De app FarmVille 2

De app FarmVille 2 Simulatiespelletjes zijn zeer populair, vooral boerderij spelletjes doen het in dit genre goed. Op Facebook bestond het al, het populaire simulatiespel FarmVille. Inmiddels is er ook een FarmVille 2 app uitgekomen. Wat is het verschil tussen de app en het Facebookspel en wat moet je doen bij de app FarmVille?

Het spel FarmVille

Bij het simulatiespel FarmVille ben je een boer die zijn boerderij onderhoudt en uitbreidt. Naast het verbouwen van gewassen, kan je ook dieren houden en gerechten klaarmaken voor de verkoop. Het spel werd ontwikkeld door Zynga in 2012 en in 2014 hebben ze ook een app van het spel op de markt gebracht. Zynga heeft naast FarmVille nog meer spelletjes ontwikkeld, namelijk:
 • Ninja Kingdom
 • Bubble Safari
 • CaféWorld
 • CityVille
 • CastleVille
 • ChefVille
 • CoasterVille
 • Matching With Friends
 • Hidden Shadows
 • Hidden Chronicles
 • Knights of the Rose
 • Yard Sale: Hidden Treasures
 • Zynga Plus Casino
 • Zynga Plus Poker

FarmVille Facebook versus app FarmVille

Het spel FarmVille en de app FarmVille zijn niet hetzelfde. Je kan de app wel koppelen aan Facebook, wat je de mogelijkheid geeft om producten naar je Facebook applicatie te sturen en vanuit je Facebook applicatie naar de FarmVille app. Het is niet noodzakelijk om het spel aan Facebook te koppelen. Wanneer je dit wil kan je het spel ook anoniem spelen.

De opzet en de stijl van beide versies is ongeveer hetzelfde. Het verschil zit hem in de kleine dingen. Bij de app wordt de hoeveelheid water steeds aangevuld. Je hebt dus altijd water genoeg. Verder kan je lid worden van een boeren coöperatie. In de coöperatie kan je hulp vragen op je boerderij en chatten met de andere leden. Ook heb je geen bouwers nodig wanneer je nieuwe apparaten op je erf wil zetten. Het kost alleen tijd en wanneer je het apparaat direct wil gebruiken kan je sleutels gebruiken. Deze sleutels zorgen dat het apparaat direct bruikbaar is en je niet hoeft te wachten.

De app FarmVille 2

Je verbouwt gewassen en op het scorebord kan je kijken welke gewassen je kunt verkopen. Wanneer je wilt bestaat er ook de mogelijkheid om gewassen of gemaakte producten aan de andere kant van de straat in de marktkraam te verkopen. Gemaakte producten komen in de schuur terecht. Deze schuur is al snel te klein om alle producten te herbergen. Je kan de schuur upgraden met de spijkers die je vindt bij Grootmoeders Stek en met de hangsloten van Pappy's vijver en de Merryweather-mijn. Vanaf level 18 kan je de Merryweather-mijn gebruiken.

Bij ieder level kan je meer soorten producten verbouwen en andere dieren toevoegen aan je boerderij. Verder kan je ook steeds meer apparaten komen, waardoor je een steeds grotere variatie aan producten kan produceren.

In de app vind je ook nog het prijzenwiel, waar iedere dag een prijs te winnen valt. Naast het rad staat de prijzentent. Vanaf level 16 kan je deze tent gebruiken. In deze tent kunnen je prijsdieren lintjes verdienen, die daarna weer in te wisselen zijn voor munten, zegels en sleutels. Wanneer je niet voldoende prijsdieren hebt kan je prijsdieren kopen met zegels. Deze zegels krijg je van Arie Arendsoog wanneer je zijn bestellingen aan hem levert. Arie Arendsoog komt ook vanaf level 16 in beeld.

Meerdere personen in de app FarmVille 2

 • De reizende koopman
 • Sophia's proeftafel, waar je munten kan verdienen door het verkopen van wijncombinaties en kaas. Zij wordt ontgrendeld in niveau 24.
 • Pikes aanlegplaats, waar je munten kan verdienen met het verkopen van zeevruchtspecialiteiten. Hij wordt ontgrendeld in niveau 30.
 • Bij de vuurtoren, kan je zaken doen met de oude zeeman.
© 2014 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Internet boer spelen: FarmvilleBen je als internetboer net bezig om je oogst binnen te halen, onsnappen al je kippen. Of er hangen vruchten aan de bome…
Spelletjes op facebook: Farmville, Café World en Zynga PokerFacebook staat op sommige viewcountingsites gerangschikt als de tweede meest bezochte site ter wereld. Waarschijnlijk za…
Farmville decoratie tips en tricksFarmville een spel voor jong en oud. Het verzorgen van de dieren en het oogsten van de verschillede groente- en fruitsoo…
Landleven: wordt internetboerLandleven: wordt internetboerLandleven: wordt een internetboer. Landleven is een online spel of game dat gespeeld kan worden via bijvoorbeeld Hyves o…

Definitief weg met die bestanden, hoe doe je dat?Definitief weg met die bestanden, hoe doe je dat?Privacy is een groot goed. We willen niet, dat iedereen zomaar onze foto’s of bestanden kan inzien. Hoewel je waarschijn…
Hoe laat je Chrome je instellingen onthouden?Hoe laat je Chrome je instellingen onthouden?Raakt Google Chrome telkens weer je browserinstellingen kwijt? En moet je die dus telkens opnieuw instellen? En zit je o…
Bronnen en referenties
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 19-10-2016
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Software
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.