Gratis oude Nintendo Games downloaden en spelen op de PC

Gratis oude Nintendo Games downloaden en spelen op de PC Gratis Nintendo games op je PC spelen? Het is heel goed mogelijk om gratis Super Nintendo (SNES), Nintendo (NES), Nintendo 64 (n64) en Gamecube spellen te spelen op de computer. Hier heb je alleen een goede emulator voor nodig. En die zijn er. Hier kun je vinden wat de beste Nintendo emulators zijn en waar je de oude NES, Gamecube, N64 en SNES spellen kan vinden en downloaden. Voor je het weet kun ook jij weer gratis oude klassiekers zoals Super Mario en Zelda op de computer spelen.

Nintendo games - van de Nintendo 8 naar de handheld 3DS

Veel mensen kijken met weemoed terug naar de onbezorgde jeugd. Voor velen hoort daar ook de Nintendo bij; de eerste console waarmee veel kinderen en volwassenen zich kostelijk vermaakt hebben. Door de jaren heen zijn er verschillende nintendo consoles uitgebracht zoals de oorspronkelijke Nintendo, Super Nintendo, Nintendo 64 en de Gamecube. Je kunt ze nu ook met behulp van een emulator nintendo spellen op de computer spelen. Je kunt gratis een emulater downloaden en ook vervolgens gratis de spellen per platform downloaden. Hier kun je lezen hoe dat moet en welke emulators het beste zijn.

Waar kan je de beste gratis Nintendo emulators en games downloaden?

De verschillende NES, SNES, n64 en gamecube emulators zijn vrij makkelijk te vinden. Een simpele zoekopdracht als 'Snes Emulator download' stuurt je als snel in de goede richting. Het is echter belangrijk dat je een goede emulator uitzoekt, maar daar vertel ik hieronder per platform meer over. De meeste download sites verzorgen ook een gemakkelijke handleiding die uitwijst hoe de emulator precies werkt. Je zult al snel merken dat je hier niet bijzonder veel verstand van computers voor hoeft te hebben.
Ook de zoektocht naar de NES, SNES, n64 en gamecube roms hoeft niet erg lastig te zijn. Er zijn veel verschillende websites die hier in voorzien. Voorbeeld van een goede zoekopdracht: 'SNES roms download'. Zo simpel is het dus. Ook zijn natuurlijk torrents en nieuwsgroepen een goede manier om de games gratis te downloaden, maar omdat de games zo klein zijn is het ook goed te doen via de websites.

Gratis Nintendo 8- bit (NES) roms op de PC

JNES of VirtuaNES - over het algemeen bevonden als beste Emulators voor de NES roms. Hiermee kan je probleemloos Nintendo spellen op je computer spelen. Feitelijk geen spellen die afgespeeld kunnen worden. Het vinden van de spellen is ook relatief makkelijk en de bestanden zijn erg klein.

Gratis Super Nintendo (SNES) roms op de computer

ZSNES of Snes9x - de beste emulators voor het draaien van SNES roms op de computer. Allebeide emulators verzorgen uitstekende kwaliteit en snelheid. Ook hier kun je zonder enige problemen de SNES spellen spelen. De emulator is erg gebruikersvriendelijk. Aanraders zijn Mario Kart en Megaman. De gratis games zijn allemaal te downloaden via een groot aantal websites.

Gratis Nintendo 64 (n64) games downloaden en spelen op de PC

Project64 - met afstand de beste emulator voor n64 roms op de computer. Erg goede kwaliteit en praktisch geen bugs. Toen hij uitkwam toonde het al heel erg sterk te zijn en het is met de nieuwere versies alleen maar beter geworden. Ook hier zijn praktisch alle Nintende 64 spellen compatible met de emulator en kun je dus goed op de computer spelen. De bestanden die je download kunnen zo rond de 50 MB zijn, maar ook een stuk kleiner. Let wel goed op dat je altijd Engelse roms download, omdat er ook een groot aantal Japanse roms in de omloop zijn.

Gratis Gamecube games op de PC downloaden en spelen

Dolphin - de beste en op dit moment enige volwaardige gamecube emulator. Het is in staat om de meeste commerciële spellen op de computer te spelen. Wel moet je computer niet al te oud zijn. Er is een redelijke sterke 3D kaart en geheugen voor nodig. De spellen worden goed genoeg afgespeeld, maar halen niet de soepelheid van de iets oudere consoles op de computer. De Gamecube heeft wellicht nooit de populariteit van de Xbox en de playstation weten te evenaren, maar toch heeft het een grote schare fans opgebouwd. Vandaar dat het dus toch een leuke optie is.

Lees verder

© 2011 - 2024 Euromark, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Retropie, oude games spelen op je televisieRetropie, oude games spelen op je televisieEen droom voor de spelers van videogames in de jaren 80 en 90. Het was al eerder mogelijk om deze oude spellen op de com…
Nintendo Classic Mini: NES en SNESNintendo Classic Mini: NES en SNESIn 2016 startte Nintendo haar Classic Mini-serie: kleine varianten van homeconsoles die ze eerder uitbrachten, met tient…
Nintendo 3DS spellen downloaden en spelenNintendo 3DS is misschien wel de best handheld van 2011 met 3D functie, maar wist u ook al dat u eigenlijk de spelletjes…

Nintendo 3DS ombouwen en Homebrew software downloadenNintendo 3DS ombouwen en Homebrew software downloadenDe Nintendo 3DS is de nieuwste handheld spelcomputer van Nintendo. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je met b…
Euromark (67 artikelen)
Laatste update: 18-11-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.