Adblock omzeilen door middel van Adblock zelf

Adblock omzeilen door middel van Adblock zelf Bijna iedereen heeft wel van de software Adblock gehoord. Veel internetgebruikers downloaden de extensie om de vele advertenties op het internet te ontwijken. Voor de overgrote meerderheid van de internetondernemers kan Adblock er voor zorgen dat de inkomsten drastisch worden verminderd. Er zijn verscheidene manieren hoe men het gebruik van Adblock door internetgebruikers kan omzeilen, maar wat minder bekend is, is dat dit ook mogelijk is door middel van Adblock zelf.

Controverse

Toen het aan het licht kwam dat Adblock Plus internetgiganten, zoals Google en Yahoo, de mogelijkheid gaf om advertenties te tonen aan internetgebruikers, terwijl deze internetgebruikers gebruikmaakten van Adblock, leidde dit tot het ontstaan van een controverse bij de online gemeenschap. Dit vergrootte toen het aan het licht kwam dat deze bedrijven riante bedragen voor deze mogelijkheid hebben betaald. Wat minder bekend was bij de online gemeenschap, was het feit dat de gemiddelde internetondernemer hier ook gebruik van kan maken. En anders dan bedrijven zoals Google en Yahoo, is dit geheel vrijblijvend voor de gemiddelde website. Echter zijn hier zeer strenge regels op het gebied van advertenties aan gebonden.

White list

Adblock Plus heeft een uitzonderingen-filterlijst ontwikkeld die bestaat uit websites, waarvan de advertenties niet automatisch worden geblokkeerd. Indien u een website hebt, kunt u zich aanmelden voor deze White list. Als u op deze lijst kan komen, zal dit u toegang verlenen tot de overgrote meerderheid van de internetgebruikers die Adblock gebruiken. Dit kan er vervolgens weer voor zorgen dat uw inkomsten drastisch kunnen groeien. Echter om op deze White list te komen, moet u wel voldoen aan een aantal strenge regels op het gebied van advertenties. De volledige lijst van regels kunt u lezen op de officiële website van Adblock, maar waar het in feite op neer komt is dat u zich aan deze criteria moet houden:

  • Advertenties mogen de internetgebruiker niet op een of andere manier belemmeren
  • Advertenties mogen niet aandacht-afleidend zijn
  • Er mogen alleen statische advertenties op uw website staan
  • Het moet duidelijk zijn dat een advertentie een advertentie is. Advertenties moeten dus duidelijk te onderscheiden zijn als advertenties en niet als site-inhoud kunnen worden vergist.
  • Op het gebied van affiliatie hyperlinks gelden dezelfde regels. Echter er mogen maar een beperkt aantal hyperlinks zijn bij iedere post. Dit aantal mag niet groter zijn dan 2%.

Hoe krijg ik mijn website op deze White List?

Indien u denkt te voldoen aan de regels van Adblock Plus, kunt u zich aanmelden voor deze lijst door het invullen van het formulier dat u op hun website kan vinden. Vervolgens zal iemand van het bedrijf Eyeo uw website bekijken om te zien of u ook daadwerkelijk aan de criteria voldoet en of u eventuele veranderingen moet doorvoeren op het gebied van advertenties. Als u voldoet aan de criteria zult u op de White list terechtkomen. Volgens Adblock kan dit proces 10 dagen duren omdat dit door een mens gecontroleerd wordt en niet door een automatisch programma. Het proces om op deze lijst te komen kan heel gemakkelijk klinken, maar volgens schattingen van Adblock zelf worden ongeveer 10% van alle aanmeldingen in feite geaccepteerd. Dus lees de regels goed door en maak de nodige veranderingen als u op deze lijst terecht wilt komen.

Hoe krijg ik geen enkele advertentie te zien?

Indien u dit leest en liever toch geen advertenties zou willen zien als u op het internet bent, kunt u deze functie altijd uitzetten. Bij de meerderheid van de browsers kunt u dit doen door naar opties te gaan en vervolgens "Bescheiden advertenties toestaan" uitvinken.
© 2014 - 2024 Fenrir, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Advertenties blokkeren in Google ChromeAdvertenties blokkeren in Google ChromeWord je ook altijd zo gek van de pop-ups bij spelletjes, advertenties op je nieuwspagina of reclame tijdens je favoriete…
Advertenties blokkeren in FirefoxAdvertenties blokkeren in FirefoxGebruik je Firefox en word je gek van alle advertenties? Zowel de advertenties op Youtube als die op bekende nieuwssites…
Advertenties blokkeren in SafariAdvertenties blokkeren in SafariDe meeste gebruikers van een Mac browsen met Safari. Net zoals met alle browsers zie je hiermee overal afleidende advert…
Advertenties op je telefoon blokkeren: Adblock PlusAdvertenties op je telefoon blokkeren: Adblock PlusHeb je ook zo'n last van vervelende reclames op je Android-telefoon tijdens het spelen van je favoriete spel of het kijk…

Wat is een goed wachtwoord?Een goed wachtwoord hoeft niet perse een lang en moeilijk woord te zijn met allerlei rare tekens die je niet kunt onthou…
Bronnen en referenties
  • https://adblockplus.org/nl/acceptable-ads
Fenrir (46 artikelen)
Laatste update: 29-05-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.