Foto verwijderen op Google Earth, Maps of Street View

Foto verwijderen op Google Earth, Maps of Street View Verwijder of bewerk nu foto’s op Google Street View! Veel mensen vinden het een schending van de privacy: de foto’s die zijn gepubliceerd door Google Street View. Google is met honderden auto’s met filmapparatuur door vele steden en dorpen in de hele wereld gereden en heeft foto’s gemaakt van wat ze onderweg tegenkwamen. Vaak worden de gezichten en nummerborden onherkenbaar gemaakt, maar dat gebeurt niet altijd goed. Met de volgende stappen verwijdert of bewerkt u ongewenste foto’s. Google is al een lange tijd bezig om de hele wereld in kaart de brengen en enkele jaren geleden is daar iets bij gekomen: het fotograferen van hele straten, opdat mensen virtueel door een straat kunnen rijden.

Er is echter veel kritiek op het fotograferen van alles wat de speciale auto, die uitgerust is met de nieuwste technieken, tegenkomt. Zo zou de privacy geschonden worden door de foto’s. Mensen worden namelijk niet altijd geheel onherkenbaar gemaakt ondanks de uitgebreide programma’s van Google om de foto’s juist te maken. Ook was er veel protest uit verschillende landen zoals Duitsland en België. Om zulke problemen en protesten tegen te gaan heeft Google een mogelijkheid ontwikkeld.

Help Google daarom om de privacy van u en andere mensen te waarborgen. Google stelt het op prijs als u een foto opmerkt waarbij gezichten, nummerborden of andere ongewenste delen van een foto herkenbaar zijn.

U kan dan de volgende stappen volgen:

Stap 1

Ga naar de desbetreffende straat en sleep het ‘pegmannetje’ naar de plaats waar u een fout in een foto heeft ontdekt.

Stap 2

Nu moet u uw probleem gaan melden. Klik daarvoor op ‘Een probleem melden’. Deze link vindt u links onderin het scherm. Dit probleem kan dus van alles zijn, zoals:
  • Uw of een andermans gezicht is herkenbaar.
  • De kentekenplaat van uw of van een andermans auto is leesbaar.
  • U heeft een aanstootgevende inhoud op de afbeelding gevonden.
  • U wilt een fout melden, zoals: afbeelding is verkeerd geplaatst, onjuist adres is weergegeven, er zit een fout in de navigatiepijlen, etc.
  • De afbeelding die u meldt, heeft een erg slechte kwaliteit.
  • U heeft een probleem met betrekking tot de beveiliging ontdekt.
  • Er is iets anders (overig).

Stap 3

Vul het formulier in als u op ‘Een probleem melden’ heeft gedrukt. Vul in het formulier als eerste in waarom u deze foto heeft gemeld. U kunt kiezen uit de bij stap 2 vermelde problemen. Dan moet u een beschrijving geven van het probleem, zoals: gezicht herkenbaar, kentekenplaat herkenbaar, etc.

Vul nu uw e-mailadres in, opdat Google u een mail kan sturen bij het behandelen van het probleem. Laat ook zien waar in de afbeelding het probleem zich voordoet. Als laatste moet u nog ter beveiliging een lettercode invoeren.

Uw aanvraag wordt behandeld

Nu wordt uw probleem in behandeling genomen. U krijgt gelijk een bevestigingsmail, opdat u weet dat Google het probleem heeft ontvangen. Zo kan Google de foto bewerken of, zo nodig, verwijderen.

Binnen een bepaalde tijd zal Google uw aanvraag behandelen. Meestal wordt u niet meer bericht dat het probleem is verholpen; houd in de gaten of het probleem verholpen is. Meld, als het te lang duurt (enkele weken), uw probleem nog een keer.

Klik hier voor meer informatie en een duidelijk filmpje over hoe Google te werk gaat.
© 2010 - 2024 Jokaz, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Googles Street ViewMomenteel rijdt er een auto door Brussel waarop een camera is gemonteerd. Bedoeling is Brussel in kaart te brengen voor…
Google Street View, wereld binnen handbereikGoogle Street View, wereld binnen handbereikGoogle Street View is een plattegrond die tot leven komt. De wereld binnen handbereik. Met Google Street View reis je va…
Google Street View laat Nederlandse natuurgebieden zienGoogle Street View laat Nederlandse natuurgebieden zienIn het najaar van 2015 is Google Street View in samenwerking met Natuurmonumenten gestart met het in kaart brengen van d…
Wordt Virtual Earth beter dan Google Earth?Wordt Virtual Earth beter dan Google Earth?Google Earth kennen we inmiddels. Het is fascinerend om met deze software het gevoel te hebben dat je de hele wereld kun…

Access FormulierenAccess FormulierenMet Microsoft Office Access 2007 kunt u gemakkelijk en professioneel een database maken. In deze tutorial leert u een fo…
Zelf een startpagina makenHet maken van een eigen startpagina betekent niet alleen een startpagina instellen om mee te starten zodra je de interne…
Jokaz (47 artikelen)
Gepubliceerd: 03-10-2010
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tutorials
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.