Tips voor veilig kleding kopen op ebay

Tips voor veilig kleding kopen op ebay EBay is een online handelsplaats. Er wordt van alles gekocht en verkocht. Van make-up tot auto's. Maar niet iedereen die spullen op eBay verkoopt is eerlijk. Soms zeggen handelaren bijvoorbeeld dat een kledingstuk van een bepaald merk is, maar dan is het het soms niet. In dit artikel krijgt u tips om veilig kleding te kunnen kopen op eBay.

Wat moet u intypen in de zoekbalk?

Er is op eBay veel kleding te vinden en van bepaalde kledingstukken zijn er ook heel veel. Ten eerste moet u precies weten naar wat voor kledingstuk u op zoek bent of van welk merk u iets wilt kopen. Dan weet u namelijk precies wat u in de zoekbalk moet intypen. Wat het handigste is om in te typen is het soort kledingstuk waar u naar op zoek bent met uw maat erachter. Als u op zoek bent naar een bepaald merk kunt u het best het merk intypen met uw maat erachter. Ik geef nu een heel globaal voorbeeld: trui XS.

Vergelijk met een kledingstuk in de winkel

Als u dan een kledingstuk ziet dat u mooi vindt gaat u kijken of u het gevonden kledingstuk in een winkel of webshop kunt vinden, zodat u het kunt vergelijken met het kledingstuk op eBay. Dit is meestal heel moeilijk met kleding, omdat er telkens nieuwe collecties komen. Maar áls u het kledingstuk heeft gevonden kunt u de volgende punten vergelijken:
  • De prijs. Soms proberen mensen de kleding voor een hogere prijs te verkopen dan dat het waard is.
  • De stof. Meestal staat er bij een kledingstuk op eBay bij van welke stof het gemaakt is. Als het kledingstuk op eBay gemaakt is van wol en het kledingstuk in de winkel of de webshop van cashmere is het kledingstuk op eBay dus nep.

Stel vragen aan de verkoper

Als u het kledingstuk niet kunt vinden kunt u nog het volgende doen. Lees de beschrijving heel goed door. Er staat meestal ook bij of het in een goede staat is of niet. Als er enige informatie mist, is het belangrijk om een e-mail te sturen naar de verkoper zodat u zeker weet dat u het kledingstuk past. De volgende vragen kunt u aan de verkoper stellen:
  • De breedte van het kledingstuk van schouder tot schouder.
  • De grootte van het borstgedeelte van het kledingstuk.
  • De totale lengte van het kledingstuk.

Is de verkoper betrouwbaar?

Wanneer u de antwoorden op uw vragen heeft gekregen kunt u kijken of de verkoper van het kledingstuk betrouwbaar is. Meestal als iemand iets op eBay heeft gekocht laten ze feedback achter over de verkoper. Rechtsboven op de pagina van het kledingstuk staat een hokje waar boven staat verkopergegevens. Als u dan op de naam van de verkoper (in blauwe letters) klikt kunt u alle feedback op de verkoper zien. Heeft de verkoper een hoog percentage positieve feedback, dan is de verkoper erg betrouwbaar.

Wat verkoopt de verkoper nog meer op eBay?

Tot slot kunt u kijken wat de verkoper nog meer verkoopt op eBay. Zo kunt u meer en meer betrouwbaar raken met de verkoper. Als u het kledingstuk heeft ontvangen en er blijkt toch iets fout te zijn, neem dan direct contact op met de verkoper en laat negatieve feedback achter voor de volgende kopers!
© 2011 - 2024 Marcjacobs, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mooie goedkope sieraden en kleding via eBayMooie goedkope sieraden en kleding via eBayOp zoek naar originele en mooie sieraden voor weinig geld? Kijk dan eens op eBay. Hier vind je heel veel mooie sieraden…
Zara webshop: online bij de Zara winkelenHoe werkt de online webshop van de Zara? Nadat de H&M succesvol een webshop had geopend kon de Zara eigenlijk niet achte…
De voor- en nadelen van online shoppenDe voor- en nadelen van online shoppenHet is in deze tijd niet meer weg te denken en we doen het steeds vaker: online shoppen. De webwinkels schieten de grond…
Online kleding kopen, waar op letten?Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of je kunt het op internet kopen. Kleding is een van de meest verkochte pro…

Ghostery en je internetprivacyGhostery en je internetprivacyIs je privacy op het internet je lief? Wil je jezelf bevrijden uit de 'filter bubble' (of filterbel)? Ghostery is een gr…
Website voor paardenliefhebbers: Bokt.nlWebsite voor paardenliefhebbers: Bokt.nlBokt.nl is een forum dat over paarden en pony's gaat. Veel paardenliefhebbers komen vroeg of laat op dit forum uit. Hoew…
Bronnen en referenties
  • www.ebay.nl
Marcjacobs (2 artikelen)
Gepubliceerd: 19-11-2011
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.