Platform iCasting – voor talent en opdrachtgever

Platform iCasting – voor talent en opdrachtgever Www.iCasting.com is een website waar artiesten en opdrachtgevers elkaar digitaal tegen kunnen komen en een afspraak kunnen maken. Voor talenten is het een kans om werk te vinden en voor opdrachtgevers is het een online platform om mensen voor voorstellingen of bepaalde opdrachten te vinden. iCasting is geen castingbureau maar een hulpmiddel voor artiesten en klanten om kennis met elkaar te maken.

Platform voor talent en opdrachtgever


Platform iCasting

iCasting is een online platform waar opdrachtgevers opdrachten kunnen plaatsen en talenten snel, makkelijk en goedkoop een opdrachtgever kunnen vinden. Het is een platform waar deelnemers zich kunnen profileren. Het is een matching en educatieve website die is ontworpen als een platform en die een verkenning op de castingmarkt wil bieden, een hulpmiddel voor talenten om zich te profileren en om te vinden wat ze zoeken. Het geeft talenten op allerlei gebied de kans ervaring op te doen, hun vaardigheden uit te bouwen en hun weg in het artiestenvak te vinden. Daarbij is het een hulpmiddel om zichzelf te promoten. Via iCasting kan er een match ontstaan tussen opdrachtgevers en mensen die een opdracht zoeken.

Digitaal ontmoeten

Via de website kunnen zij elkaar tegenkomen, zonder dat het veel tijd kost en zonder dure bemiddeling. De bemiddeling gaat digitaal, zonder casting agents en casting fee's. iCasting belooft geen werk, maar wil een hulpmiddel zijn om werk te vinden. Er zijn ook geen garanties wat betreft de beloning en het salaris voor de mensen die een opdracht accepteren.

Digitaal bureau

Door de digitale aanpak onderscheidt iCasting zich van traditionele casting bureaus. Via de website worden mogelijkheden gecreëerd voor mensen die in het artiestenvak iets willen bereiken, het biedt kansen en nieuwe markten. Op iCasting kunnen beginnende artiesten een klus vinden en ervaring opdoen en het is een platform waar ervaren rotten in het vak en specialisten een opdracht kunnen vinden.

Figuranten en modellen

In die zin bedient iCasting de hele markt, de beginners en de professionals. Het is een platform voor toneelspelers, figuranten, modellen, dansers, figuranten en de verschillende entertainers zoals zangers, grappenmakers en goochelaars.

Opdrachtgevers

Voor opdrachtgevers is het platform een grote hulp in het snel vinden van mensen voor hun project. Wie heel snel een specifiek talent nodig heeft kan neuzen in de bestanden van iCasting en vindt binnen een paar minuten wat hij nodig heeft. Als het betreffende talent zich heeft ingeschreven bij iCasting, dan. De opdrachtgevers, de klanten, kunnen bedrijven zijn, organisaties en individuele personen.

Kaartenbak

Het platform staat en valt bij een kaartenbak vol met divers talent die voor korte of lange projecten, snel of op termijn beschikbaar zijn. De opdrachtgever kan gaan zoeken en hij kan een opdracht aanmaken op iCasting.com en daarna de talenten laten reageren op zijn verzoek. De stelling van iCasting is dat gemotiveerde talenten snel reageren.

Talenten

Talenten kunnen hun carrière sturen, meent iCasting. Artiesten kunnen hun eigen account beheren en gaandeweg ervaringen en vaardigheden ontwikkelen zodat ze boven komen drijven en in beeld komen bij opdrachtgevers. Talenten kunnen zich gratis inschrijven bij iCasting. Wie jonger is dan 16 jaar kan zich alleen inschrijven met toestemming van de ouders.

Profiel

Deelnemers kunnen allerlei dingen posten op iCasting, zoals foto's, video’s en teksten. Die zijn te zien voor deelnemers die ook geregistreerd zijn. Profielinformatie op het publieke profiel kunnen door iedereen worden gezien.

Portfolio

Een iCasting talent kan een portfolio samenstellen op iCasting. Dit kan gratis, met credits of met een abonnement. De online portefeuilles zijn te matchen met het deel van de iCasting website voor klanten, zoals casting directors, producenten of personen die een bepaald talent nodig hebben voor een project. De online portfolio bestaat uit persoonlijke informatie, cv's, foto's en video's en informatie over de interesses, vaardigheden, ervaring en andere relevante informatie. Zolang de deelnemer geregistreerd lid van iCasting is blijft dat online portfolio actief op de webiste.

iCasting Academy

Op de website van iCasting staan video’s met korte cursussen en masterclasses waarmee de deelnemers aan iCasting specifieke kennis kunnen opdoen. De iCasting Academy wil de deelnemers meer zelfvertrouwen geven en stimuleren dat ze het beste uit zichzelf gaan halen. Via professionele E-learning kunnen de deelnemers hun kansen op een succesvolle match verhogen, zegt iCasting. De online video cursussen kunnen worden gekocht of er kan een abonnement op worden genomen.

International Casting

iCasting en de website www.iCasting.com is eigendom van International Casting BV. Dat bedrijf beheert ook de website.
Het kantoor van International Casting staat in Zwolle. Het adres is:
Kalverstaat 1b
8011LH Zwolle
Website www.casting.com
© 2014 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Meespelen in een soapserieDroom jij over een carrière als acteur of actrice? Meespelen in een soapserie kan, maar je moet er wel een beetje geluk…
Inschrijven bij een castingbureau, waar moet je op letten?Inschrijven bij een castingbureau, waar moet je op letten?Inschrijven voor een castingbureau, waar moet je zijn? Een castingbureau is een bureau dat zich specialiseert in het tot…
MBA opleiding van NCOINCOI biedt een MBA opleiding aan die twee jaar duurt. Deze opleiding kun je uitstekend naast je drukke baan volgen. De M…
EventWave/ Eventfunder - marktplaats voor evenementenEventWave/ Eventfunder - marktplaats voor evenementenEvenWave is een website voor evenementen. Organisatoren en toeleveranciers kunnen elkaar vinden en ontmoeten op het digi…

Hoe verspil ik minder inkt?Tegenwoordig zijn de inktprijzen al serieus wat gestegen. Het printen van papier en andere zaken wordt steeds duurder. D…
Mp3, Wav, Ogg Vorbis, WMA en FLAC: wat zijn de verschillen?MP3, Wav, WMA zijn zo maar enkele voorbeelden van de vele digitale audio formaten die er tegenwoordig bestaan. In dit di…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: iCasting logo
  • https://www.icasting.com/page/terms geraadpleegd op 27 november 2014
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 15-04-2017
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.