Meer AdSense-inkomsten

Meer AdSense-inkomsten De meeste webmasters hebben als belangrijk doel geld verdienen met internet. De meest gebruikte methode hierbij is het plaatsen van AdSense-blokken op de website. In de praktijk blijken de inkomsten vaak tegen te vallen. Het is mogelijk om op een doeltreffende manier de AdSense inkomsten te verhogen. In de eerste plaats dien je een website te hebben met goede, actuele en unieke content. Heb je dit niet dan is het sowieso niet mogelijk om AdSense op je website te plaatsen.

AdSense

AdSense is een dienst van Google die website-eigenaren de mogelijkheid biedt om geld te verdienen met hun website. AdSense plaatst hiervoor relevante advertenties in daarvoor bestemde blokken op je website.

Tegenvallende AdSense-resultaten

In de praktijk blijken de advertentie inkomsten middels AdSense vaak tegen te vallen. Veel inkomen genereren met een eigen website blijkt moeilijker dan gedacht. Toch zijn er mogelijkheden om veel geld te verdienen met Google AdSense. In de eerste plaats is het soort website van belang, met een weblog is het vaak moeilijk om veel geld met AdSense te verdienen. Vaak komen er vele verschillende onderwerpen aan bod op een pagina waardoor het voor AdSense lastig is hier relevante advertenties bij te plaatsen.

Specialiseer in een specifiek onderwerp

Probeer daarom een website te maken die zich specialiseert in een specifiek onderwerp, een zogenaamde nichewebsite. Probeer hiervoor te kijken naar een onderwerp waar nog niet heel veel over is te vinden op het internet, je zult dan minder last hebben van concurrentie. Websites die gaan over een specifiek onderwerp en hierover veel kwalitatief goede en bovenal actuele informatie verschaffen doen het vaak beter in zoekmachines. Bovendien zijn de bezoekers van dit soort websites toch al op zoek naar informatie over dat onderwerp en zullen dus ook meer geïnteresseerd zijn in de Adsense-advertenties op je website.

Website onderwerp

De beste methode om geld te verdienen met AdSense is door je te verplaatsen in de bezoeker die via een zoekmachine op je website komt. Als je een website over een specifiek onderwerp of product maakt zullen de advertenties die AdSense hier bij plaatst ook heel relevant zijn. Bijkomend voordeel is dat de bezoeker die middels gerelateerde zoektermen op je website komt ook daadwerkelijk op zoek is naar het onderwerp of product waar je site over gaat. Deze bezoekers zullen dan ook veel sneller op de relevante advertenties klikken. Uiteraard moet je je website zoveel mogelijk optimaliseren middels de gangbare SEO-methodes.

AdSense via een bestaand platform

Je kunt er ook voor kiezen om content te schrijven voor een bestaand platform zoals InfoNu. Het voordeel hiervan is dat je een goed werkende website hebt die aan alle eisen voldoet. Het biedt de mogelijkheid om AdSense-advertenties bij je artikelen te plaatsen.

Positie van AdSense-blokken

Ook de positie van de AdSense-advertenties is van belang. Plaats sowieso een blok dicht bij de tekst van de tekst die de bezoekers van de website lezen. En beperk je tot een maximum van twee AdSense-blokken per pagina anders wordt het te overheersend. Google staat trouwens maar een maximum van drie AdSense-blokken per pagina toe. Je kunt er ook voor kiezen om Google de AdSense-advertentieblokken automatisch te laten plaatsen. Het grote voordeel hierbij is dat de advertenties constant op de optimale plek worden weergegeven.

Keywords in combinatie met AdSense

De keywords die op je website voorkomen zijn van belang, advertenties gerelateerd aan bepaalde sleutelwoorden betalen nu eenmaal beter dan andere. Over het algemeen kan worden gesteld dat engelse keywords een hogere opbrengst genereren dan Nederlandse keywords. Dit is simpel te verklaren doordat er veel meer engelstalige websites zijn en om de concurrentie voorbij te komen wordt er meer uitgegeven aan 'Adwords'. Adwords is het programma van Google wat wordt gebruikt door adverteerders.

Kleuren van de advertentieblokken

Dus niet alleen de plaats van de advertenties is van belang, ook de kleur van de AdSense-blokken is van belang. Je kunt de kleuren van de AdSense-blokken aanpassen in het Google AdSense-menu. De beste resultaten worden behaald als je de advertentiekleuren exact gelijk maakt aan de textkleuren op je website.

AdSense in de praktijk

Ik heb zelf verschillende websites maar uit de statistieken blijkt keer op keer dat de site die volledig gaan over een specifiek onderwerp een CTR (click trough rate) hebben die gemiddeld een factor 10 hoger ligt dan een algemene website. Wanneer je schrijft voor inkomsten is het dus het beste om te kiezen voor en website die zich specialiseert in één onderwerp.

Tip, wanneer geen Adsense

Wanneer jezelf producten verkoopt op je website plaats dan geen AdSense-advertenties. Je wilt immers zelf zoveel mogelijk verkopen en niet dat je concurrenten dankzij jou verkopen!
© 2009 - 2024 P1234, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met Google AdSenseGeld verdienen met Google AdSenseMet Google AdSense kun je veel geld verdienen. Door middel van dit advertentienetwerk is het mogelijk om met het maken v…
Geld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijven op internet is voor iedereen. Je kunt dit in de vorm van een weblog doen, maar ve…
Hoeveel belasting betalen over Google Adsense inkomsten?Hoeveel belasting betalen over Google Adsense inkomsten?Indien u naast uw regulier inkomen ook nog bijverdiensten hebt, moet u hierover nog belasting betalen. Dit is dus ook he…
De duurste woorden in Google AdSenseDe duurste woorden in Google AdSenseGoogle is een machtige partij op het internet. Bijna honderd procent maakt voor het zoeken op het web gebruik van Google…

Google Earth: hoe vlieg je over 3D-gebouwen?Google Earth: hoe vlieg je over 3D-gebouwen?Als PC-gebruiker bent u waarschijnlijk wel bekend met Google Earth, het gratis te downloaden programma van Google Inc. w…
Muziek afspelen op je eigen websiteMuziek afspelen op je eigen websiteEen eigen website onderhouden is een leuke bezigheid, waar je als je het goed aanpakt ook nog verdiensten aan kan overho…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Simon, Pixabay
  • https://www.google.com/intl/nl_nl/adsense/start/#/?modal_active=none
P1234 (72 artikelen)
Laatste update: 23-01-2020
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.