Skype, hoe maak ik een account aan?

Skype, hoe maak ik een account aan? Skype is de gratis bellen hype. Gratis bellen met je computer naar andere Skype gebruikers die ook een computer hebben, wereldwijd bellen, het is helemaal in, en gratis, free, kostenloos, noppes, nada! To be or not to be online, that's the question met gratis bellen van Skype... Dus, hoe maakt u een account aan bij deze mega-leuke service? Met Skype kunt u gratis bellen, maar ook wereldwijd bellen voor een zeer laag tarief. Bovendien kunt u elkaar zien via videogesprekken. Een Skype account aanmaken is heel eenvoudig:
 • Surf naar: Skype.com
 • Klik op de button: Join Skype (rechtsboven op de pagina) en maak een account aan

Skype, gratis bellen wereldwijd

Skype, de 'online telefoneren service’ waar steeds meer mensen gebruik van maken, adverteert met: 'Gesprekken tussen Skype-gebruikers zijn altijd gratis.' Dat klopt, als je Skype op je computer installeert kun je gratis bellen, wereldwijd, met iedereen die ook Skype op zijn computer heeft geïnstalleerd. Maar dat is nog lang niet alles.
 • Gratis bellen naar mensen op Skype
 • Gratis instant messenger
 • Gratis videogesprekken

Het is ook mogelijk om met Skype naar mobiele telefoons of gewone huistelefoons te bellen, dan betaal je een paar cent per minuut. Ook zakelijk maakt Skype het bellen spotgoedkoop en steeds meer bedrijven willen ook Skype. Sterker nog, iedereen wil Skype. Om Skype te kunnen gebruiken heb je een computer met breedbandverbinding, speakers en microfoon nodig.

Skype account aanmaken, downloaden en installeren

Er opent zich een popup venster met de vraag of u het programma wilt draaien of bewaren. Run or save? Kies voor save.
Het programma begint direct te downloaden. Het downloaden duurt ongeveer twee minuten en is zo gepiept. Als het downloaden klaar is kan je de pagina afsluiten en het programmaatje opzoeken op je PC en de installatie starten op de computer starten. Je kunt dan meteen aan de slag. Skype is gebruiksvriendelijk en een heerlijk programma.

Skype op de computer installeren

 • Open SkypeSetup en klik op run. Selecteer de taal 'Nederlands' en accepteer de gebruikersovereenkomst.
 • Klik op 'installeren.'
 • Een a twee minuten later is het installeren voltooid en je wordt gefeliciteerd en welkom geheten door Skype.

Start Skype

 • Klik op Start Skype.
 • Er opent zich een venstertje waarin je een account kunt aanmaken. Je hebt nu immers Skype wel op de computer geïnstalleerd, maar nog geen gebruikersnaam en dergelijke aangemaakt.

Er wordt gevraagd om de volgende zaken in te tikken:
 • Je echte naam
 • Een Skypenaam (Hoe wil je op Skype genoemd worden?)
 • Een wachtwoord
 • De herhaling van dat wachtwoord
 • Als laatste wordt gevraagd om de gebruiksvoorwaarden te accepteren

Als je deze eenvoudige stappen hebt doorlopen, kom je in het volgende venstertje, daar vul je een goed werkend e-mailadres in, het land waarin je woont en de regio of plaatsnaam. Vervolgens klik je op aanmelden. Het wijst zich verder eigenlijk vanzelf.

Account

Het programma maakt vervolgens jouw Skype account aan en dat neemt ongeveer 1 minuut in beslag.
Als dat klaar is leest je de korte handleiding en klikt daarvoor op start om door te gaan. De handleiding geeft vooral informatie over hoe Skype werkt. Lees dit dus globaal door, als je Skype eenmaal gebruikt zul je snel ontdekken hoe het werkt omdat het een gebruiksvriendelijk programma is.

