Viper: gratis te downloaden plagiaatscanner

Viper: gratis te downloaden plagiaatscanner Plagiaat is het overnemen van een tekst waar auteursrecht over geldt. Dit kan bewust of onbewust gedaan worden. Om te voorkomen dat je plagiaat pleegt heeft Viper een handige gratis te downloaden plagiaatscanner geproduceerd. Dit kan handig zijn voor zowel docenten als de gewone gebruiker. Deze plagiaatscanner scant de tekst op overeenkomsten met teksten op het Internet.

Wat is plagiaat/schending van auteursrecht?

Plagiaat is het overnemen of publiceren van tekst waar al een auteursrecht over geldt. Teksten worden overgenomen en gepubliceerd zonder toestemming van de auteur. Schending van auteursrecht is net iets anders dan plagiaat. Bij schending van auteursrecht wordt een tekst wel overgenomen met een bronvermelding, maar hier is geen toestemming voor verleend.

Plagiaat is een vervelend fenomeen. Het kan heel wat schade berokkenen. Soms pleegt iemand plagiaat zonder dat diegene het zelf ook maar doorheeft. In de wetenschap worden er heel wat scripties afgekeurd met als reden plagiaat. Ook op de middelbare scholen komt plagiaat veel voor in verslagen of opdrachten. Op vele plaatsen in het onderwijs wordt al software gebruikt voor het tegengaan van plagiaat: de zogenaamde plagiaatscanner. Zo’n plagiaatscanner scant de tekst op overeenkomsten met andere teksten op het Internet. Toch hebben nog niet alle scholen een plagiaatscanner. Voor deze mensen is het handig om te weten dat op Internet een gratis software bestaat om te scannen op plagiaat: namelijk Viper Plagiarism Checker and Detection Tool.

Viper Plagiarism Checker and Detection Tool

De plagiaatscanner van Viper is een gratis software die je gratis kunt downloaden op het Internet. Het is handig voor zowel docenten als de gewone gebruiker, om te kijken of iets al eerder is gepubliceerd op het net.

Hoe werkt de plagiaatscanner van Viper?

De plagiaatscanner van Viper werkt heel simpel. Je upload een bestand en selecteert een categorie. Viper scant vervolgens het hele document voor je. Wanneer Viper klaar is met scannen, krijg je een lijstje te zien van pagina’s op het Internet die dezelfde tekst bevatten. Je kunt het originele document naast het Internet-document leggen en vervolgens vergelijken. Natuurlijk zullen sommige zinnen altijd op elkaar lijken, en soms is er per ongeluk dezelfde zin gebruikt. Ook kan iemand een citaat van een persoon gebruikt hebben. Hierbij is nog geen sprake van plagiaat.

Waar kun je Viper gratis downloaden?

De plagiaatscanner van Viper is op vele plaatsen gratis te downloaden. Bijvoorbeeld hier en hier. Wanneer je hem nog steeds niet kunt vinden typ dan ‘Viper plagiarism scanner’ in bij Google.
© 2009 - 2024 Papillon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
EVE 2 tegen plagiaat (plagiaatsoftware)EVE 2 tegen plagiaat (plagiaatsoftware)Door het internet neemt plagiaat steeds meer toe, teksten zijn openbaar en eenvoudig te kopiëren. Van de andere kant is…
EPub-bestanden lezen op pc of laptopEPub-bestanden lezen op pc of laptopTegenwoordig is het een trend om ePub-bestanden te lezen op ebooks. Het is zelfs zo populair dat heden ten dage boeken a…
Zoeken naar gratis softwareprogramma’sZoeken naar gratis softwareprogramma’sBen je moe van het telkens weer geld uitgeven voor nieuwe software? Dan ben je niet de enige, want software kan duur zij…
Hoe legaal downloadenHoe kan men nou legaal films en muziek downloaden? Heel veel mensen downloaden tegenwoordig hun films, muziek en softwar…

Geniale uitvinder of geniale oplichter?Op 11 juli 2009 is het tien jaar geleden dat uitvinder Jan Sloot, een dag voordat hij een miljoenencontract zou tekenen,…
Papillon (75 artikelen)
Laatste update: 11-03-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Software
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.