Website voor paardenliefhebbers: Bokt.nl

Website voor paardenliefhebbers: Bokt.nl Bokt.nl is een forum dat over paarden en pony's gaat. Veel paardenliefhebbers komen vroeg of laat op dit forum uit. Hoewel Bokt over het algemeen heel gezellig is, ontstaat er soms ook ruzie. Voor de geregistreerde leden is dit niet altijd even leuk. Wat kost Bokt, en hoe gebruik je Bokt?

Wat is Bokt.nl?

Bokt.nl is een paardgerelateerd forum dat is opgericht in januari 2001. Veel paardenliefhebbers weten dit forum te vinden. Het forum is bedoeld voor iedereen die een affiniteit heeft of voelt met paarden. Mensen die en eigen paard hebben, op een manege rijden of interesse in de paardensport of de paardenwereld hebben, kunnen zich aanmelden op het forum.

Wat kan je op Bokt vinden?

Allereerst is er veel, heel veel over paarden te vinden. Het forum is onderverdeeld in verschillende subfora. Zo is er een onderdeel dressuur, aangespannen, springen, eventing etc. Maar ook verschillende rassen worden besproken. Verder kan men praten over de verzorging, de fok, de voeding en de omgang met paarden. Daarnaast zijn er verschillende subfora over het leven zonder paarden.

Is Bokt gezellig?

Bokt is over het algemeen gezellig en vooral erg leerzaam. Toch heerst er vaak ook veel onrust op het forum. Vaak vallen leden over elkaar heen in hun uitspraken. Er wordt dan ook gesproken over een 'typische Bokt-reactie'. Een typische Bokt-reactie is het afkraken van andermans doen en laten. In het forum Horses at Work kan men bijvoorbeeld foto's van zichzelf tonen, rijdend op het paard of pony. Al snel komt er allerlei negatief commentaar over de ruiter, bijvoorbeeld over houding en zit of de manier van rijden of de omgang met het paard. Voor veel leden is dit niet leuk om te lezen. Hoewel er ook veel positieve reacties tussen zitten en mensen ook soms echt de tijd nemen om opbouwende kritiek op een vriendelijke manier te geven, overheerst toch vaak de negativiteit.

Gelukkig is daar het moderator-team, dat op bepaalde momenten ingrijpt en reacties verwijderd of een waarschuwing geeft. Echter, ook het moderator-team kan een topic soms aardig verpesten. Zo wordt het niet gewaardeerd wanneer er een vraag wordt gesteld die men zelf had kunnen opzoeken, Het topic krijgt dan zonder pardon een slotje. Heel vervelend voor de topicstarter, want soms kan men echt een antwoord op een vraag niet zelf vinden en wordt het op Bokt niet getolereerd dat men deze vraag even stelt.

Sommige topics zijn besloten of bestaan uit een vaste groep bezoekers. Over het algemeen heerst hier rust en orde, maar vooral gezelligheid onder elkaar. Deze groep bezoekers kent elkaar al iets langer via het forum en respecteert elkaar. Ook andere algemene topics kennen over het algemeen wel een gezellige sfeer.

Over het algemeen worden schelden niet getolereerd. Kritiek mag geuit worden, maar wel op een nette manier. Er wordt geen geweld toegelaten op het forum. In ernstige gevallen van overtreding van de regels, kan een gebruiker een ban krijgen. Dit kan voor onbepaalde of voor bepaalde tijd zijn, afhankelijk van de ernst van de overtreding.

Wat kost het?

Het registreren en meepraten op het forum kost helemaal niks. Wel is registratie vereist. Er wordt niet geaccepteerd dat men meerdere account erop na houdt. Een IP-adres met meerdere accounts wordt dan ook aangepakt: alleen het eerste account mag open blijven. Wonen er meerdere mensen op hetzelfde adres, dan kan men aanvragen om meerdere account te openen. Een dubbele account op één IP-adres zonder dat hiervoor toestemming is verleend, wordt een schaduwaccount genoemd. In sommige gevallen is een schaduw-account toegestaan, bijvoorbeeld wanneer men anoniem een probleem wil voorleggen op het forum.

Bokt.nl haalt zijn inkomsten uit de advertenties die op het forum getoond worden, en verkoopt onder andere het Bokt-magazine. Hierdoor kan Bokt het forum volledig gratis houden. Bokt.nl staat jaarlijks op Horse-Event in Deurne, met de Bokt-lounge. Hier kunnen leden even inloggen via het internet en kan men andere leden ontmoeten.

Via Bokt kan men ook terecht voor de verkoop of aankoop van paarden en pony,s voor diensten, voor de verkoop van paardenspullen of andere artikelen. Over het algemeen is deze Marktplaats zeer betrouwbaar. Een enkele keer gebeurt het dat een betaling niet wordt voldaan of een pakket niet wordt verzonden. Bokt.nl doet er dan alles aan om de 'dader' te achterhalen. In sommige gevallen opent ze hiertoe een topic, waarop men kan reageren. Hiermee wordt het 'slachtoffer' geholpen. Op deze manier probeert Bokt.nl de website betrouwbaar en veilig te houden.
© 2011 - 2024 Bibiana, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bokken bij paarden: tipsBokken bij paarden: tipsEr is geen enkel paard dat niet bokt, ieder heeft dat wel eens gedaan. Jonge paarden bokken meer dan oudere paarden. Dit…
Paard kopen: de valkuilen en hoe die te vermijdenPaard kopen: de valkuilen en hoe die te vermijdenWat leuk, jullie gaan voor het eerst een paard kopen. Een goede stalling is al gevonden en begeleiding bij het rijden is…
Help ik krijg mijn spullen niet verkocht!Iedereen kent het wel. Je zet je spullen op Marktplaats, maar vervolgens krijg je geen reacties of juist veel onzinbiedi…
Paardrijden: een bosrit. Inclusief overzicht met manegesPaardrijden: een bosrit. Inclusief overzicht met manegesNaast op het strand rijden is een bosrit al even populair onder de ruiters. Vooral s morgens vroeg is het in het bos pr…

Tips voor veilig kleding kopen op ebayTips voor veilig kleding kopen op ebayEBay is een online handelsplaats. Er wordt van alles gekocht en verkocht. Van make-up tot auto's. Maar niet iedereen die…
Dink Smallwood - walkthrough met alle geheimen van het spel!Dink Smallwood - walkthrough met alle geheimen van het spel!Dink Smallwood is een RPG die ooit voor de PC is uitgebracht. Tegenwoordig kun je het spel ook op de iPad spelen. Lees h…
Bronnen en referenties
  • http://www.bokt.nl/wiki/Bokt:Regels
Bibiana (1.560 artikelen)
Laatste update: 29-08-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.