Geluidstest Skype

 • Als je de handleiding hebt doorgelezen en afgesloten, staat het Skype venster open in beeld. Je ziet nu staan: bel mij om uw geluid te testen.
 • Deze functie is bedoeld om te testen of je headphone werkt en goed is aangesloten. Zorg dus dat uw headphone op je PC is aangesloten met de groene en rode plug-in, zet hem op je oren en klik op het Icoontje (groene cirkel met wit telefoontje erin), om te gaan bellen.
 • Je hoort vervolgens een bericht in het Engels. Een vrouwenstem verzoekt u om na de pieptoon een bericht in te spreken, om te testen of uw headphone met microfoon goed werkt. Spreek na de pieptoon een willekeurig bericht in. Tijdens de ‘opname’ kan er bericht in het venster verschijnen dat Skype uw opname niet kan opnemen, en de vraag of uw headset wel goed aangesloten is, in dat geval is er iets niet in orde. Een microfoon die kapot is of een headphone waar een draadje van los is, geven deze foutmeldingen. Maar meestal gaat het gewoon goed. Als u gebruik wilt maken van Skype is het in elk geval geen weggegooid geld om een headset met microfoon te kopen aangezien u veel geld op uw telefoonrekening zult besparen. Skype verkoopt trouwens dit soort artikelen ook tegen scherpe prijzen. Maar wat de microfoon die u nodig heeft, betreft: elke koptelefoon met microfoon, die u aan kunt sluiten op de computer, moet in principe geschikt zijn. Je kunt ook een Skype headset in de Skypewinkel kopen.
 • Als het geluid eenmaal werkt en de opname geslaagd is, kan je vrienden of relaties aanmoedigen om ook Skype op hun pc te installeren. Stuur hen een e-mail met de link naar dit artikelen met het verzoek Skype ook te installeren en geef alvast je gebruikersnaam van Skype door, zodat ze weten hoe ze je via Skype telefonisch bereiken kunnen.
 • Bellen van Skype naar Skype account is namelijk 100% gratis. Bovendien kun je met Skype op je PC ook chatten en bellen tegelijk.

Skype zakelijk, abonnementen en gadgets

Skype biedt ook spotgoedkope abonnementen waarmee je naar gewone telefoons en naar mobiele telefoons kunt bellen, wereldwijd. In verhouding tot gewoon bellen is dit aanzienlijk goedkoper. Ook is het mogelijke om online te vergaderen voor bedrijven. Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor Skype Zakelijk/Business.

Hoe voegt je een contactpersoon aan Skype toe?

Als vrienden of relaties je eenmaal hebben laten weten dat ze ook een skypeaccount hebben aangemaakt (stuur ze de link naar dit artikel) en als je de gebruikersnamen van anderen hebt ontvangen, kun je ze gaan toevoegen aan je Skype contactpersonen bestand en gaan bellen. Links in het Skype venster zie je de optie contactpersonen toevoegen staan. Daar voeg je de Skype contactpersonen toe. Je kunt ook naar contactpersonen zoeken door de zoekfunctie te gebruiken. Erg moeilijk is het niet. Het gebruik wijst zich meestal vanzelf.

Hoe werkt Skype?

Met Skype op je computer kun je online (iedereen wereldwijd die ook Skype heeft), gratis bellen. Je kunt ook chatten en sms's jes versturen met Skype. De enige voorwaarde is dat de ander Skype ook op de computer moeten hebben geïnstalleerd, anders kun je ze niet gratis bellen. Je kunt met Skype ook wereldwijd bellen naar mobiele telefoons en huistelefoons bellen, maar dan betaal je een paar cent per minuut. Vn computer naar computer bellen is dus helemaal gratis, van Skype naar mobiele telefoon of huistelefoons bellen, kost zeer weinig. Skype is daarom een mega-trend.

Bellen naar gewone telefoons, tarieven

Bij: Bel telefoon (direct naast de optie contactpersonen) kun je ‘bellen naar gewone telefoons’ en telefoonnummers van gewone toestellen invoeren. Het bellen naar deze telefoonnummers is niet gratis maar kost op dit moment 0.17 eurocent per minuut. (Juni 2008) Je kunt dus ook naar gewone telefoons bellen met Skype, maar dat is niet gratis. Naar het buitenland bellen (naar een gewoon telefoontoestel) met je Skype account, is ook aanzienlijk goedkoper dan gewoon telefoneren. Maar indien een kennis of familielid of relatie in het buitenland ook een Skype account heeft, is het bellen van Skype naar Skype account, weer helemaal gratis.

