Waar vind je gratis pc-versnellers?

Waar vind je gratis pc-versnellers? Met gratis pc-versnellers kan je de snelheid van je computer verbeteren en de levensduur van je trage pc verlengen. Een overzicht van programma’s waarmee je gratis de prestaties van je pc kunt verbeteren, crashes en vastlopen kunt voorkomen en het systeem kunt opschonen. Informatie over verschillende voorbeelden om je pc gratis te versnellen. Zo bespaar je kosten voor software voor het verbeteren van fouten op je computer.

Hoe je pc versnellen?

Door bijvoorbeeld registerfouten te corrigeren, het verwijderen van beschadigde koppelingen en onnodige softwareprogramma’s te verwijderen wordt je pc minder traag. Gratis pc-versnellers bieden veel mogelijkheden voor het verbeteren van je computer. Hieronder staan er een aantal – met toelichting - op een rijtje.

Gratis pc-versnellers

SLOW-PCfighter

Met de SLOW-PCfighter kan je één gratis scan van je computer uitvoeren. Je pc wordt gescand op fouten in Com/ActiveX invoerwaarden, Windows opstartonderdelen, Bestand/Pad referenties, etc. Deze gratis versie herstelt gratis eenmalig 25 fouten. Dit programma kan je downloaden op de website: www.spamfighter.com.

AVG Anti Virus Free Edition 2011: Onderdeel PC Analyzer

Het onderdeel PC Analyzer scant je pc en rapporteert fouten, die van invloed zijn op het presteren. Met de AVG PCtuneup kan je één keer gratis fouten herstellen. Dit antivirus programma is zo wie zo sterk aan te bevelen voor het optimaliseren van je computer. Dit programma kan je downloaden op de website: www.avg.com.

RegistryBooster

Met RegistryBooster kan je je computer op systeemgerelateerde, gebruikersgerelateerde en aan derden gerelateerde fouten scannen en éénmalig 15 pc-fouten repareren. Hierna verwijder je het programma weer in Configurantiescherm/Programma’s en Onderdelen. Dit programma vind je op de website: www.uniblue.com.

SpeedUpMyPC

Met de gratis prestatiescan (een proefversie) kan je een diagnose en een scan maken van de prestaties van je computer. Een aantal fouten worden gratis hersteld, daarna moet je het product kopen. Dit programma kan je ook vinden op de website: www.uniblue.com.

TuneUp Utilities 2011

Met het uitgebreide programma van TuneUp kan je het systeem optimaliseren, geheugenruimte winnen, problemen oplossen en windows aanpassen. De testperiode is 15 dagen, waarin je dus heel wat kunt verbeteren aan je computer met bijvoorbeeld een TuneUp Disk Doctor, waarmee je het bestandssysteem van de schijven controleert op fouten en herstelt en de TuneUp Program Deactivator, waarmee de geïnstalleerde programma’s, de status en belasting wordt weergegeven en je programma’s kunt afsluiten. Erg handig is ook de optimalisatievoortgang, zodat je precies kunt zien wat je nog kunt of moet doen. De download van dit programma staat op de website: www.tuneup-software.nl.

Ccleaner

Ccleaner is een gratis programma om van je pc snel tijdelijke internetbestanden, geschiedenis, cookies, recentelijk getypte url’s, index.dat bestanden, etc. te verwijderen. Zowel van Internet Explorer als Mozilla Firefox. Ook kun je je pc onbeperkt analyseren op problemen en na de scan de fouten herstellen. Dit programma kan je downloaden op de website: www.gratissoftwaresite.nl.

RegClean Met het programma RegClean kan je het computerregister scannen en corrigeren. Zowel systeem- en gebruikersgerelateerde fouten, Com- en ActiveX-fouten als opstart- en verwijderingsfouten kunnen worden achterhaald. Een aantal fouten (15) wordt automatisch hersteld. Als je vervolgens het programma verwijderd, kan je nog eens 195 fouten herstellen. Voor een download ga je naar de website: www.systweak.com.

Op- en aanmerkingen bij gratis PC-optimalisatie programma’s

  1. Let op dat je bij veel programma’s na een testperiode of na een gratis scan voor de foutoplossingen voor je pc moet gaan betalen. Ccleaner kan je daarentegen na het downloaden onbeperkt blijven gebruiken;
  2. Programma’s voor het versnellen van je pc zijn tamelijk groot (van ca. 3 tot 65 MB), dus als je een mogelijke eenmalige foutoplossing hebt uitgevoerd, dien je het programma weer van de computer af te halen om deze niet - alsnog - te vertragen;
  3. Opvallend is wel dat elk pc-versnel programma een ander aantal fouten aangeeft;
  4. Natuurlijk kan je ook overwegen deze software ter verbetering van de snelheid en werking van je computer te kopen. Probeer ze dan gewoon eens uit, kijk naar de mogelijkheden en kies dat softwareprogramma uit, wat je het meest aantrekt.

Resultaat pc versnellen en verbeteren

Het aantal fouten in je computer zal in ieder geval zijn afgenomen en je hebt kunnen besparen op de aanschaf van software.
Op de website www.speedtest.nl kan je gratis nagaan of de internetsnelheid van je pc is verhoogd. Je kunt deze test uitvoeren voor een download van een bestand vanaf een server in Nederland. Realiseer je wel, dat elk nieuw gedownload softwareprogramma hierop van invloed kan zijn.
© 2011 - 2024 Deinfodeler, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spijsvertering of stofwisseling versnellenSpijsvertering of stofwisseling versnellenDe spijsvertering is de vertering van voedsel. Dit proces begint al in de mond, waar het voedsel gekauwd wordt en vermen…
Gratis muziek mixen met Vitual DJGratis muziek mixen op de computer? Met het gratis programma 'Virtual DJ' is dat mogelijk. Handig voor beginnende DJ's,…
Spierherstel versnellen en bevorderen: hoe doe je dat?Spierherstel versnellen en bevorderen: hoe doe je dat?Iedereen heeft er weleens last van na een zware training: vermoeide en zere spieren. Niemand wil drie dagen stilzitten o…
Afvallen met Rauw VoedselAfvallen met Rauw VoedselAfvallen met rauw voedsel is een zeer gezonde manier om gewicht te verliezen. De enzymen in rauw voedsel zullen meer vet…

Tips om je pc sneller te makenTips om je pc sneller te makenNa verloop van tijd kun je last krijgen van een trage pc. Wat kun je zelf doen om de snelheid van je pc te verbeteren? V…
Reinigen: schoonmaken van de computerReinigen: schoonmaken van de computerHet is met enige regelmaat om uw pc te laten schoonmaken. Dit komt omdat zich in een computer snel veel stof kan verzame…
Bronnen en referenties
  • http://www.spamfighter.com/SLOW-PCfighter/Lang_nl/
  • http://www.avg.com/nl-nl/avg-pctuneup
  • http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/CCleaner+pc+opruimen
  • http://www1.uniblue.com/pc/rb/google/brand/nl/
  • http://www.tuneup-software.nl/download/
  • http://www.systweak.com/RegistryCleaner/
Deinfodeler (67 artikelen)
Laatste update: 08-11-2011
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Onderhoud
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.