Gratis Nintendo DS & 3DS games downloaden en spelen op PC

Gratis Nintendo DS & 3DS games downloaden en spelen op PC Een handleiding voor gratis Nintendo DS en 3DS games downloaden en spelen op de PC. Het wordt geprobeerd mogelijk te maken met behulp van emulators. Zo kan je oude Gameboy Color, Advance, maar ook nieuwe Nintendo DS, 3DS games spelen en gratis downloaden. De Nintendo gameboy roms kun je gratis downloaden via torrents en nieuwsgroepen en zijn erg makkelijk te installeren. Voor je het weet speel je oude klassiekers als Pokemon en Zelda op de computer.

Klassiekers van de Nintendo tot nieuwe 3D games voor 2012/2013

Verlang je weer terug naar de leuke spellen van de Gameboy uit je jeugd? Of wil je graag ook huidige gratis Gameboy Advance, Nintendo DS en Nintento 3DS spelen, maar dan gratis en op je computer? Dat kan en het is nog heel gemakkelijk ook. Al jaren kun je nu met behulp van Nnintendo emulators spelletjes spelen op de computer. Waarbij het zoals platforms als de Playstation nog betrekkelijk lastig is, zijn de Gameboy emulators erg goed in staat in gebleken om het spelen op de computer mogelijk te maken. Je kunt zelf bepalen welke toetsen configuratie je gebruikt en je kunt zelfs bepalen welke snelheid je wilt aanhouden. Laten we nu eens kijken waar je de Nintendo Gameboy roms kunt downloaden en hoe de emulatie werkt.

Waar kan je de Nintendo spellen en emulators downloaden?

Het vinden en downloaden van de emulators voor de GB, GBC, GBA en DS en 3DS is een koud kunstje. Met een simpele zoekopdracht op Google waarin je bijvoorbeeld typt 'GBA Emulator' zal voldoende inspanning zijn. De truc is alleen wel om een goede Gameboy emulator uit te kiezen, maar dat staat hier onder beschreven. Ook wordt op deze meeste download sites voorzien van een handleiding met hoe de emulator werkt. Het is echter over het algemeen erg gemakkelijk in het gebruik.
Ook het zoeken en downloaden van de roms (spellen) is betrekkelijk eenvoudig. Wederom zal een simpele zoekopdracht zoals: 'gameboy roms downloaden' volstaan. Let echter wel goed op welke taal je selecteert, omdat er een groot aantal Japanse versies zijn. Ook via de algemene Torrents sites zoals torrentz.com kan je een groot aantal NDS en 3DS games vinden. Veel mensen hebben zelfs een verzameling gemaakt van verschillende spelletjes, dus kan je hele bundels spelen in één keer downloaden. Belangrijk is het vinden van een goede emulator om de spellen goed op je computer te kunnen spelen.

Gratis Gameboy (GB) en Gameboy Color (GBC) games downloaden en spelen

Welke Gameboy emulator is het beste?

Visual Boy Advance 1.8.0 Beta3 - dit is de onbetwiste emulater kampioen als het gaat om gameboy emulators. Het is nu bijna 10 jaar verkrijgbaar en bij elke nieuwe versie worden de prestaties alleen maar beter. Ook de oorspronkelijke Virtual Boy is een emulator die redelijk goed werkt, maar de meeste mensen geven de voorkeur aan Visual Boy Advance. Het is bijzonder gemakkelijk in het gebruik en je hoeft absoluut geen computer expert te zijn om er mee te werken. Zowel de emulater als de Nintendo games zijn gratis te downloaden.

Hoe goed werken de Nintendo Gameboy Color spellen?

Er zijn eigenlijk geen gameboy of gameboy color spellen die je niet op de computer kunt spelen. Er is feitelijk geen verschil op het spelen op de computer of op de gameboy of gameboy color zelf. In een bepaald opzicht is het zelfs prettiger omdat je het op een veel groter scherm kunt zien. Bijzonder gemakkelijk te vinden en te downloaden Nintendo games. Erg kleine bestandjes.

Gratis Gameboy Advance (GBA) spellen downloaden en spelen op de PC

Welke GBA emulator werkt het beste?

No$gba 2.6a - heeft mijn voorkeur, maar ook de bovengenoemde Visual Boy Advance geeft goede prestaties voor het spelen van de GBA spellen op de computer. De No$gba geeft echter ook de mogelijkheid om multiplayer spellen te spelen op de computer. Een zeer recente ontwikkeling. Erg prettig in de omgang en is erg stabiel. Makkelijk om je savegames op te slaan en is zelfs in staat om ook Nintendo DS spellen te spelen op de computer.

Hoe goed werken de Nintendo Gameboy Advance spellen?

Net zoals met de GBC is het spelen van GBA spellen op de computer bijna nog prettiger op de computer dan op de Gameboy Advance zelf. Helaas kun je natuurlijk je computer niet meenemen in de auto, maar met de laptop of de netbooks kom je al aardig dichtbij. Daarnaast kun je ook andere taken doen terwijl je aan het spelen bent. (Facebook, mail checken etc)

Gratis Nintendo DS games downloaden en spelen op PC

No$gba 2.6a - Ja ook voor de Nintendo DS roms kan deze emulator gebruikt worden en hij doet het best aardig. Het is natuurlijk wel vaak iets minder soepel dan bij de GBA en GBC spellen, maar een groot aantal spellen zijn al speelbaar. Het is nog wel even de moeite waard om de compatibility lijst te checken die wordt gegeven bij het downloaden van de No$gba. Zo zijn er een aantal spellen die maar gedeeltelijk werken, of die bepaalde fouten vertonen. Steeds meer gratis DS spellen zijn echter mogelijk om te spelen, waaronder het immens populaire Pokemon.

Gratis Nintendo 3DS games downloaden en spelen op de PC - nog even wachten

Achter de schermen zijn de ontwikkelaars ook al druk bezig met het maken van een Nintendo 3DS roms, maar op het moment is er nog niet een erg goede beschikbaar. Daarom moet ook gewaarschuwd worden voor de website 3DSemulator.org die beweert een werkende emulator te zijn voor 3DS games. Hoewel de website professioneel overkomt, bestaat de emulator niet. Het zal nog even wachten worden totdat de NDS games minder populair worden voordat gratis 3DS downloads mogelijk zijn. Ik zal je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Wel kun je al via torrents en nieuwsgroepen een groot aantal Nintendo 3DS games gratis downloaden.

Lees verder

© 2011 - 2024 Euromark, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Retropie, oude games spelen op je televisieRetropie, oude games spelen op je televisieEen droom voor de spelers van videogames in de jaren 80 en 90. Het was al eerder mogelijk om deze oude spellen op de com…
Bekende consolesBekende consolesDe meeste mensen spelen games op een console. Denk hierbij aan de Wii, de Xbox of de Playstation. Al jaren spelen mensen…

Nintendo 3DS ombouwen en Homebrew software downloadenNintendo 3DS ombouwen en Homebrew software downloadenDe Nintendo 3DS is de nieuwste handheld spelcomputer van Nintendo. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je met b…
Nintendo 3DS spellen downloaden en spelenNintendo 3DS is misschien wel de best handheld van 2011 met 3D functie, maar wist u ook al dat u eigenlijk de spelletjes…
Euromark (67 artikelen)
Laatste update: 18-11-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.