Skype Hardware en de Nokia N900

Skype verkoopt ook Hardware, zoals telefoons, headsets met of zonder FreeTalk, webcams, en de Nokia N900 mobiele computer (fantastisch apparaat) met Maemo-software en ingebouwde Skype-functionaliteit.

Andere voordelen van Skype

Je kunt zowel chatten als bellen op hetzelfde moment. En als je allebei de webcam aanzet kun je elkaar nog zien ook.
Ach ja, alleen naast elkaar zitten, is beter...
© 2008 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gratis bellen via het internet: 4 alternatieven voor SkypeGratis bellen via het internet: 4 alternatieven voor SkypeSkype is de populairste software waarmee je gratis kan chatten en telefoneren. Het programma werkt op alle Windows, Mac…
Gratis bellen naar het buitenland, maar ook in binnenlandGratis bellen naar het buitenland, maar ook in binnenlandGratis bellen, ook naar het buitenland. Dat kan gewoon met de hedendaagse technologie. De methoden werken niet altijd ev…
Voip in de praktijk: hoe je gratis mobiel en vast belt!Voip in de praktijk: hoe je gratis mobiel en vast belt!Het is al jaren in opmars: bellen via internet, en dan vooral gratis bellen. Er is ook al genoeg over geschreven, maar v…
VoipBuster, bel ook gratis naar vaste nummers!VoipBuster, bel ook gratis naar vaste nummers!VoipBuster staat voor software van een telecom-provider waarmee u kunt bellen en gebeld worden over een bestaande intern…

Sites voor kinderen en hun computergebruikSites voor kinderen en hun computergebruikKinderen hebben veel meer tijd om internet te exploreren dan volwassenen. Door hun nieuwsgierigheid komen ze op veel mee…
Zoeken naar gratis softwareprogramma’sZoeken naar gratis softwareprogramma’sBen je moe van het telkens weer geld uitgeven voor nieuwe software? Dan ben je niet de enige, want software kan duur zij…
Bronnen en referenties
 • Skype
Reacties

Roel den Burger, 19-05-2014
Geachte hoe kan ik op mijn laptop een tweede Skype account aanmaken? Is dat mogelijk?
Ik wil het dus gebruiken en mijn partner ook. Reactie infoteur, 20-05-2014
Lijkt me geen probleem. Gewoon elk een ander e-mailadres gebruiken en uiteraard een nieuw account aanmaken voor elk account en elk je eigen wachtwoord.

H. Jansen, 15-10-2012
Hoe kan ik een account aan maken als mijn e-mail adres niet wordt herkend? Reactie infoteur, 16-10-2012
Geen idee. Misschien een ander e-mailadres proberen?

Gerda Hoogeveen, 05-07-2012
Is het mogelijk een tweede skype account te installeren…? Reactie infoteur, 07-07-2012
Ik denk het wel. Probeer het anders gewoon uit.

Ger Rooseman, 19-07-2011
Hoe te doen: Skype via mijn mobiele telefoon Nokia 82 waarmee ik ook via mijn mailbox kan internetten. Ooit zag ik het pictogram maar nu niet meer. Op mijn laptop heb ik een Skype (via pictogram op bureaublad) inmiddels geinstalleerd maar begrijp dat ik eerst een koptelefoon met microfoon moet hebben om met een andere Skyper te contacten. Daarom lijkt mij eenvoudiger om dit via mobieltje te doen. Graag suggesties. Reactie infoteur, 19-07-2011
Dit kan je het beste op de Skype website proberen te achterhalen, misschien staat je antwoord bij FAQ.

Jacobs Gilbert, 13-06-2011
Hallo, mag ik u vriendelijk vragen om volgend probleem: als ik op mijn laptop skype istalleer kom ik steeds op de skypenaam van mijn zoon die deze al gebruikt heeft met zijn naam en ik wil nu deze met mijn skypenaam gebruiken.Hoe los ikdat op?
Hartelijk dank voor hulp
gilbert Reactie infoteur, 13-06-2011
Als uw zoon nog ingelogd staat moet hij eerst uitloggen. Dan pas kunt u met een nieuw (uw eigen) account inloggen.

