Quote Finder de online plagiaat checker

Altijd is het nodig een plagiaat checker. Al is het voor school, artikelen of gewoon voor een originele brief. In dit artikel leg ik uit hoe je deze plagiaat checker gebruikt.

Wat is plagiaat

Plagiaat is het woordelijk overnemen, ideeën en gedachten van andermans werk zonder aan te geven dat het andermans werk is of de precieze vindplaats te geven.

Wat is Auteursrecht

Als iemand iets schrijft, tekent, of maakt dan heeft deze persoon het enige recht om dit te kopiëren of publiceren. Dit recht kan echter ook weggegeven of verkocht worden zodat iemand anders ook het recht op kopiëren en publiceren krijgt. Dit alles staat in artikel 1 van de Auteurswet. “Het auteursrecht is het uitsluitend recht van de maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld”.

Hoe werkt de Quote Finder

De Quote Finder maakt gebruik van Google’s zoekfuncties. Hij controleert elke regels die opgegeven wordt en kijkt of die ergens op een andere site precies zo tegenkomt. Als hij het tegenkomt markeert de Quote Finder de zin geel en kan je zien waar de zin vandaan komt.

Quote Finder

Quote Finder staat letterlijk voor: Citaat vinder.
Met de Quote Finder kan je op het internet snel kijken of je artikel, brief of document plagiaat bevat.

Om de Quote Finder te gebruiken ga na je naar deze website. Daarna kopieer je de tekst die je wilt controleren in het tekstvak onder “Text to be analyzed”. Nadat de tekst is gecopieerd klik je op submit. Nu wordt de tekst langzaam gecontroleerd. De zin krijgt een gele kleur als er plagiaat gevonden wordt.
Voorbeeld
Hiernaast een voorbeeld van een zoekopdracht. Ik gebruik hierbij mijn eigen artikel als voorbeeld. Zoals je kunt zien zijn de gele regels plagiaat. Achter de regels kan je zien vanaf hoeveel plaatsen de plagiaat komt. Als je op de gele regel klikt wordt je doorgelinkt naar Google waar je alle sites ziet waar je plagiaat vandaan komt.
© 2008 - 2024 Lucdejager, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Viper: gratis te downloaden plagiaatscannerViper: gratis te downloaden plagiaatscannerPlagiaat is het overnemen van een tekst waar auteursrecht over geldt. Dit kan bewust of onbewust gedaan worden. Om te vo…
EVE 2 tegen plagiaat (plagiaatsoftware)EVE 2 tegen plagiaat (plagiaatsoftware)Door het internet neemt plagiaat steeds meer toe, teksten zijn openbaar en eenvoudig te kopiëren. Van de andere kant is…
Plagiaat en auteursrechtenPlagiaat is het overnemen van het werk dat door anderen is gemaakt op het gebied van de literatuur, de kunst of de weten…
Plagiaat en piraterij en duur van auteursrechtPlagiaat en piraterij en duur van auteursrechtSchrijvers die een roman schrijven of een artikel of verhaal willen niet dat anderen daarmee zonder toestemming aan de h…

Hoe zoek je op internet? - snel de juiste informatie vindenHoe zoek je op internet? - snel de juiste informatie vindenHet internet groeit dagelijks, er wordt constant meer informatie toegevoegd. Bij een zoektocht op het internet gaat het…
Bronnen en referenties
  • http://www.zowerkt.nl/rechten/wetten/auteursrecht_wat.htm
Lucdejager (26 artikelen)
Gepubliceerd: 02-04-2008
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.