Runescape level 1-99 Runecrafting Guide

Runecrafting is een skill die te beoefenen is in het spel Runescape. Met Runecrafting krijg je de mogelijkheid je eigen Runes te maken. Veel spelers vinden het lastig om Runecrafting effectief en snel te trainen. Daarom deze guide van level 1-99. Met deze guide zal je in mum van tijd stinket rijk zijn en level 99 bereikt hebben zodat je de felbegeerde Skillcape bemachtigd.

Wat is Runecrafting?

Runecrafting is een skill in Runescape die je de mogelijkheid geeft je eigen Runes te maken. Deze Runes zijn te gebruiken in de skill Magic en zijn ook te verkopen voor veel geld. Kortom, genoeg redenen om Runecrafting te gaan trainen! De skillcape van Runecrafting is ook een van de meest zeldzame in het spel!

Level 1-14

Als je net begint op level 1, begin je met het maken van Air Runes. Om van level 1 tot 14 te komen zal je 422 Rune Essences moeten kopen. Dit zal je ongeveer 16k kosten. Het Air Altar is te vinden ten zuiden van de stad Falador. Om binnen te komen zal je een Air Tiara of een Talisman of Air nodig hebben. Ik raad aan dat je de Tiara gebruikt omdat je deze kunt dragen. Op die manier bespaar je weer 1 inventory space.

Level 14-44

Voor level 14 tot 44 is het tijd om Fire Runes te gaan maken. Koop eerst 7700 (7.7k) Rune Essences en 70 Rings of Dueling. Dit zal je rond de 360k gaan kosten. Teleport met je Ring of Dueling naar de Duel Arena. Als je dan iets naar het noorden loopt vind je het Fire Altar. Vergeet geen Tiara aan te doen! Wanneer je je runes gecrafted hebt, teleport je met je Ring of Dueling naar Castlewars en bankt de Fire Runes. Begin vervolgens weer bovenaan.

Level 44-75

Vanaf level 44 zijn er een hoop opties beschikbaar om level 75 Runecrafting te maken.

 • Level 44 met 57 Summoning - Graahk Running
 • Level 44 - Abyss
 • Level 54 - Law Runes
 • Level 59 - Dubbele Cosmics
 • Level 65 + Mourning's Ends Part 2 - Death Runes

Optie 1, Abyss

Om toegang te krijgen moet je eerst de Mini Quests bij de Mage of Zamorak volbrengen!

Benodigde Spullen

 • Glory Amulets
 • Bronze/Iron Pickaxe (om te droppen)
 • Low lv Food
 • Pure Essence
 • Boots of Lightness (Optioneel)
 • Spottier Cape (Optioneel)

Begin in Edgeville met een volle Glory Amulet aan en een bronze pickaxe in je inventory (Of een Rune Pickaxe als je hem draagt, dit is sneller maar maak je wel 1 Rune minder). Als je al pouches hebt gekregen, vul deze dan eerst met Pure Essences, ditzelfde geld als je een Familair hebt die Pure Essences kan dragen. Draag wanneer je deze hebt je Boots of Lightness en je Spottier Cape. Vergeet ook niet je inventory te vullen met Pure Essence.

Ren nu naar de Wilderness en spring over de ditch. ren vervolgens naar de zamorak mage en laat hem he teleporteren. Je krijgt nu een skull en je komt terecht in de Abyss. Ren rond en ignore de monsters totdat je bij een optie komt die je kan minen. Mine deze totdat je er door heen kunt. Ren nu naar de portal van de rune die je wilt craften (Nature, Law, Cosmic, Death etc.) Craft je Runes en teleporteer met je Glory Amulet terug naar Edgeville. Begin vervolgens weer bovenaan.

Optie 2, Graahk Running

Om deze methode te gebruiken heb je 57 Summoning nodig.

Benodigde Spullen

 • Spirit Graahk Pouch
 • Nature Tiara
 • Rings of Dueling
 • Pure Essence
 • Boots of Lightness (Optioneel)
 • Spottier Cape (Optioneel)

Draag een Ring of Dueling en de Tiara. Vul al je Pouches en je inventory met Pure Essence. Vervolgens teleport je naar Castlewars en Summon je Spirit Graahk Pouch. Gebruik zijn teleport optie en je komt terecht bij de Graahk hunting spot op Karajama. Run nu naar de altar en enter deze. Craft je runes en teleport terug naar Castle Wars met je Ring of Dueling. Begin vervolgens overnieuw.

Level 75-91

Nu je level 75 hebt gehaald, ben je op ongeveer 20% van level 91. Ook hier zijn weer een aantal opties beschikbaar om te gebruiken.

Optie 1, Graahk Running

Doe dit op dezelfde manier als hierboven.

Optie 2, Laws World 66

In world 66 zijn er altijd mensen die Laws Runnen. Mensen komen naar het Altar toe en jij assists ze dan. Zo krijg jij de xp en hun de Law Runes. Draag altijd Zamorak robes, dan herkennen ze je als Crafter. Roep ook constant Open als je niemand aan het assisten bent.

Optie 3, Airs world 16

Op deze manier kun je makkelijk xp krijgen. Ga naar world 16 en draag Gold Robes. Mensen komen dan ook hier om gratis air runes te halen. Het is wel aangeraden dit pas vanaf level 66 te doen. Anders komen ze niet vaak naar je toe omdat ze meer dubbele Airs ergens anders kunnen krijgen!

Optie 4, Abyss

Craft waar je zelf interesse in hebt. Natures, Deaths, Bloods, Cosmics. Ze zijn allemaal ongeveer even veel waard dus dit maakt niet zo heel veel uit. Kijk hierboven hoe de Abyss werken.

Level 91-99

Gefeliciteerd! Je kunt nu eindelijk dubbele nats craften en het grote geld komt eraan. Helaas ben je pas op ongeveer 50% van de benodigde Xp om level 99 te halen.

Optie 1, World 36 Nats

Dit werkt hetzelfde als in World 16 Airs of World 66 Laws. Mensen assisten werkt redelijk goed, maar je kan maar een bepaalde hoeveelheid xp per dag halen met assisten. Draag golden robes wanneer je assist.

Optie 2, Graahk Running

Weer hetzelfde als de vorige keren, alleen maak je nu dubbele Nats! Dit is een extreem goede manier om snel veel geld te verdienen!
© 2009 - 2024 VMusic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Runescape level 1-99 Magic GuideRunescape is een spel beheert door Jagex ltd en behoort tot een van de grootste online spellen die er tot nu toe uitgeko…
Runescape level 1-99 Cooking GuideRunescape is een spel wat beheert wordt door Jagex ltd. Het belangrijkste aspect van Runescape is het trainen van je ski…
Runescape level 1-99 Strength GuideStrength is een skill die te beoefenen is in het online spel Runescape. Strength beinvloedt de hoeveelheid schade die ge…
Runescape level 1-99 Fishing GuideRunescape is het grootste gratis online spel wat beheert wordt door Jagex ltd. Een van de belangrijkste doelen in het sp…
Op zoek naar de juiste keywordsKeywords liggen aan de basis van de Google Marketing. Zonder keywords geen bezoekers, geen links, geen advertenties, gee…
Bronnen en referenties
 • www.Runescape.com
VMusic (131 artikelen)
Laatste update: 01-11-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.