A0 en A1 printers: alle types en mogelijkheden

Er zijn vele verschillende A0 en A1 printers op de markt. De vraag is: welke grootformaat printer past het beste bij uw bedrijf en bij uw werkzaamheden? Dit artikel probeert u handvatten te geven voor een weloverwogen aanschaf van een A0 of A1 printer.

A0 en A1 printer: De gebruikers

Voor veel bedrijven is een grootformaat printer een noodzakelijk product. Denk aan architectenbureaus, bouwbedrijven, elektriciens, ontwerpbureaus, tuinontwerpers etc. Al deze bedrijven hebben regelmatig grote prints nodig om hun werkzaamheden uiteen te kunnen zetten. Ook zijn de prints functioneel om in te zetten voor adviserende zaken, bijvoorbeeld in het geval van een tuinontwerp of interieurdesign.

A0 en A1 printers: De mogelijkheden

HP en Canon zijn marktleider op het gebied van de grootformaat printers. Voor de A0 printer hebben zij beide diverse modellen op de markt gebracht. De verschillende types zullen kort worden toegelicht.

Canon ImagePrograf i710

Deze A0 printer staat bekend om zijn zuinigheid en snelheid. Binnen één minuut komt de print uit de plotter rollen. Deze A0 printer wordt veel gebruikt door bouwkundige architecten. De printer is zeer stil en gebruiksvriendelijk. Tevens matcht de printer uitstekend met diverse software zoals AutoCad.

HP Designjet 510

Deze grootformaat printer van HP is verreweg de meest verkochte in zijn segment. Hij staat bekend om zijn geschiktheid voor technische toepassingen. Tevens is de rollengte met 45 meter zeer groot te noemen. De cartridges van de printer hebben een zeer grote capaciteit.

HP Designjet T790

Deze printer valt in een iets hogere prijsklasse dan de twee printers die hierboven staan beschreven. Het apparaat kan maar liefst 2 prints per minuut produceren. Vooral voor CAD gebruikers is deze printer het neusje van de zalm. De kleurechtheid en resolutie zijn fenomenaal te noemen. Hierdoor leent de printer zich uitstekend voor het afdrukken van posters.

HP Designjet Z2100

De acht verschillende kleurencartridges waar deze printer over beschikt, geeft de gebruiker vele mogelijkheden ten aanzien van reclameuitingen. Een hoge resolutie zorgt voor perfecte afdrukken. Ook deze printer sluit goed aan bij de CAD gebruikers.

HP Designjet 3200

De ideale grootformaat printer voor grote fotoafdrukken. Deze plotter staat bekend om haar zuinigheid en zijn gebruiksvriendelijkheid. Wel wat duurder in zijn segment, mede door de twaalf kleurencartridges.

Zoals te belezen is, zijn er vele verschillende A0 en A1 printers op de markt. De keuze voor een printer is sterk afhankelijk van het vakgebied waar u zich in begeeft. Architectenbureaus hechten bijvoorbeeld minder veel waarde aan vele kleuren dan reclamebureaus. Houd u daar dus rekening mee wanneer u een dergelijke plotter aanschaft.

Zowel HP en Canon bieden u tevens een garantie van één jaar. Ook de service bij storingen is zeer adequaat te noemen bij beide bedrijven. De ontwikkeling van de grootformaat printers staat niet stil. De markt is continue in beweging om bedrijven zoveel mogelijk in haar behoeften te laten voorzien.
© 2012 - 2024 Franks, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Aanschaf laser printer. Waar let je op bij het kopen?De aanschaf van een laser printer lijkt een vrij makkelijke keus. Er zijn immers ontzettend veel laser printers op de ma…
Tips voor het afdrukken van een document met printerTips voor het afdrukken van een document met printerAls je een document wilt afdrukken heb je een printer nodig. Er zijn veel verschillende printers. De meest voorkomende z…
Slechte afdrukken? gebruik een reinigingscartridgeWanneer de afdrukken van uw printer achteruit gaan of gewoonweg niet meer zichtbaar zijn dan is de kans groot dat de pri…
Printer-cartridgesPrinter-cartridgesOm te weten welke printer-cartridges het goedkoopst zijn, moet u eerst weten of de printer met een drie-kleuren-cartridg…

Een laptop adapter kopenNet als je bezig bent met het uitwerken van een verslag of als je lekker aan het surfen bent op het internet valt je lap…
Macbook Pro 13 inch handig voor studenten?Macbook Pro 13 inch handig voor studenten?Een Macbook pro 13 inch, een hebbedingetje voor iedereen die van een strak design houd met daarin ook nog een krachtig s…
Bronnen en referenties
  • www.plotterwinkel.nl
Franks (18 artikelen)
Gepubliceerd: 15-01-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Hardware
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.