Gratis Pokemon spellen downloaden en spelen op de PC

Gratis Pokemon spellen downloaden en spelen op de PC Je kunt Pokemon games gratis downloaden spelen op je PC. Deze spellen die oorspronkelijk op de Gameboy, Gameboy Color, Gameboy Advance en Nintendo DS, 3DS gespeeld worden, kan je met een emulator op de PC spelen. Van alle Nintendo games, blijft Pokemon het meest populaire spel om gratis te downloaden. Hier een overzicht.

Pokemon spellen uit je jeugd en nu in 2012/2013

Alle geweldige spellen uit je jeugd maar ook all nieuwe Pokemon spellen kun je ook lekker gratis spelen op de computer. Je hoeft niet langer in het bezit te zijn van een Gameboy, Gameboy Color, Gameboy Advance of een Nintendo DS en 3DS. Natuurlijk is het spelen op deze hand held consoles wat praktischer, mobieler en vaak ook leuker. Er zitten echter ook voordelen aan het spelen op de computer. Zo kun je zelfs je toets configuratie instellen, effecten bijstellen, het vergroot spelen en nog veel meer. Nog belangrijker: het is gratis. Je hoeft zowel geen Gameboy alswel als de spellen aan te schaffen. De Pokemon roms zijn veruit het de meeste gezochte Gameboy of Nintendo spellen online. Dat houdt in dat er ook veel rotzooi circuleert. Maar waar kun je deze roms of spellen downloaden en waar moet je op letten?

Waar kan je de pokemon games downloaden en waar moet je op letten?

Overal op het internet zijn tal van voornamelijk Engelstalige sites die de spelletjes aanbieden. Ze hebben een erg grote selectie aan pokemon roms. Vooral bij nieuwe spellen kan het echter moeilijk zijn om de goede versies te vinden en je komt vaak bedrogen uit. Het is daarom belangrijk om te kijken hoe betrouwbaar de sites lijken. Ook vaak zullen er reacties onder staan waaruit je op kunt maken of de pokemon rom download daadwerkelijk de juiste is. Deze sites zijn makkelijk te vinden met zoektermen als 'Pokemon Black roms download' etc. Ook kan je via torrents een groot aantal Pokemon spellen vinden. In alle gevallen moet je er opletten dat er achter de roms die je download [US] of [ENG] staat. Er zullen namelijk veel spellen ook in het Japans worden verspreid. Ook loont het de verschillende torrents websites er op na te slaan en nieuwsgroepen te proberen. Oude pokemon spellen kunnen echter het best gewoon via gratis websites worden gedownload.

Hoe speel je de Pokemon roms op je computer?

Je hebt hiervoor verschillende emulators nodig. Aangezien de games op verschillende platformen zijn uitgegeven, moet je er voor zorgen dat je de juiste emulator per Pokemon spel uitkiest. Deze emulators zijn zeer makkelijk te vinden. In mijn andere artikel kun je lezen hoe dat moet: Gratis Nintendo DS en 3DS games downloaden en spelen. Hieronder kun je vinden welke emulator je voor elk spel nodig hebt.

Gratis Pokemon Black, White, Diamond, Platinum, Pearl, Heartgold en Soulsilver games downloaden

Benodigde emulator - No$gba 2.6a
Pokemon Black en White zijn de enige 2e generatie spellen op dit moment die op de Nintendo DS worden gespeeld. Je kunt ze nu vrij goed op de computer spelen, maar ze lopen nog niet zo soepel als de oudere spellen. Je computer moet ook redelijk up-to-date zijn. Het is nog een beetje lastig om ze te downloaden, maar het is wel mogelijk. Let wel op dat je geen Japanse versie of een half vertaalde versie download.

Pokemon Diamond, Platinum, Pearl, Heartgold en Soulsilver horen bij de eerste spellen die op de Nintendo DS uitkwamen in 2006/2007. Deze pokemon games zijn al een stuk beter te vinden dan de Black en White roms. Ze lopen ook al een stuk soepeler op de No$gba 2.6a emulator. Wel kun je soms hier nog enkele bugs aantreffen, zoals problemen met savegames of onverklaarbaar vastlopen. Per nieuwe versie wordt dit echter beter.

