Geld verdienen met professioneel bloggen

Geld verdienen met professioneel bloggen Steeds meer mensen verdienen geld door professioneel te bloggen. Ruim tweeduizend bloggers verdienen er in Nederland een goede boterham mee. Het is één van de vele manieren waarmee je via internet geld kunt verdienen. Hoe wordt je professioneel blogger en hoe zorg je ervoor dat je met bloggen geld kan verdienen?

Internetpersoonlijkheden

In de sociale media zijn steeds meer bloggers te vinden met heel veel volgers, het zijn ware internetpersoonlijkheden geworden. Steeds meer bedrijven beseffen dat zij een belangrijke rol kunnen spelen bij het beïnvloeden van hun volgers door te bloggen of te twitteren over de laatste mode, dat geweldige computerspel, een prachtige reis of die mooie afdronk van een bepaalde wijn.

Influence marketing

Reclame maken via internetpersoonlijkheden wordt ook wel ‘influence marketing’ genoemd. Volgers worden via sociale media en een blog op de hoogte gehouden van allerlei producten, events, reisjes, trends et cetera. Deze manier van via-via marketing werkt vaak veel beter dan de directe reclame op televisie en in tijdschriften. Daarnaast is het voor bedrijven ook goed te zien of het werkt door op hun eigen website te zien of het aantal bezoekers toeneemt na een campagne met een groep bloggers.

Wie heeft de meeste volgers?

Via de sociale mediakanalen als Facebook, Twitter, Instagram en Google kunnen bedrijven zien wie de meeste volgers hebben die interessant kunnen zijn voor hun product. Voor steeds meer bedrijven wordt het betalen van bloggers om hun merk op een positieve manier onder de aandacht te brengen een standaard onderdeel van hun marketing. Zij kunnen hiervoor zelf bloggers benaderen of gebruik maken van gespecialiseerde blogbureaus die bedrijven en bloggers aan elkaar koppelen voor een percentage van de opbrengst.

Hoe wordt je professioneel blogger?

Professioneel bloggen kost tijd. Alleen als je blogt over iets waar je interesse ligt en dit op een leuke en/of speciale manier kan overbrengen zal je op den duur genoeg volgers krijgen om interessant te worden voor bedrijven. Professioneel bloggen is een flinke bijbaan en soms een voltijdsbaan. Je bent er soms dag en nacht mee bezig.

Hoe kan je geld verdienen met bloggen?

Door Google advertenties. De merken en organisaties die genoemd willen worden door jou moeten hiervoor betalen.

Onafhankelijk blogger of opdrachten via een bureau?

Bij de laatste mogelijkheid om geld te verdienen zijn er twee opties. Je kunt als blogger onafhankelijk werken en je eigen opdrachten binnenhalen of je kunt je opdrachten verkrijgen via een bureau dat dit voor je doet. Deze gespecialiseerde blogbureaus vragen meestal 10 tot 40% van de inkomsten van de opdracht die ze voor je binnenhalen. Daarnaast ben je ook je keuzevrijheid kwijt. Je bent dan immers niet verplicht om iets leuks over het product ‘te zeggen’, ook als je het na het testen waardeloos vindt. Als onafhankelijk blogger ga je met bedrijven in gesprek waarvan je de producten hebt getest en deze ook goed vindt. Zo blijf je geloofwaardig.
© 2014 - 2024 Informeren, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online geld verdienen met bloggen op YoorsOnline geld verdienen met bloggen op YoorsBloggen wordt steeds populairder. Er zijn ook steeds meer professionele bloggers die er hun brood mee verdienen. Zij heb…
Geld verdienen op internetGeld verdienen op internetKun je wel wat extra geld gebruiken? Misschien is het een idee om geld te verdienen op internet, geld verdienen op inter…
Hoe verdien je geld met bloggen?Hoe verdien je geld met bloggen?Valt er geld te verdienen met bloggen en hoe werkt dat dan? Een blog opzetten kost wat tijd, maar daarna heb je inkomste…
Zes tips om te bloggen met succesZes tips om te bloggen met succesEr zijn steeds meer mensen die een blog hebben, veel mensen hebben er tegenwoordig zelfs meerdere. Als blogger kun je ve…
Badoo: de populaire sociale netwerksiteBadoo: de populaire sociale netwerksiteDe sociale netwerksite Badoo wordt gebruikt in 180 landen en kent reeds een gebruikersaantal van 180 miljoen. Hoe kan je…
Bronnen en referenties
  • ‘Professioneel bloggen is een echte business geworden’ door Fleur de Weerd (Trouw, 8 februari 2014)
  • ‘Bloggen: schrijver en reclamemaker in één’ door Fleur de weerd (Trouw, 8 februari 2014)
Informeren (88 artikelen)
Laatste update: 10-05-2016
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.