Hoe word je een bekende YouTuber?

Hoe word je een bekende YouTuber? De bekendste YouTuber van Nederland is waarschijnlijk wel Enzo Knol en door zijn grote succes kan hij leven van de filmpjes die hij online zet. En hij is niet de enige die op deze manier bekend is geworden. Zo is er bijvoorbeeld ook de Zweedse Pewdiepie, die de meeste abonnees van heel YouTube heeft. Veel mensen willen ook zon groot succes, maar het kan lastig zijn als je net begint op YouTube om een basis op te bouwen van terugkomende kijkers. Hoe word je een bekende YouTuber? Hoe zorg je ervoor dat jouw filmpjes viral gaan en mensen weten wie je bent?

YouTube

YouTube is een medium online waar mensen filmpjes op kunnen plaatsen. Iedereen kan deze filmpjes vervolgens bekijken en er eventueel reacties onder zetten. YouTube wordt vooral door jongeren erg veel bekeken en je kunt er werkelijk alles vinden: van handige tutorials tot grappige filmpjes. Van mensen die games spelen tot zelfgezongen liedjes.

Bekende YouTubers

Er zijn steeds meer mensen die hun geld verdienen met YouTube en er fulltime mee bezig zijn. Enkele voorbeelden zijn:
  • EnzoKnol
  • Pewdiepie
  • Zoella
  • CaptainSparklez
  • TheFineBros

Er zijn uiteraard nog veel meer bekende YouTubers. Vaak halen ze honderdduizenden kijkers per filmpje dat ze uploaden.

Hoe word je zelf een bekende YouTuber?

Wanneer jij ook graag beroemd wilt worden met YouTube, dan kan het best lastig zijn als je net begint. Hoe zorg je ervoor dat mensen je überhaupt weten te vinden? Je bent niet de enige die begint met een eigen kanaal en opvallen kan behoorlijk lastig zijn. Hoe kun je opvallen tussen de grote hoeveelheid filmpjes en hoe creëer jij beroemdheid op YouTube? Enkele tips!

Heb geduld

Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Wanneer jij bekend wilt worden op YouTube, moet je vooral geduld hebben. Je eerste filmpjes worden misschien helemaal niet bekeken. Het is belangrijk om niet meteen op te geven. Realiseer je dat het lang kan duren tot je bekend wordt op YouTube. Belangrijk is ook om een schema te maken waar je kijkers wat aan hebben. Post bijvoorbeeld elke week dezelfde dag en op dezelfde tijd een filmpje. Met een goed schema zullen mensen terug blijven komen en weten ze precies wat ze kunnen verwachten.

Wees origineel!

Het is vooral belangrijk om origineel te zijn. Probeer niet precies hetzelfde te doen als een YouTuber waar je graag naar kijkt, maar ontwikkel een hele eigen stijl. Je zou zelf ook niet willen kijken naar een kopie. Probeer jezelf te zijn en zoek iets dat bij jou past én dat origineel is. Wanneer je origineel bent, val je eerder op en heb je een grotere kans om bekend te worden.

Goede kwaliteit op YouTube

Het is heel belangrijk dat je op YouTube goede kwaliteit levert. Zou je zelf naar een filmpje kijken waarvan het beeld onscherp is of hapert? Of zou je naar een filmpje willen kijken met slecht geluid? Investeer in je apparatuur en zorg ervoor dat de kwaliteit goed is. Hiermee vergroot je de kans dat mensen vaker komen kijken op je kanaal.

Promoot je filmpjes

Gebruik social media, zoals Twitter, Instagram en Facebook om je filmpjes op te promoten. Wanneer je dit op de juiste manier doet, zullen mensen nieuwsgierig worden en je filmpjes willen bekijken. Let goed op: het wordt niet gewaardeerd als je reclame maakt bij de reacties van andere bekende YouTubers voor je eigen kanaal. Dit werkt ook meestal averechts. Mensen willen dan niet meer kijken op je kanaal, omdat ze je vervelend vinden.

Kun je bekend worden op YouTube?

Het is zeker mogelijk om bekend te worden op YouTube, maar gemakkelijk is het niet. Je moet maar net door de juiste mensen worden ontdekt die graag naar je filmpjes kijken. Het is daarom in de eerste instantie belangrijk dat je de filmpjes met veel plezier maakt. Leg de focus op het plezier dat je hebt en de kwaliteit in de filmpjes. Probeer niet in alle macht beroemd te worden. Als je hard werkt, dan komt de beroemdheid vanzelf.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
4 manieren waarop YouTubers geld verdienen4 manieren waarop YouTubers geld verdienenYouTubers, vaak ook vloggers genoemd, zijn tegenwoordig de nieuwe beroemdheden. Ze zijn bekend geworden door het plaatse…
YouTuber Tanya BurrZe begon haar YouTube-kanaal zonder er veel van te verwachten maar groeide uit tot een hele bekende YouTuber. Met haar l…
YouTuber Joe SuggYouTube wordt steeds populairder. Er ontstaan wereldberoemde kanalen waarop mensen van over de hele wereld hun dagelijks…
Vloggen is bloggen met een videoVloggen is bloggen met een videoVloggen bestaat al sinds 2002 en wordt door veel mensen gedaan. Het aantal mensen dat vlogt, groeit maar door. Niet alle…

App "Be My Eyes": Help een blinde en speel hun ogenApp "Be My Eyes": Help een blinde en speel hun ogenDankzij veel hulp(middelen), aanpassingen en begeleidingsvormen, is een blinde of slechtziende persoon perfect in staat…
Hoe veilig is openbare wifi?Hoe veilig is openbare wifi?Als we thuis internetten zorgen we ervoor dat ons hele netwerk goed beveiligd is. We willen namelijk niet dat er iemand…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
  • http://www.wikihow.com/Make-Yourself-Famous-on-YouTube
  • http://www.instructables.com/id/How-To-Get-Famous-On-YouTube-1/
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 24-06-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.