Badoo: de populaire sociale netwerksite

Badoo: de populaire sociale netwerksite De sociale netwerksite Badoo wordt gebruikt in 180 landen en kent reeds een gebruikersaantal van 180 miljoen. Hoe kan je je registreren op Badoo? Hoe maak je een profiel aan? Wat zijn de Badoo superkrachten en hoe activeer je deze? Hoe beheer je je foto's, wat is het nut ervan en hoe kan je andere leden opzoeken op de website? Hoe herken je valse profielen op de site en waar dien je voor op te passen als je een account aanmaakt op deze website? Je kan je profiel achteraf op een eenvoudige manier verwijderen.

Registreren op Badoo

Als je een account wilt maken op deze site kies je voor 'word lid van Badoo'. Hierbij dien je volgende gegevens in te vullen:
 • naam
 • geboortedatum
 • woonplaats
 • geslacht
 • interesse (vrienden maken, chatten of daten).

Daarna vraagt Badoo nog om je email-adres te bevestigen en is je account geregistreerd.

Je profiel

Profielfoto toevoegen

Nadat je een account hebt aangemaakt wordt er je gevraagd om een profielfoto toe te voegen. Let hierbij op dat je een foto upload waar je gezicht duidelijk op te zien is. Onduidelijke foto's zullen namelijk geweigerd worden.

Verificaties

De site biedt de mogelijkheid om je Facebook account, telefoonnummer, Google Plus account of Linkedin account aan je profiel te koppelen en om de 'Badoo superkrachten' te activeren

Badoo superkrachten
Net als bij andere sites heb je bij Badoo de mogelijkheid om een premium membership aan te gaan om de zogenoemde 'superkrachten' te ontvangen. Hiervoor moet je wel maandelijks een bedrag van 6,99 betalen. De extra opties die je hiermee verkrijgt zijn:
 1. je profiel hypen: achtergrondkleur aanpassen en versieren
 2. je profiel bovenaan zetten: je profielfoto verschijnt dan bovenaan in een balk op de site, waardoor mensen je sneller kunnen opmerken en je profiel terugvinden.
 3. speciale verzending van een bericht: zodat jouw berichtje het eerste wordt gelezen door degene waarin jij geïnteresseerd bent
 4. activering onzichtbare modus: je kan anoniem andere profielen bezoeken
 5. zonder beperkingen meerdere foto's per profiel kunnen zien

Deze 'superkrachten' kan je ook gratis ontvangen gedurende een maand, op voorwaarde dat je een uitnodiging voor Badoo verstuurt naar minstens dertig mensen uit je lijst met e-mailcontacten.

'Over mezelf', 'geïnteresseerd in' en 'persoonlijke informatie'

Bij 'over mezelf' en 'geïnteresseerd in' kan je wat meer over jezelf vertellen en aangeven wat je hoopt te vinden op deze site. Bij persoonlijke informatie kan je een bondig overzicht maken van wie je bent zoals interesses, woonsituatie, seksualiteit, werk, opleiding en of je single bent of in een relatie.

Profiel verwijderen

Als je na een tijd geen interesse meer hebt in Badoo kan je zonder problemen je profiel verwijderen. Ga hiervoor naar 'instellingen' en kies 'profiel verwijderen'.

De zoekfunctie

Nadat je profiel is aangemaakt kun je starten met het vinden van je 'match'. Hiervoor is het belangrijk dat je bij de registratie van je account goed hebt aangegeven waar je woont en naar op zoek bent (daten, chatten of relatie). Ook je leeftijd en interesses zullen een grote rol spelen om een goede kans te maken iemand geschikt tegen te komen.

Leden in de buurt

Door deze optie kan je snel kijken welke 'geschikte' personen voor jou dicht in de buurt wonen. Erg handig om veel sneller buurtgenoten te ontdekken.

Foto´s

Bij Badoo zijn foto's zeer belangrijk, want hoe meer foto´s, hoe meer reacties je zult ontvangen. Indien je niet over de 'superkrachten' beschikt kan je (als je slechts een foto op je profiel hebt) enkel de profielfoto in groot formaat van iemand zien. Wil je er meer zien dan moet je er al minimaal drie hebben toegevoegd. Ook is er de mogelijkheid om privéfoto's op je profiel te plaatsen die enkel door je vrienden kunnen bekeken worden.

Foto's beoordelen

Je kunt foto´s van ieder profiel beoordelen door middel van sterren die voor een cijfer staan van 1 tot 10. Om de beoordeling van jouw foto te kunnen zien moet je echter wel eerst zelf vijftig foto's een score geven. Bij iedere foto kan er ook commentaar gegeven worden.

Kennismakingsspel

Via het kennismakingsspel krijg je foto's te zien van mannen of vrouwen met een leeftijd waar jij in geïnteresseerd bent. Je kan dan kiezen of je hem/haar leuk vindt, 'misschien' of helemaal niet. Als hij of zij jouw foto dan tegengekomen is en deze ook leuk vindt, krijg je een melding bij 'wederzijdse interesse'.

Valse profielen

Echter zijn er ondanks de strenge beveiliging nog steeds valse profielen. Deze kun je wel onmiddellijk rapporteren en blokkeren zodat je niet meer lastig gevallen kan worden. Een handige tip om een persoon te ontmaskeren is door de afbeelding ervan op te slaan op je computer; naar Google afbeeldingen te gaan en daar te kiezen om deze afbeelding te uploaden. Dan geeft Google alle mogelijk links waar deze afbeelding reeds opstaat. Dikwijls ontdek je dan dat deze foto van een andere buitenlandse site werd gehaald of op heel veel sites op het internet voorkomt. Houd er ook altijd rekening mee dat je nooit zomaar geld, identiteits- of andere bankgegevens overmaakt als je deze persoon nog niet ontmoet hebt.
© 2014 - 2023 Brunos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
10 apps om nieuwe mensen te leren kennen10 apps om nieuwe mensen te leren kennenNieuwe mensen leren kennen gebeurt steeds vaker online. Een op de drie relaties start tegenwoordig zelfs online. Het is…
Payment Service Providers in NederlandPayment Service Providers in NederlandVerricht je een online betaling, dan zit er vaak een Payment Service Provider (PSP) tussen jou en het bedrijf of de webs…
Ineens ben je alleenstaande moeder en dan?Helaas gaan steeds meer gezinnen uit elkaar. De scheiding brengt een hoop stress met zich mee, voor de ouders maar voora…
Profielkeuze - Hoe maak je deze keuze?In de derde klas van het voortgezet onderwijs kom je als leerling voor een (lastige) keuze te staan. Er wordt van je ver…

Geld verdienen met professioneel bloggenGeld verdienen met professioneel bloggenSteeds meer mensen verdienen geld door professioneel te bloggen. Ruim tweeduizend bloggers verdienen er in Nederland een…
Snapchat account gehackt? Zo kom je erachternieuws uitgelichtSnapchat account gehackt? Zo kom je erachterEind december 2013 maakte Snapchat bekend dat circa 4.6 miljoen Snapchat accounts gehackt zijn. Op Nieuwjaarsdag werd de…
Bronnen en referenties
 • http://images.br.sftcdn.net/br/scrn/3353000/3353434/badoo-06-535x535.png
Brunos (127 artikelen)
Laatste update: 17-12-2016
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.