Gesprek dempen: vervelende geluidjes Facebook-chat uitzetten

Gesprek dempen: vervelende geluidjes Facebook-chat uitzetten Zit men in een vergadering, dan kan het voorkomen dat men continu wordt gestoord door Facebook-chat geluidjes en bliepjes. Een ander chat continu door en men wordt erdoor afgeleid. Het kan eveneens kwade gezichten van anderen in de omgeving of van de partner geven en dus kan men het beter uitzetten. Hoe kan men die vervelende geluidjes van de Facebook-chat van een enkele vriend uitzetten en hoe kan men een gesprek dempen?

Facebook gesprek dempen


Geluidjes en chat-inbox

Zit je in een vergadering en je krijgt telkens berichtjes op je mobiel, dan worden geluidjes afgegeven. De chat geeft telkens een signaal af, zodra een vriend of bekende een antwoord geeft. Het kan tijdens een overleg of persoonlijk gesprek veel afleiding en/ of overlast geven. Heeft men vaak intensieve gesprekken via de Facebook-chat of wil een vriend veel aandacht, dan kan het geregeld signalen of bliepjes geven, waardoor men wordt gestoord. Hoe kan men die Facebook geluidjes uitzetten voor een specifiek persoon, hoe kan men een gesprek dempen en wat merkt de tegenpartij ervan?

Omgeving kan zich eraan storen

Er zijn meerdere omstandigheden in het dagelijkse leven, dat men even niet bereikbaar wil zijn of gestoord wil worden. De omgeving kan geïrriteerd reageren als men wederom binnen een beperkte periode een berichtje krijgt of het mobieltje geluidjes produceert. Dit kan zowel op het werk tijdens een belangrijk overleg of in de privé-situatie voordoen. Het komt dan niet goed uit, dat men overlast heeft door de chatberichten. De baas op het werk kan er bezwaar op hebben omdat het de productiviteit aantast of de partner thuis kan vermoeden dat men een ander heeft. Het is dus van belang om de geluidjes en inbox-pushmelding of -weergave uit te zetten, zodat het niet opvalt.

Hoe kan men een gesprek dempen?

Klink binnen de chat van een zekere persoon op het tandwielicoon oftewel de chatopties (staat links van chat-tabblad sluiten x-icoon). Binnen het tweede vak van het geopende venstertje staat “gesprek dempen…” en “gesprek verwijderen…”. Klik op gesprek dempen waarna een tweede venster opent. Hierin heb je de keuzemogelijkheid omtrent hoe lang het geluid moet worden uitgeschakeld. Je hebt de keus tussen:
  • gedurende 1 uur. Je hebt een korte vergadering en wilt op dat moment niet worden gestoord;
  • tot 8.00 uur. Je wilt van een lange nachtrust genieten en dus schakel je de chat gedurende de nacht uit. Kom je op je werk, dan schakelt het om 8.00 uur vanzelf weer aan;
  • tot je het weer inschakelt. Je bepaalt zelf wanneer je het voor diegene weer aanzet.

Heb je een keuze gemaakt dan moet je op “stoppen” klikken om het te activeren. Dan geldt het volgende: Chatvenster blijft gesloten en je ontvangt geen pushmeldingen op je telefoon. Dit geldt eveneens als je Facebook op je laptop, computer, desktop of andere apparaat hebt geopend.

Wat merkt de gedempte persoon?

Indien een chatgesprek is gedempt, dan krijgt men geen geluidjes meer en wordt in de inbox geen ongelezen bericht weergegeven. Oftewel diegene die dempt zal niet meer worden gestoord. De tegenpersoon oftewel de gedempte persoon merkt hier verder niets van. Zodra diegene een bericht verstuurt, merkt men er niets van. Kijkt men echter in de inbox dan ziet men pas dat de ander iets heeft verstuurd. De inbox geeft dus niet via een pushmelding aan dat een ander iets heeft verstuurd. De gedempte persoon ziet alleen de eigen berichten en ziet dus geen melding dat men is gedempt. Oftewel men kan een gesprek dempen zonder dat de gedempte persoon het merkt. Het enige is dat de gedempte persoon op een later tijdstip weer antwoord krijgt en nadat het dempen is geannuleerd men elkaar weer direct antwoord geeft.

Het gesprek dempen annuleren

Klinkt men na enige tijd weer op de vriend met wie men wil chatten, dan ziet men in het chatvenster dat diegene is gedempt. Door op “inschakelen” te klikken wordt het dempen van het gesprek verwijderd, dan kan men weer normaal chatten en krijgt men bij ieder antwoord een chatgeluid met een pushmelding.

Andere methoden om overlast te vermijden

Heeft men een vergadering of een date, dan wil men mogelijk compleet niet worden gestoord. Een enkel persoon dempen kan, maar anderen kunnen dan alsnog overlast veroorzaken. Om iedere contact dan te dempen is ook veel werk. Men kan overwegen om de mobiel danwel het geluid met trilfunctie compleet uit te zetten. Het zorgt ervoor dat men compleet niet bereikbaar is, zodat men datgene kan doen zonder afleiding of geluidjes. Wil men echter dat slechts één persoon geen overlast veroorzaakt, dan is een gesprek dempen binnen Facebook-chat de beste optie.

Lees verder

© 2015 - 2024 Geinformeerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lekker bijkletsen of een goed gesprek?Lekker bijkletsen of een goed gesprek?We hebben het allemaal zo nu en dan nodig. De ene keer is gewoon lekker bijkletsen – en dit kan over niets gaan – erg pr…
Daten op Tinder doe je zoDaten op Tinder doe je zoTinder is een populaire dating-app voor jongeren en tegenwoordig ook steeds meer voor oudere mensen. Wie op Tinder gaat…
De leukste gratis datingsites in NederlandDe leukste gratis datingsites in NederlandOp zoek naar de partner van je dromen? Het is makkelijker dan je denkt. Nederland kent vele verschillende datingsites, d…

Hoe is een phishingmail te herkennen?Hoe is een phishingmail te herkennen?Door middel van phishingmails proberen internetcriminelen persoonlijke informatie van mensen te verkrijgen. Ze laten bij…
Tips om uw online privacy en veiligheid te verbeterenTips om uw online privacy en veiligheid te verbeterenDe online privacy komt steeds meer onder de aandacht. Grote websites zoals Facebook en Google komen steeds vaker in het…
Bronnen en referenties
  • Facebook
Reactie

Edu Sassen, 22-10-2017
Waar moet ik zoeken om geluid op facebook te herstellen en vastzetten? Reactie infoteur, 24-10-2017
Ga naar diegene met wie u wilt chatten en open de chatbox. Ga naar het instellingen icoontje en wijzig van gedempt, naar niet gedempt. Stuurt diegene daarna een chatbericht dan krijgt u daarvan een berichtje in de vorm van een geluidje.

Geinformeerd (1.029 artikelen)
Laatste update: 05-06-2020
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.