WeTransfer - online platform om grote bestanden te versturen
WeTransfer is een website waarmee je grote bestanden kunt versturen. Files die te groot zijn om met e-mail te zenden, krijg je moeiteloos overgeheveld via WeTransfer. Op een simpele en veilige manier gaan de bestanden van verzender naar ontvanger. Miljoenen bestanden zijn op die manier al verstuurd sinds het begin van de voorziening. WeTransfer startte in 2009 en werd opgericht door Nalden, Bas Beerens en Rinke Visser. Gebruikersgemak is de grote troef en het Amsterdamse bedrijf verovert er Amerika mee.
Platform om bestanden mee te versturen
WeTransfer - versturen van grote bestanden
WeTransfer is een online platform waarmee bestanden zijn te versturen. Bestanden die groot zijn kunnen met moeite of niet via de e-mail worden verstuurd en WeTransfer biedt dan de oplossing. Zonder kosten kun je grote beeldbestanden, video's, muziek of presentaties verzenden en de voorziening is eenvoudig, snel en veilig en overal op de wereld te gebruiken. Als er maar een internetverbinding is dan kun je tot 2GB per keer versturen naar in totaal 20 e-mailadressen. Via e-mail red je dat bij lange na niet. De mail begint bij verzenden van files van 6MB al gauw te stotteren. WeTransfer is simpel, gratis en ziet er goed uit en dat is een gouden formule gebleken.
Downloaden binnen een week
De verzonden bestanden moeten binnen een week door de ontvanger worden geopend. Laat je het bericht van WeTransfer ongeopend staan, dan kun je na een week de bestanden niet meer downloaden en moet degene die de bestanden verstuurde ze opnieuw sturen. De bestanden worden automatisch verwijderd.
Advertenties - wallpapers en fullscreen advertising
De openingspagina van WeTransfer begint met wallpapers, schitterende achtergronden die het platform niet alleen handig maar ook mooi maken. De wallpapers zijn kunstig, kleurig, uitgekiend van vorm en een lust voor het oog. Ze zijn zo mooi om naar te kijken dat je bijna vergeet dat het advertenties zijn. De
fullscreen advertenties zijn een onderdeel van het verdienmodel. Wie de advertentie in zijn geheel wil zien klikt een venstertje met informatie over WeTransfer weg. Het venstertje waar je de bestanden in kunt voeren blijft uiteraard staan. WeTransfer heeft
fullscreen advertising tot kunst verheven die geld in het laatje brengt. Bedrijven staan in de rij om te mogen adverteren.
Creatievelingen
WeTransfer geeft een derde deel van hun wallpapers weg aan ontwerpers in de creatieve industrie. Zo stimuleren ze kunstenaars, muzikanten en ontwerpers en brengen ze hun ontwerpen in beeld. Dat komt de creatieve industrie ten goede, is de filosofie van WeTransfer.
WeTransfer Plus accounts
Een andere poot van het verdienmodel wordt gevormd door de verkoop van WeTransfer Plus accounts aan iedereen die nog meer uit de dienst wil halen. Je kunt daarmee je eigen WeTransfer kanaal vormgeven en nog meer in één keer verzenden dan met de gratis voorziening. In 2013 maakte het bedrijf al volledig op eigen kracht winst.
Team en HCP Europe
In maart 2015 werkt er een team van dertig mensen en het bedrijf groeit snel en draait meer en meer omzet. Sinds begin 2015 is het Amsterdamse bedrijf nog eens 25 miljoen dollar, 22 miljoen euro, rijker door een investering van
Highland Capital Partners. De waarde van WeTransfer is naar schatting gegroeid tot 200 miljoen euro. WeTransfer besloot in zee te gaan met HCP Europe, dat een minderheidsbelang in het Amsterdamse bedrijf kreeg. Daarmee wil de file-verzender de overstap naar Amerika maken. Groei verdubbelen en vaste voet aan de grond krijgen aan de overkant van de grote plas, daar steekt WeTransfer op in. In 2018 is het aantal medewerkers gegroeid naar 104.
Het begon allemaal met ergernis over iets dat niet bestond. Er was voor 2009 geen
filetransfertool waarmee je grotere bestanden kon versturen. Een vriend van Nalden, Bas Beerens, ontwikkelde er een om koerierskosten te verlagen. Hij kon er videobestanden mee versturen naar zijn klanten. Samen besloten ze om de ruwe versie van Bas verder uit te werken tot een klantvriendelijke service die er ook nog eens mooi uitziet. De online dienst werd ontwikkeld door een team van ondernemers, developers en designers. Op papier zijn Bas Beerens, Rinke Visser en Nalden de oprichters.
E-commerceprofessionals Nalden
Nalden (1984) is het gezicht WeTransfer. De internetondernemer heet Ronald Hans, maar dat vond hij geen klinkende naam. Hij toverde op jonge leeftijd zijn naam om tot Nalden en startte als knaap met een blog onder de naam nalden.net.
Nalden werd internetondernemer. In een jaar tijd ontwikkelde hij van bloggende puber naar internetgoeroe die aanschoof bij De Wereld Draait Door.
Present Plus
Eind 2012 stopte hij met zijn blog nalden.net om zich helemaal te kunnen richten op PresentPlus en WeTransfer. PresentPlus is een studio die gespecialiseerd is in design, product ontwikkeling en film. Nalden wordt gezien als een eigenwijze ondernemer met een positieve inslag. Hij werd in juni 2013 verkozen tot een van de innovatiefste e-commerceprofessionals van Nederland.
WeTransfer, de eerste
startup van Nalden, is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een speler van wereldformaat. WeTransfer vulde een niche in de markt en de website liep vanaf het begin als een tierelier. Door mond-tot-mondreclame groeide de site met dertig procent per maand. Inmiddels is ‘WeTransferen’ een werkwoord.
Maandelijks gebruiken 70 miljoen mensen de website en dagelijks worden er meer dan 2,5 miljoen transfers verstuurd (maart 2015).
In 2015 opent We Transfer een kantoor in Amerika, in Venice Beach, Los Angeles. In 2018 verkrijgt WeTransfer de populaire apps Paper® and Paste® en breidt het bedrijf haar aanwezigheid in Amerika uit met kantoren in Seattle en New York City.
Lees verder