Durnez Vanessa, 17-03-2011
Ik en mijn vriend hebben alle 2 een naam op skyp, maar als ik mijn pc opstart komt automatisch het mijne open, wat moet ik doen om de startpagina te hebben? Reactie infoteur, 18-03-2011
Waarschijnlijk moet je gewoon uitloggen voordat je met een andere naam kunt inloggen? Anders surfen naar www.skype.nl of www.skype.com en zien of je daar met het andere account kan inloggen.

Kashefi Masoud, 07-08-2010
Beste,
ik heb al met mijn pc een keer skype programma gedownloadeerd. met skype naan '' mahbod36''. nadien een credit via pcbanking gekopt voor skype naam van masoud862 en deze nu is geleeverd op '' deliverd''. maar ik kon niet het gebruiken. want hoevaak ik probeerde nieuwe download voor masoud862 te doen, gaat het niet. kunt u aub me helpen.
bij elke nieuwe download spontaan komt het skype programma met mahbod36 naar boven.
dank bij voorbaat. Reactie infoteur, 10-08-2010
Hier hebben we geen ervaring mee. U kunt uw vraag het beste aan Skype zelf voorleggen.

Monique Berings, 28-07-2010
Is het mogelijk om vanaf een andere computer (in buitenland) je eigen account te openen? Of moet je dan skype op de desbetreffende computer opnieuw installeren? Reactie infoteur, 28-07-2010
Skype moet natuurlijk wel op uw computer staan om er gebruik van te kunnen maken. dan kunt u in principe met uw gewone inloggegevens inloggen en bellen. U moet het zien als een gewone telefoon. U kunt alleen naar huis bellen als u een telefoon tot uw beschikking heeft. Uw telefoonnummer verandert echter niet als u een andere telefoon gebruikt.

Lucia de Castro, 29-03-2010
Weeet niet meer welk e mail adres er indertijd is ingevoerd/ gebruikt. Ben ook het wachtwoord kwijt. Heb getracht door deleten van de oude skype en installeren nieuwe opnieuw te beginnen echter jullie systeem voorziet hier niet in en krijg ik automatisch weer met mijn oude gegevens te make n die ik niet heb. Skype is indertijd geinstaleeerd door iemand anders echter er is vergeten e.e.a. vast te leggen. Hoe komen we hieruit anders kan ik skyoe verder vergeten. Hoor graag van jullie Lucia de Castro Reactie infoteur, 29-03-2010
Dag Lucia,

Misschien heb je de oude Skype alleen ge-delete en niet ge-de-geïnstalleerd. Je moet Skype helemaal verwijderen door middel van de-installeren als je je inloggegevens echt niet meer kunt achterhalen. Daarna kun je het opnieuw installeren.

Jack Heimans, 08-03-2010
Ik heb een niewe computer aangeschaft en het is onmogelijk om terug te keren naar Skype. Ben ik nu mijn account kwijt? Reactie infoteur, 08-03-2010
Dat lijkt me onwaarschijnlijk. U moet Skype opnieuw kunnen installeren. Uw inlognaam en wachtwoord zijn dan nog gewoon hetzelfde.

Als de oude skype nog op uw computer staat maar niet meer werkt, kunt u dat het beste eerst verwijderen. Daarna via de link in het artikel, Skype downloaden.

Witeljoop 1., 26-01-2010
Hoe kan ik van computer wisselen (naar een nieuwe?)

hartelijk dank Reactie infoteur, 26-01-2010
Hoi Joop,

Volgens mij gewoon opnieuw downloaden naar je nieuwe computer en dan inloggen met je gewone gegevens. Je kunt immers op elke computer inloggen waar Skype op staat, als je maar je eigen wachtwoord en gebruikersnaam gebruikt.

Harry Wagemans, 17-04-2009
Ik gebruik skype al verschillende jaren met heel veel plezier, nu wilde ik graag een tweede account aanmaken
maar ik kan nergens vinden hoe dat in zijn werk gaat.Kunnen jullie mij zeggen hoe ik dat moet doen?b.v.d. Reactie infoteur, 17-04-2009
Waarschijnlijk kan dat alleen door een ander emailadres te gebruiken.

Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 12-06-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Software
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.