Je eigen memes maken op 9GAG

Je eigen memes maken op 9GAG 9GAG is een van oorsprong Hongkongse humorwebsite die wordt gehost in de Verenigde Staten van Amerika. In 2008 startte 9GAG en inmiddels behoort 9GAG tot de 500 meest bezochte websites ter wereld. De naam 9GAG is afkomstig van de paginaindeling die voorheen gehanteerd werd. Op één pagina stonden negen grapjes (gags). Tegenwoordig is dit niet meer zo. Op 9GAG zijn heel wat memes (verhalende afbeeldingen) te vinden die wereldwijd gewaardeerd worden. Wil je weten hoe je je eigen memes kunt maken?

Voorbeelden van memes

Op 9GAG doen heel wat memes de ronde. Eén van de meest bekende is Y U No Guy, nu verkort tot Y U No. Dit staat voor Why Don't You, en wordt vaak gevolgd door een eigenlijk idiote suggestie. Om een voorbeeld te noemen van een meme van Y U No: "Adele, Y U No set fire to Justin Bieber".

Een andere meme die je veelvuldig zult aantreffen op 9GAG is Success Kid. Deze schattige peuter heeft zijn vuist geklemd en verspreid humoristische wijsheden. Een voorbeeld van een meme van Success Kid is: Put a soda in the freezer to cool. Remembered to take it out before it exploded.

En dan is er nog Bad Luck Brian. Een nerdy knul die iets goed doet, maar waarbij het resultaat hem toch altijd tegenzit. Een voorbeeld van een Bad Luck Brian meme is de volgende: Scores his first goal. His team loses 0-1.

Daarnaast zijn er nog veel meer bekende memes, zoals Philosoraptor, Good Guy Greg, Scumbag Steve, Conspiracy Keanu, Overly Attached Girlfriend, Stoner Stanley en One Does Not Simply. Stuk voor stuk memes die op 9GAG veel gebruikt worden.

Maak je eigen memes

Wil je zelf een meme maken om op 9GAG te zetten, dan kun je een zogeheten meme generator gebruiken. Je gaat naar een meme generator en kiezen welke meme je wilt gebruiken. Het verschilt per website waar je de memes gaat maken, maar ze werken vrijwel allemaal hetzelfde. Je kiest voor (re)caption this image en voert je eigen tekst in. Door op de knop Generate te drukken, wordt de door jouw ingevoerde tekst op de afbeelding gezet. Vervolgens kun je ervoor kiezen om je meme op te slaan en te delen.

Je eigen afbeeldingen en memes op 9GAG plaatsen

Op 9GAG kun je jezelf gratis aanmelden. Met Facebook kun je inloggen en je eigen afbeeldingen en memes uploaden. Als je ingelogd bent, kun je ook stemmen op de afbeeldingen en memes van andere mensen. Mochten de bestanden die jij geüpload hebt veel positieve stemmen krijgen, dan kom je op de trending pagina terecht. Krijg je vanaf deze pagina nog meer stemmen, dan kom je op de hot pagina terecht.

Buiten de memes worden er ook vaak andere grappige afbeeldingen geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan Facebook statussen inclusief eventuele reacties, voorbeelden van gênante gesprekken met auto-correct en situaties uit het dagelijks leven. Af en toe komt het voor dat er filmpjes op 9GAG staan, maar het grootste deel van de website bestaat toch uit afbeeldingen.

Het motto van 9GAG is Just For Fun, en dat is dan ook echt waar 9GAG om draait: humor. En dat deze humor gewaardeerd wordt, blijkt wel uit het feit dat het officiële 9GAG Facebookaccount meer dan 4,2 miljoen likes heeft en dat het officiële Twitteraccount van 9GAG gevolgd wordt door meer dan 1,1 miljoen mensen.
© 2012 - 2024 Loraine91, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is 9gag? Achtergrond en cultuurWat is 9gag? Achtergrond en cultuur9gag.com is een populaire website waarop humoristische afbeeldingen in combinatie met korte stukjes tekst worden geplaat…
De oorsprong van memesHet woord ‘meme’ verwijst tegenwoordig naar een populair plaatje, filmpje of verhaaltje op internet, veelal op websites…
Websites om verveling tegen te gaan!Websites om verveling tegen te gaan!Iedereen heeft wel eens een dag gehad waarop hij of zij zich verveelde achter de computer. Je bekende / vaste rijtje met…

Tips voor social mediaTegenwoordig zijn veel mensen lid van sociale netwerken ofwel social media. Bijvoorbeeld Hyves, Facebook en Twitter. Maa…
Geld verdienen of beroemd worden met YouTubeGeld verdienen of beroemd worden met YouTubeDe ondertitel van YouTube is Broadcast Yourself en dat is precies waar de website om draait. Op YouTube zet je filmpjes…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Stevepb, Pixabay
  • https://9gag.com/
  • http://www.quickmeme.com/make/
  • http://memegenerator.net/
Loraine91 (20 artikelen)
Laatste update: 13-05-2018
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.