Gratis dvd of blu-ray downloaden

Gratis dvd of blu-ray downloaden Bij het gratis dvd's downloaden komt eigenlijk niet zoveel kijken. Op het internet kun je nu heel gemakkelijk gratis een blu-ray of dvd downloaden of streamen met Engelse of Nederlandse ondertiteling. Hier kun je lezen waar en hoe je dvd's kunt downloaden. Met behulp van dit artikel heb jij ook binnen no-time een dvd gedownload en kun je lekker films kijken op je computer of televisie. Kijk je favoriete movies op dvd thuis!

Een blu-ray of dvd gratis downloaden op het Internet

Het downloaden van films op internet is niemand meer onbekend. Ook de ouderen onder ons zijn nu zelfs zo handig geworden om van deze geweldige mogelijkheid gebruik te maken. Toch zijn er bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden. Hier kun je lezen wat er van belang is bij het downloaden van films op dvd.

Is het downloaden van dvd's legaal?

Ja, je hoeft je in Nederland absoluut geen zorgen te maken over juridische consequenties. Volgens de Nederlandse wetgeving is enkel het uploaden van films illegaal. Zolang je niet de gedownloade films verspreidt, is er niets aan de hand. Je kunt natuurlijk wel voor jezelf de afweging maken of het ethisch verantwoord is. De filmmaatschappijen hebben het momenteel moeilijk. De crisis hakt natuurlijk ook extra in. Wel is het bioscoopbezoek in Nederland fors omhoog gegaan vorig jaar, maar daar hebben de dvd producenten niets aan. De keuze is aan jezelf. Het is sinds kort ook mogelijk om betaald films en tv series te kijken in Nederland via Ximon.nl, een website die in het leven is geroepen door Eye Film.

Waar kun je gratis blu-ray's en dvd's downloaden? Wat zijn de beste websites?

Er zijn mogelijkheden alom. Veruit de meest gebruikte manier vandaag de dag is het gebruik van de gratis torrents websites. Als je een programma installeert genaamd 'uTorrent' kun je via deze websites zeer kleine bestanden downloaden en dit uitvoeren op uTorrent. Vervolgens zal uTorrent de betreffende dvd downloaden van (hopelijk) een groot aantal uploaders. Ook is er vaak een blu-ray versie van de film te vinden. Via Torrentz.com kun je in het zoekvenster zoeken naar de dvd die jij wilt downloaden. Deze websites brengt alle verschillende torrents websites samen. Dus als het hier niet is, is het waarschijnlijk nergens anders te vinden. Op deze website is het downloaden van dvd altijd gratis, dus laat je zelf niet ergens voor betalen!

Tip: zoek op 'dvd' om de laatste gratis dvd's te bekijken.

Waar moet je opletten bij het downloaden van de dvd?

Je bent op zoek naar een dvd omdat je weet dat het kwaliteit inhoudt. Hoewel het downloaden van dvd's gratis is, betekent natuurlijk niet dat je uiteindelijk naar slechte kwaliteit wilt kijken. Het is daarom eerst van belang dat je weet te herkennen wanneer een bestand een dvd is. Dit is eigenlijk heel gemakkelijk. Bijna in alle gevallen zal er achter de filmtitel en tussen de naam van de uploader 'DVDRip' staan. Soms kan er in het geval van tv series ook HD TV staan. Dit is vaak van eenzelfde kwaliteit. Wanneer het iets anders aangeeft zou ik het niet proberen. Dus bij TS (telesync), r5 (bootleg) en SCR of DVDSCR (screens) is de kwaliteit beduidend slechter dan bij een dvd. Verder moet je bij het gratis downloaden van dvd's opletten op het aantal MB. Doorgaans zit je bij 700 MB of 1400 MB goed. Andere bestandsgrootte zijn natuurlijk niet per gevaarlijk, maar de betrouwbare uploaders hanteren meestal deze twee maatstaven.

Waar moet je opletten bij het downloaden van de blu-ray?

Eigenlijk gaan dezelfde dingen op als bij dvd's. Ook hier moet je niet de andere formats uitzoeken. Bij de download van de gratis blu-ray zal altijd BluRay of BDrip (BluRay Disk Rip) staan. Ook hier is het van belang om notie te nemen van de grootte in MB's of GB's. Bij 720p is het meestal rond de 3200 MB (3.2 GB) of 4400 MB (4.4 GB). Bij 1080p is het doorgaans 5300 MB (5.3 GB) of 7400 MB (7.4 GB). Er is veel aanzienlijk meer verschil tussen de grootte in vergelijking met de dvd's.

Je kunt nu ook gratis een dvd streamen - downloaden hoeft niet meer

Steeds minder mensen zijn aan het downloaden. Wat nu in opkomst is, is online kijken films, genaamd streamen. Je kunt ook gemakkelijk dvd streamen online, met echte dvd kwaliteit. Bij de bovengenoemde betaalde websites zoals Ximon.com heb je de beste kwaliteit, maar ook gratis websites zoals Movies2k.to leveren soms dvd kwaliteit.

Lees ook hoe en op welke websites je het beste gratis films kunt kijken, of waar je gratis tv series kunt kijken. Er is zelfs een artikel gewijd aan het legaal (betaald) online films kijken in deze special: Gratis series en films online kijken met ondertiteling

Laatste tips

Ik geef je nog wel even de tip mee dat je goed op moet letten dat je niet de verkeerde links aan klikt op de torrents websites. Zij hopen dat jij per ongeluk reclame advertenties aanklikt. Ook moet je bij het installeren van uTorrent zorgen dat je niet de toolbar mee installeert! Dus in conclusie: een gratis dvd downloaden of streamen is erg gemakkelijk en legaal. Als je let op de bovenstaande opmerkingen kan er eigenlijk niets meer fout gaan.

Lees verder

© 2012 - 2024 Euromark, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe legaal downloadenHoe kan men nou legaal films en muziek downloaden? Heel veel mensen downloaden tegenwoordig hun films, muziek en softwar…
Microtorrent, de torrent downloaderMicrotorrent, de torrent downloaderAls je op zoek bent naar een goede bittorrent client, dus een programma dat torrents download, dan is utorrent de geschi…
Films, muziek en games downloadenFilms, muziek en games downloadenOver de hele wereld downloaden mensen hun muziek, films en games. Het downloaden van films en games word als illegaal be…
Gratis e-books downloaden door middel van torrentsGratis e-books downloaden door middel van torrentsNee, dit is geen opsomming van bekende sites met precies dezelfde selectie aan gratis boeken zoals je ze overal op het i…
Uitzending gemist downloaden met GemistDownloaderUitzending gemist downloaden met GemistDownloaderTegenwoordig kijkt men veel programma's terug via uitzendinggemist. Het is een ideale manier om je favoriete programma's…
Euromark (67 artikelen)
Laatste update: 08-05-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.