AV Voice Changer: Uw eigen stem veranderen

AV Voice Changer: Uw eigen stem veranderen Met Voice Changer kunt u uw eigen stem vervormen en laten klinken als die van een ander. Naast de vele hilarische mogelijkheden wordt het programma ook door professionals gebruikt. Het programma is ideaal voor het inspreken van stemmen in een project en geeft het geheel een extra dosis realisme. Maar ook voor particulieren kan dit programma erg leuk zijn.

Downloaden & aanschaffen

Het programma AV Voice Changer kost honderd dollar. Het programma kan ook gratis uitgeprobeerd worden. Natuurlijk heeft de trial versie de nodige gebreken en is het niet mogelijk om de geluiden te publiceren. Toch is het een prima manier om te controleren of het programma bij u past. De trial is op de website van AV Voice Changer te downloaden.

Input

Om het programma te kunnen gebruiken heeft u een invoer of input nodig. Deze invoer gaat gebruikelijk via een microfoon. Als u nog geen microfoon heeft dan is deze goedkoop aan te schaffen, vaak in combinatie met een headset. Het programma zal de microfoon automatisch detecteren en wanneer er in de microfoon gesproken wordt zal u uw eigen stem horen.

Voice Morpher

Met de Voice Morpher kunt u uw eigen stem manipuleren en geheel veranderen. Door middel van een cursor kunt u bepalen hoe hoog uw stem wordt en wat voor geluid er geproduceerd word. Gebruik de volgende aanwijzingen om de gewenste stem te verkrijgen:
  • Schuif naar links: Een zwaardere mannelijke stem
  • Schuif naar rechts: Een lichtere vrouwelijke stem
  • Schuif naar beneden: Een zwaardere stem
  • Schuif naar boven: Een hogere stem

Het is tevens mogelijk om door middel van nickvoices standaard stemmen te gebruiken. Deze zijn vaak perfect afgesteld.

Parody Mixer

Het ingewikkeldste deel van het programma. Hier heeft u de mogelijkheid om diverse stemmen door elkaar heen te mixen en hierdoor een wisselende stem te creëren. Zonder deze functie te gebruiken klinkt het geheel vaak nogal nep door een constante toonhoogte.

Advanched

Een uitgebreid tabblad waarmee diverse effecten gewijzigd kunnen worden. Via dit tabblad kunnen alle basis elementen van de stem gewijzigd worden en er kunnen zelfs speciale effecten aan toegevoegd worden.

Gebruik

Voice Changer is erg simpel te gebruiken en is voor iedereen begrijpbaar. Alles staat duidelijk aangegeven met tekst en knoppen waardoor de navigatie erg simpel is. Door het programma is drie losse tabbladen in te delen zijn de diverse opties gemakkelijk terug te vinden. Het is tevens zo dat de doorsnee consument vooral het tabblad Voice Morpher zal gebruiken.

Toepassing

De doorsnee consument zal Voice Changer wellicht als een onnuttig stuk speelgoed beschouwen. Dit is echter niet waar. Voice Changer is een erg professioneel programma dat tegenwoordig door veel producers wordt gebruikt. Met Voice Changers worden stemmen in spellen gemaakt en effecten in series gecreëerd. En het is natuurlijk erg mooi dat u als consument daar ook van kan genieten!
© 2009 - 2024 Rakker126, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De kracht van een voice-overDe kracht van een voice-overEen goede voice-over is goud waard voor een televisieprogramma. Er zijn nogal wat programma’s die erg saai of onduidelij…
Dag van de Stem - World Voice DayDag van de Stem - World Voice DayIn de maand april is de Dag van de Stem. Er is een Internationale Dag van de Stem, World Voice Day, en er is een nationa…
De Voice-over is een stemartiestDe Voice-over is een stemartiestEddy Murphy (Shrek) en Tom Hanks (Toy Story) zijn bekende acteurs die hun stem geleend hebben aan tekenfilms. Heb je een…
Gratis muziek mixen met Vitual DJGratis muziek mixen op de computer? Met het gratis programma 'Virtual DJ' is dat mogelijk. Handig voor beginnende DJ's,…

Gestolen laptop met software opsporenGestolen laptop met software opsporenEen gestolen laptop kan tegenwoordig gevonden worden als er bepaalde software op staat. Deze software spoort de gestolen…
Geniale uitvinder of geniale oplichter?Op 11 juli 2009 is het tien jaar geleden dat uitvinder Jan Sloot, een dag voordat hij een miljoenencontract zou tekenen,…
Rakker126 (41 artikelen)
Gepubliceerd: 19-04-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Software
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.