Cityville: bouw je eigen stad op facebook

Cityville: bouw je eigen stad op facebook Terwijl farmville, het vorige spelletje van zynga op facebook over de 50 miljoen spelers wereldwijd trok, doet cityville het nu dubbel zo goed door maar liefst meer dan 100 miljoen spelers wereldwijd aan te trekken en farmville van de troon te stoten. Daarmee is cityville nu het meest bespeelde spel van facebook.

Wat is cityville

Zynga is gekend voor zijn populaire games op Facebook zoals Farmville, Mafia Wars, Poker en Frontierville. Nu is het bedrijf terug met Cityville, een spel waar het de bedoeling is om een stad op te bouwen. Spelers beginnen vanaf de begane grond te bouwen tot dat ze een heuse grote stad gecreëerd hebben. Structuren zoals huizen, bedrijven, decoraties, gemeentelijke gebouwen en wegen kunnen worden geplaatst. Spelers verdienen munten, ervaring en diverse artikelen zoals verzamelingen en verbeteringen waarmee je je stad groter en beter kan maken. Het spel heeft een energie systeem zodat wanneer je speelt elke actie een energie punt nodig heeft en je energie balk in mindering brengt. Cityville is ook een sociaal spel, je kan goederen kopen en verkopen van andere spelers via spoorwegen en havens.

Energie systeem

Het spel beschikt over een energie systeem net zoals in Frontierville. Je zult voor iedere handeling die je doet dus energie nodig hebben. Als je een huis bouwt zul je dus eerst de fundering moeten bouwen, dan de muren en dan het volledig gebouw. Telkens kosten ze je dus dan een energiepunt. Je kan punten versturen naar vrienden of ze ontvangen van hun , je kan ze ook kopen in winkels met speelgeld of gewoon wachten tot de reserves terug opgevuld zijn.

Sociaal spel

Je kan Cityville spelen als enkele speler, maar het is leuker en meer belonend wanneer je met je vrienden van Facebook kan spelen. Eenmaal iemand toegevoegd als je buurman, kan je een bezoek aan hen brengen, helpen met de oogst van hun gewassen, helpen met verzamelen van hun huur of tourbussen sturen naar gebieden van belang in hun stad.

Hoe meer vrienden je hebt hoe beter want een van de meest belangrijkste aspecten in het spel is dat je zoveel mogelijk vrienden toevoegt aan je spel. Het bouwen van openbare gebouwen bijvoorbeeld zoals ziekenhuizen, heb je personeel(vrienden) voor nodig om je gebouw te doen draaien. Als je geen personeel genoeg hebt, geraakt je gebouw niet volledig af. En als je gebouw niet af is kan je de populatie limiet niet verder uitbreiden. De enigste oplossing voor die dan toch nog alleen willen spelen is veel geduld hebben of veel geld, want je kan ook computer gestuurd personeel in je gebouwen zetten door middel ze aan te nemen met speelgeld, alleen verdien je speelgeld zo traag dat het een hele tijd kan duren. Natuurlijk kan je ook met echt geld door dit te storten naar je account speelgeld kopen om zo sneller je personeel te kopen, het is aan jou de keuze.

Tips en tricks

  • De eerste tip is om zoveel mogelijk vrienden uit te nodigen als je kunt. Dit is heel behulpzaam en belangrijk in je spel. Het aansluiten van je steden aan de steden van je vriend zal je helpen met je economie en geld te maken.
  • Volgende is om community buildings te bouwen zodat u meer inwoners in jouw stad verkrijgt. Hoe meer mensen je hebt, hoe meer de economie zich zal bewegen.
  • Tip 3 is om het zorgvuldig te kiezen van je gewassen. Er zijn twee gewassen om uit te kiezen. Ten eerste heb je de aardbei welke kan geoogst worden om de 8 minuten. De andere is een wortel die 8 uur tot de oogst nodig heeft. Kies degene van welke je het meest kan oogsten tijdens je spel.
  • Tip 4 is het balanceren van je bedrijven en gewassen. Als je een nieuw bedrijf opstart moet je er zeker van zijn dat je ook aan het oogsten bent. Op deze manier verlies je geen geld.
  • Tip 5 is het bouwen van nieuwe gebouwen en ze te decoreren. Als je gebouwen bouwt, krijg je voedsel, ervaring en coins. En als je ze decoreert krijg je nog meer coins. Tevens zal je bevolking wat gelukkiger worden.
  • Tip 6 is je vrienden je cadeaus te laten geven zoals batterijen en coins. Zorg dat ze zich inschrijven, zelfs al spelen ze het spel niet en vraag ze dat ze zoveel mogelijk cadeaus geven als ze kunnen.
  • En ten slot zorg je ervoor dat je wegen, snelwegen, havens en treinstations bouwt. Zorg ervoor dat naburige steden gemakkelijk naar je stad kunnen reizen. Want dit is de enigste manier waarop je handel kunt doen met hen en je economie mee kan laten verbeteren.
© 2011 - 2024 Krisdeprest, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spelletjes op facebook: Farmville, Café World en Zynga PokerFacebook staat op sommige viewcountingsites gerangschikt als de tweede meest bezochte site ter wereld. Waarschijnlijk za…
De app FarmVille 2De app FarmVille 2Simulatiespelletjes zijn zeer populair, vooral boerderij spelletjes doen het in dit genre goed. Op Facebook bestond het…
Zo blokkeer je spelletjes verzoeken op FacebookTegenwoordig speelt iedereen wel één of meerdere spelletjes op Facebook. Maar als je helemaal geen spelletjes speelt, of…
Gamen is goed voor jeGamen is goed voor jeVeel onderzoekers zijn het ermee eens dat games slecht voor je zijn, slecht voor je ontwikkeling en slecht voor je herse…

Bokt.nl - Het grootste paardenforum van Belgie en Nederland?Bokt.nl - Het grootste paardenforum van Belgie en Nederland?Bokt.nl, een website die heel wat paardenliefhebbers in Nederland en België bekend in de oren klinkt. Vaak hoor je over…
CGI: Computer Generated ImageryComputer Generated Imagery. Groot kans heb je nog nooit van deze term gehoord, maar als je wat voorbeelden krijgt zal je…
Krisdeprest (143 artikelen)
Gepubliceerd: 22-01-2011
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.