Twitch: wel of geen webcam tijdens het streamen?

Twitch: wel of geen webcam tijdens het streamen? Lijkt het je wat om te streamen op Twitch? Je moet dan bedenken of je een webcam wilt toevoegen aan je stream of niet. Met een webcam kunnen de kijkers meteen zien wat je doet tijdens het gamen. Zonder blijf je juist een beetje anoniem. Wat zijn de voor- en nadelen aan het toevoegen van je webcam? Waarom zou je dit nou eigenlijk wel of niet doet?

Wat is Twitch?

Twitch.tv is een website waar je terecht kunt om videogames te streamen. Je kunt ook kijken naar andere streamers en deelnemen aan de chat. Op Twitch kun je dus zien hoe andere mensen gamen of zelf je skills laten zien. De website wordt steeds groter en als streamer kun je aardig wat geld verdienen wanneer je een goede gamer blijkt te zijn.

Webcam

Op Twitch kun je een webcam toevoegen. Kijkers zien dan niet alleen het spel dat je op dat moment aan het spelen bent, maar ook jouw gezicht. Met speciale streamingsoftware, zoals OBS (Open Broadcast Software) kun je met een paar simpele muisklikken een webcam toevoegen aan je stream.

Voordelen van een webcam

Kijkers vinden het in het algemeen erg fijn om te weten met wie ze te maken hebben. Ook kan het leuk zijn om te zien hoe een gamer reageert op moeilijke of leuke situaties in een spel. Met een webcam maak je het al vaak een stuk persoonlijker. Het blijkt daarnaast dat de streamers met de meeste kijkers vrijwel allemaal een webcam hebben.

Nadelen webcam

Veel mensen vinden het eng om te streamen met een webcam. Ze zijn bijvoorbeeld bang dat ze niet knap genoeg zijn of willen liever wat anoniemer blijven. Wanneer je een webcam toevoegt, is deze anonimiteit wel een stuk minder. De kans is ook altijd aanwezig dat mensen in de chat iets zullen zeggen over je uiterlijk.

Kwaliteit beeld op Twitch

Het is natuurlijk erg belangrijk dat de kwaliteit van de webcam goed genoeg is. Het is voor je kijkers niet leuk wanneer het beeld wazig of onduidelijk is. Goed, scherp beeld dat niet om de haverklap stilstaat is dus van groot belang. Wanneer je niet de goede kwaliteit kunt leveren, kun je er beter voor kiezen de webcam weg te laten.

Green screen

Streamers die echt hun inkomsten uit Twitch halen, hebben nog wel eens een green screen. Hiermee kun je echt alleen de streamer zien en niet de hele omgeving. De rest van het groene scherm kan dan worden opgevuld met de game. Een green screen kun je kopen en tijdens het streamen achter je zetten, maar dit hoeft natuurlijk niet.

Let op de omgeving tijdens het streamen

Kies je ervoor te streamen met een webcam en heb je geen green screen, let dan vooral goed op je omgeving. Een bed dat niet netjes is opgemaakt of een hoop zooi dat om je heen ligt, kan zorgen voor afleiding. Dit geldt ook voor mensen die makkelijk het beeld in kunnen lopen. Probeer dit soort dingen te voorkomen, want het is voor de kijker niet fijn om op de achtergrond constant allerlei afleiding te zien.

Doe wat goed voelt

Wel of geen webcam is een keuze die je uiteindelijk zelf maakt. Let hierbij vooral op je eigen gevoel. Er zijn streamers die zonder webcam toch heel groot zijn geworden, terwijl anderen zweren bij een webcam. Op Twitch kan het allebei en kies dus vooral voor datgene dat bij jou goed voelt. Weet je niet zeker of je nou wel of niet een webcam wilt? Dan kun je ook eens wat streamers bekijken en zo oordelen wat je zelf als kijker het fijnste vindt.  

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
SpiervezeltypesHet menselijk lichaam telt méér dan 600 spieren. Al deze spieren samen vormen het bewegingsapparaat. Deze spieren vallen…
Professioneel gamer: games spelen voor je werkEen professioneel gamer is iemand die voor zijn (of haar) beroep games speelt. Wereldwijd zijn er toernooien waar je aan…
Webcam: kenmerken, beeldkwaliteit en gebruikWebcam: kenmerken, beeldkwaliteit en gebruikEen webcam is een kleine camera die beeld en dikwijls ook geluid opneemt en kan doorzenden via de computer. De functie i…

Een vluchtig mediumEen vluchtig mediumWe hebben er inmiddels wel een paar die passen in het plaatje van “vluchtige medium”. Behalve dat je de vraag kunt stell…
Is informatie op een website altijd betrouwbaar?Is informatie op een website altijd betrouwbaar?Heb je wel eens dat je een website tegenkomt waar precies het soort informatie op staat dat je nodig hebt, maar dat je t…
Bronnen en referenties
  • Twitch.tv
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 21-06-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.