd: 20-01-2010
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Geschiedenis
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.