Runescape level 1-99 Cooking Guide

Runescape is een spel wat beheert wordt door Jagex ltd. Het belangrijkste aspect van Runescape is het trainen van je skills. Je skills bepalen hoe goed of slecht je bent in het spel. Een van deze skills is cooking. Cooking is een van de snelste skills om 99 te krijgen en zo dus de felbegeerde skillcape te bemachtigen.

Wat is Cooking?

Cooking is een skill in Runescape. Dit is een van de eerste skills die getraind wordt wanneer je begint met je Runescape carriere. Op het eerste eiland waar je terecht komt als je een account aanmaakt wordt er al gebruik gemaakt van Cooking. Met Cooking krijg je de mogelijkheid zelf je eten te bereiden en hiermee je leven te helen wanneer je gewond bent.

Waarom Cooking?

Waarom Cooking trainen tot level 99? Cooking is een vereiste bij veel Quests en is de snelste skill om level 99 in te halen. Hierdoor kun je de felbegeerde Skillcape krijgen. Het krijgen van een skillcape in een skill is het ultieme doel van vele Runescapers. Dus als je snel een skillcape wilt hebben, doe cooking!

Cooking Guide level 1-99

Level 1-5

Je bent een beginnende Runescape chef-kok in opleiding en je begint er net mee. Om te beginnen ga je shrimps cooken. Dat is ook het enigste wat je kan koken dus de keuze is makkelijk gemaakt. Je kan er voor kiezen om zelf de shrimps te vangen en gebruik te maken van je fishing skill. Shrimps zijn heel erg goedkoop dus ik raad aan ze gewoon te kopen op de Great Exchange. Blijf dit doen tot je level 5 bereikt hebt.

Level 5-15

Het is nu tijd om herring te gaan cooken. Deze zal je af en toe nog wel verbranden maar gelukkig kosten deze ook nauwelijks geld. Gewoon kopen op de Great Exchange en dan cooken op een furnace of vuur. Doe dit totdat je level 15 bereikt hebt.

Level 15-68

Dit lijkt een hele hoop te zijn, maar dat is het niet. Koop trouts op de Great Exchange en cook deze totdat je level 68 bereikt hebt. Af en toe zal je nog wat trouts verbranden maar verrassend genoeg, deze zijn ook hartstikke goedkoop. Ook al kun je rond level 30 salamons gaan cooken, doe dit niet. Deze zal je dan nog heel vaak verbranden tot aan level 55 toe!

Level 68-81

Nu ga je lobsters cooken. Als je Cooking Gauntlets gebruikt zul je deze niet meer verbranden en de xp zal voorbij schieten. Raw lobsters kun je ook gewoon kopen op de Great Exchange maar zullen niet altijd verkopen. In dat geval kun je cooked lobsters omruilen voor Raw Lobsters in Birmhaven. De meeste van de plaatselijke vissers doen dit.

Level 81-90

Swordfish! Deze verbrand je met Cooking Gauntlets niet meer op level 81. Als je deze niet hebt blijf dan lobsters doen tot level 86! Anders verbrand je ze nog af en toe en dat is zonde van je geld. Swordfishes staan er wel bekend om slecht te kopen op de Great Exchange. Met het cooking van Swordfishes maak je wel heel veel experience.

Level 90-99

Nu zijn er een aantal opties mogelijk. Keuze 1 heeft mijn voorkeur omdat je dan vele malen goedkoper uit bent en het is niet eens zo heel veel sneller.

Optie 1
Cook monkfish totdat je level 99 bereikt hebt. Met Cooking Gaunlets zou je deze nu niet meer moeten verbranden.

Optie 2
Cook monkfish tot level 94 en ga dan verder met sharks. Dit is sneller maar zal ook een hoop meer gaan kosten.
Gefeliciteerd je bent nu 99 Cooking!
© 2009 - 2024 VMusic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Runescape level 1-99 Fishing GuideRunescape is het grootste gratis online spel wat beheert wordt door Jagex ltd. Een van de belangrijkste doelen in het sp…
Runescape level 1-99 Magic GuideRunescape is een spel beheert door Jagex ltd en behoort tot een van de grootste online spellen die er tot nu toe uitgeko…
Runescape level 1-99 Runecrafting GuideRunecrafting is een skill die te beoefenen is in het spel Runescape. Met Runecrafting krijg je de mogelijkheid je eigen…
Runescape level 1-99 Ranged GuideRanged is een skill in het spel Runescape. De skill Ranged bied vele mogelijkheden in het spel. Een aantal voorbeelden h…

Op zoek naar de juiste keywordsKeywords liggen aan de basis van de Google Marketing. Zonder keywords geen bezoekers, geen links, geen advertenties, gee…
De goedkoopste laptop kopenDe goedkoopste laptop kopenDe aanschaf van een goedkope laptop betekent niet per definitie dat deze niet aan alle eisen van de gebruiker zal voldoe…
Reactie

Cookingftw, 17-02-2010
Hm, er staan per foute in, net als ''Great exchange'' want dat is ofcourse Grand exchange. En ik weet niet waneer deze guide is geschreven maar 90-99 monks kost nu veel meer dan 90-94 monks 94-99 sharks, omdat je nu met sharks ongeveer 30 gp ea verdient. :-) Reactie infoteur, 17-02-2010
Beste,

Great Exchange of Grand Exchange maakt niet zoveel uit, kijk op het RS forum dan zie je het allemaal langs komen. Verder veranderen de prijzen van Food constant. Het is ook een leidraad om in grote lijnen te volgen, je zal het uiteindelijk toch zelf moeten doen die 99 cooking!

VMusic (131 artikelen)
Laatste update: 20-12-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.