Help ik krijg mijn spullen niet verkocht!

Iedereen kent het wel. Je zet je spullen op Marktplaats, maar vervolgens krijg je geen reacties of juist veel onzinbiedingen. Dat is natuurlijk erg vervelend. Hoe verkoop je je spullen dan wel?

Spullen verkopen

Voordat je iets gaat verkopen moet je bedenken wat je ervoor wilt hebben. Zorg dat de prijs naar de staat van het product is. Een gloednieuw product kun je meer voor vragen dan iets wat veel gebruikt is. Kapotte spullen kun je vaak niet verkopen. Je hoeft niet altijd een prijs te bedenken, je kan het ook gewoon op bieden zetten. Bij de optie bieden krijg je vaak wel onzinnige biedingen, let daar dus wel op. Het is handiger om geen telefoonnummer onder de advertentie te zetten. Er zijn altijd mensen die maar blijven bellen of misschien zelfs smsjes sturen. Geef een telefoonnummer alleen als jij dat zelf wilt.

Verkoopsites

Er zijn heel veel verschillende verkoopsites. De meest bekende is natuurlijk Marktplaats. Dit is ook de beste site waar je je spullen op kan zetten. Voor paardenspullen kun je ook advertenties op Bokt zetten, maar ook voor gewone advertenties kun je op Bokt terecht. Voor de Belgen is Kapaza een goede site. Ook Ebay is een goede site om je spullen te verkopen.
 • www.marktplaats.nl
 • www.bokt.nl
 • www.kapaza.be
 • www.tweedehands.net
 • www.tweedehands.nl
 • www.ebay.nl

Een goede advertentie

Een goede advertentie met nette tekst en duidelijke foto's zegt veel meer dan een halve advertentie. Omschrijf het product uitgebreid in de advertentie, zoals kleur, afmetingen en eventueel nog andere dingen. Maak ook goede foto's van het product bij daglicht. Bij onduidelijke foto's gaan mensen vaak vragen naar andere foto's. Zet in de advertentie ook de nieuwprijs als je deze nog weet. Zo weten mensen wat ze er ongeveer voor moeten bieden. Een vraagprijs neerzetten is ook erg handig, maar dit hoeft natuurlijk niet. Als je een vraagprijs in gedachte hebt, bijvoorbeeld 50 euro, dan zet je in de advertentie altijd een hoger bedrag. Hoe veel hoger dit bedrag is, is afhankelijk van het product. Bieders zullen altijd onder het bedrag bieden en uiteindelijk uitkomen op het bedrag wat jij in gedachten hebt. Zet ook in de advertentie wat de verzendkosten zijn, als je het product ook wilt verzenden. Als je liever niet wilt verzenden moet je dit ook in de advertentie zetten.
De belangrijkste punten op een rijtje:
 • Nieuwprijs en vraagprijs
 • Staat van het product (nieuw, zgan, gebruikt enz.)
 • Kleur, afmetingen, model enz.
 • Verzenden/ophalen, verzendkosten
 • Duidelijke omschrijving en foto's van het product

Mailcontact

Vaak krijg je mailtjes van mensen die een bod uitbrengen of vragen hebben. Niet altijd zijn deze mailtjes in duidelijk Nederlands, soms zelfs asociaal. Probeer altijd vriendelijk te blijven en goed antwoord te geven op de vragen. Als je liever niet mailt, dan kun je natuurlijk een telefoonnummer doorgeven. Bellen gaat sneller dan mailcontact en het is een stuk directer.
Houd potentiële kopers altijd op de hoogte als er meer geboden is. Blijf altijd netjes en blaas een verkoop niet zomaar af. Verkoop je product alleen als het voor jou ook goed voelt. Als je het niet vertrouwt, moet je je spullen niet aan die persoon verkopen. Bij verzenden moet het geld altijd eerst op jouw rekening staan en de verzendkosten zijn doorgaans voor de koper.
De verzendkosten van een pakket kun je gewoon op de site van DHL of PostNL (TNT) vinden. Het is ook erg handig om de Track&Trace code op te sturen naar de koper, zo kan de koper zijn product in de gaten houden.

Wanneer wel/niet reageren

Je hoeft niet op alle biedingen in de advertentie te reageren. Als een bod je niet aanstaat kun je deze verwijderen. Op Marktplaats moet je dan een reden voor verwijdering invullen. Dit kan bijvoorbeeld 'te laag' zijn. Alleen biedingen die via mail gedaan worden kun je beter wel op reageren, dit is wel zo netjes tegenover de bieder. Vaak als je een mailtje stuurt krijg je niks meer terug, je kunt dan na een aantal dagen nog een mailtje sturen. Wacht niet te lang, je kunt een product namelijk niet wekenlang vasthouden voor een bepaald persoon. Na bijvoorbeeld een week kun je het product weer te koop zetten. Je hoeft je niet schuldig te voelen als je het aan iemand anders verkoopt, omdat de ander niet meer reageert.

De spullen zijn verkocht!

Soms moet je even geduld hebben met de verkoop en soms moet je genoegen nemen met een kleiner bedrag. Uiteindelijk zul je het product wel verkopen. Jij blij met het geld en de koper blij met zijn product. Hoe meer je verkoopt, hoe meer handigheid je zult krijgen in het verkopen van producten. Veel succes met het verkopen!
© 2012 - 2024 Ghostattack, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Niet weggooien, maar verkopenSpullen die u afdankt en die niet stuk zijn, kunt u waarschijnlijk nog wel goed verkopen. Op websites als Marktplaats.nl…
Veel geld verdienen met MarktplaatsIedereen de spullen over heeft, kan ze verkopen op het internet. Spullen die vroeger op de zolder terecht kwamen, en uit…
Spullen verkopen op Marktplaats zonder te investerenSpullen verkopen op Marktplaats zonder te investerenVeel Nederlanders verdienen geld door spullen op het internet te verkopen. U kunt niet zomaar spullen gaan opkopen en di…
Verkopen via Marktplaats of op de vlooienmarktVerkopen via Marktplaats of op de vlooienmarktSpullen van enige waarde kunt u vaak nog goed verkopen via Ebay of Marktplaats. Andere spullen zijn juist beter te verko…

Hoe betrouwbaar is VakantieVeilingen.nl eigenlijk?Het is ongelofelijk hoeveel veilingen er per dag doorheen gaan bij vakantieveiligen.nl. Maar er zijn toch een aantal twi…
Online Behavioural Advertising en cookiesOnline Behavioural Advertising en cookiesHoe hangt prijsdiscriminatie samen met 'online behavioural advertising' (OBA) en wat heeft een en ander met (tracking) c…
Ghostattack (69 artikelen)
Gepubliceerd: 27-02-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.