Het succes van Marktplaats

De website Marktplaats.nl, die al 11 jaar bestaat, is een enorm succes in heel Nederland. Op Markplaats.nl kunt u een advertentie plaatsen van een (tweedehands) product, dat u wilt verkopen. U kunt ook advertenties zoeken van producten die u wilt kopen. De site is erg handig te gebruiken en een advertentie plaatsen kan iedereen. Marktplaats.nl is de op twee na best bezochte site van Nederland. In 1999 is deze site opgericht door Rene van Mullem. De site groeide vanaf het begin. Het adverteren op Marktplaats.nl was altijd gratis in alle rubrieken. Dit is in de loop der tijd veranderd. Men moest namelijk €6,- betalen bij een advertentie met een product waar men €200,- of meer voor vroeg. Deze grens is vervallen, omdat u nu moet €3,- tot €25,- moet betalen. Het bedrag is afhankelijk van de rubriek waarin de advertentie staat. Er zijn ook rubrieken die gratis zijn. De advertentie zal 28 dagen zichtbaar zijn op Marktplaats.nl, daarna kunt u de advertentie nog verlengen.

Het succes

Het succes zit in het aantal mensen dat de site bezoekt elke dag, het aantal advertenties die per dag geplaatst worden en de overzichtelijke en duidelijke site. Er zijn ongeveer 6 miljoen advertentie op Marktplaats.nl en elke dag komen daar 165.000 advertenties bij. Dit zijn enorme hoge cijfers.

In 2007 werd geschat dat mensen op Marktplaats.nl voor zeker 4,6 miljard euro verhandelden. En door de winst van miljoenen per jaar is het misschien wel niet raar dat eBay in 2004 Marktplaats.nl heeft overgekocht voor wel 225 miljoen euro.
Als u een advertentie plaatst op Marktplaats.nl, dan zult u zien dat al snel veel mensen uw advertentie heeft gezien. Dit is natuurlijk afhankelijk van de rubriek.

Hoe merkt u het succes?

Als u iets voor een mooie prijs op Marktplaats.nl plaatst in een populaire rubriek, dan kan het mogelijk zijn dat u de dag daarna een mail of een belletje krijgt van iemand die uw voorwerp wilt kopen. Als u bijvoorbeeld een nette fiets op internet zet voor zo’n €80,-, dan is deze fiets overmorgen niet meer van u. Toch kan het ook zijn dat uw advertentie wel een paar maanden op de site staat.

Doordat veel dingen zo snel verkocht worden, is deze site een enorm succes geworden. Er is voor iedereen wel iets te vinden voor een mooie prijs. U kunt ook bieden op een product, waardoor de uiteindelijke prijs wel eens boven de vraagprijs komt.

De site

De site is enorm duidelijk opgebouwd. De advertenties worden in verschillende rubrieken geplaatst, waardoor u erg gemakkelijk op onderwerp kan zoeken naar wat u aan het zoeken bent. Maar u kunt natuurlijk ook de zoekknop gebruiken, wat meestal een stuk gemakkelijker is.

Ook kunt u uzelf aanmelden bij Marktplaats.nl, waarna u een eigen account krijgt. Hierbij kunt u favoriete advertenties plaatsen om deze een volgende dag weer op te roepen. Met dit account kunt u ook een eigen advertentie maken en betalen via bijvoorbeeld PayPal. Ook kunt u uw biedingen in de gaten houden en eventueel overbieden.

Ook Google Maps hoort tegenwoordig bij de site. Zo kunt u gemakkelijk zien of er in uw buurt uw zoekwoord wordt verkocht.

Samengevat

  • De mensen die op Marktplaats adverteren zijn blij dat ze het product kwijt zijn en dat ze er geld voor hebben gekregen.
  • De mensen die kopen zijn blij dat ze voor een kleinere prijs dan in de winkel klaar zijn.
  • De eigenaren van Marktplaats zijn blij dat ze weer ontzettend veel winst hebben gemaakt.

Site: Marktplaats.nl
© 2010 - 2024 Jokaz, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Marktplaats spullen kopen en verkopen, hoe gaat dat?Marktplaats spullen kopen en verkopen, hoe gaat dat?Marktplaats is een zeer populaire online markt waar u spullen kunt kopen en verkopen. De uitgebreide website is gebruiks…
Oplichting op MarktplaatsOplichting op Marktplaats; bijna iedereen kent wel iemand die er ooit mee te maken heeft gehad. Die nieuwe telefoon voor…
Tips en trucks voor MarktplaatsDe site “Marktplaats” bestaat al tien jaar en wordt steeds populairder. De site is bekend geworden doordat je als partic…
Help ik krijg mijn spullen niet verkocht!Iedereen kent het wel. Je zet je spullen op Marktplaats, maar vervolgens krijg je geen reacties of juist veel onzinbiedi…

Wat is een (D)DoS aanval?Wat is een (D)DoS aanval?Het internet is vrij toegankelijk voor iedereen, en niemand is de baas. Dit brengt echter wel problemen met zich mee. St…
Het herstellen van een computer onder Windows 7Het herstellen van een computer onder Windows 7Van welke prijsklasse ook, hoe gesofisticeerd ook, een computer kan altijd crashen waardoor u in de problemen komt. Dus…
Jokaz (47 artikelen)
Laatste update: 08-09-2010
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.