Gratis Pokemon Ruby, Sapphire, Emerald, Firered en Leafgreen games downloaden en spelen op de PC

Benodigde emulator - No$gba 2.6a of Visual Boy Advance
Pokemon Ruby, Sapphire en Emerald zijn de toendertijd lang verwachte opvolgers van het Pokemon Gameboy Color succes. Met een vernieuwde grafische kwaliteiten en een prettigere gameplay zijn ze een stuk leuker om te spelen dan de oude spellen. Ook lopen de pokemon roms op deze emulators ook heel soepel. Mijn voorkeur gaat uit naar Visual Boy Advance omdat je dan echt het idee hebt dat je op een GBA speelt. Je kunt ook instellen dat het spel sneller loopt, zodat je ook langzame loop gedeeltes sneller kunt afleggen.

Pokemon Firered en Leafgreen zijn de remakes van de oorspronkelijke Pokemon Fire en Blue. Ze zijn bijna precies hetzelfde als de voorgaande delen, maar toch zijn er een paar extra verhaallijnen en extra opties toegevoegd. Al deze titels zijn erg makkelijk te vinden online. Ze zijn altijd volledig vertaald in het Engels.

Gratis Pokemon Red, Blue, Green, Yellow, Silver en Gold games downloaden en spelen

Benodigde emulator - Visual Boy Advance 1.8.0 Beta3
Pokemon Red, Blue en Yellow zijn zowel op de normale Gameboy (één kleur) en op de Gameboy Color uitgegeven. Deze roms zijn de echte klassiekers en nog steeds ontzettend leuke spelletjes. Yellow lijkt heel erg op Red en Blue maar hier heb je een constant een Pikachu achter je aanlopen met een eigen humeurtje. Ook kan je in Yellow al de andere Pokemon zoals Charmander en Bulbasaur tegelijk verzamelen. Pokemon Green is de Japanse versie van Blue. In Amerika dachten ze dat Blue beter zou verkopen dan Green.

Pokemon Gold en Silver worden ook wel de metal edities genoemd. Er zijn kleine verbeteringen ten opzichte van Red, Blue en Yellow, maar dat is niet significant. Alle spellen zijn erg goed te vinden op het internet. Het zijn ook zeer kleine bestandjes, dus je hebt je zo gedownload. Alleen bij Green moet je even goed opletten dat je wel een Engelse versie download, aangezien het oorspronkelijk een Japans spel is.

Lees verder

© 2011 - 2024 Euromark, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pokémon Black en WhitePokémon Black en WhitePokémon Black en White zijn de twee nieuwste Pokémon games voor de Nintendo DS. De spellen zit vol met nieuwe features d…
Retropie, oude games spelen op je televisieRetropie, oude games spelen op je televisieEen droom voor de spelers van videogames in de jaren 80 en 90. Het was al eerder mogelijk om deze oude spellen op de com…
Pokémon Go: hoe maak je je Pokémon sterker?Pokémon Go: hoe maak je je Pokémon sterker?In Pokémon Go is het de bedoeling om zoveel mogelijk verschillende Pokémon te vangen. Hiervoor moet je daadwerkelijk naa…
Pokémon GO: het evolueren van WurmplePokémon GO: het evolueren van WurmpleIn december 2017 is een deel van de Gen 3-Pokémon uitgebracht door Niantic. Een van de nieuwe Pokémon die hierin te vang…

Nintendo 3DS ombouwen en Homebrew software downloadenNintendo 3DS ombouwen en Homebrew software downloadenDe Nintendo 3DS is de nieuwste handheld spelcomputer van Nintendo. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je met b…
Nintendo 3DS spellen downloaden en spelenNintendo 3DS is misschien wel de best handheld van 2011 met 3D functie, maar wist u ook al dat u eigenlijk de spelletjes…
Euromark (67 artikelen)
Laatste update: 18-11-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.