InfoNu.nl > Pc en Internet > Download > Gratis films en series kijken of downloaden: bezoek China!

Gratis films en series kijken of downloaden: bezoek China!

Gratis films en series kijken of downloaden: bezoek China! Ja, YouTube die kennen we natuurlijk wel. Dit artikel gaat NIET over YouTube: het gaat over andere mogelijkheden om films en series te bekijken en downloaden op internet. Het gaat hier om mogelijkheden waar je nog niet eerder aan had gedacht: het Chinese internet. Hier worden vijf Chinese videowebsites gepresenteerd waar je video's kan kijken of downloaden.

Inleiding

Het Chinese internet? Waarom zou je je daar begeven? Heel simpel: in tegenstelling tot YouTube worden clipjes niet verwijderd vanwege copyright. De Chinese wet verbiedt het schenden van copyright ook, maar de naleving daarvan is, met name op internet, onder de maat. Dat betekent dus dat je films en series zomaar tegen kan komen. Met Chinese ondertiteling, dat dan weer wel. En aangezien YouTube in China geblokkeerd is, kunnen de Chinezen zelf niet uitwijken naar deze site.

Chinees hoeft je er echt niet voor te kunnen. Je kunt namelijk gewoon de films of series in het Engels zoeken. Mocht je dan niets vinden, dan kun je altijd nog het Chinese woordenboek inschakelen op www.nciku.com. Doordat hier gebruikers aan meewerken, krijg je ook de vertaling van filmtitels. Zo vind je bijvoorbeeld heel eenvoudig dat Mission Impossible in het Chinees "diézhōngdié" (in karakters: 碟中谍) wordt genoemd. Uiteraard moet je wel het Chinese karakterset downloaden om het Chinees te lezen zodat het niet allemaal blokjes worden...

1. Video.baidu.com

Dit is de overkoepelende videozoekmachine voor het Chinese internet die je naar verschillende videowebsites kan leiden. Het voordeel is dat je niet alle onderstaande opties apart hoeft uit te proberen!

2. Tudou.com

Dit is de YouTube van China. TuDou betekent aardappel in het Chinees (letterlijk: aardboon), maar waarom die site zo heet is een raadsel. Met ruim 34 miljoen clips is het geen klein patatje, dat is zeker!

De zoekbalk bevindt zich midden bovenin. Als er resultaten zijn, komt er een melding waarin jouw zoekopdracht staat tussen allerlei Chinees en aan het einde een nummer. Dit is het aantal gevonden resultaten. Hieronder zie je de thumbnails van de video's in rijen van vier op de pagina. In de linkerhoek wordt aangegeven hoe lang de video is, dus dan haal je de volledige versies er direct uit.

3. Youku.com

Bron: Logo YoukuBron: Logo Youku
You betekent excellent en Ku betekent extreem, dus de site is extreem goed, aldus de makers. De opzet is echter gelijk aan die van Tudou: de zoekbalk staat in het midden bovenaan, videothumbnails verschijnen in rijen van vier en in de linkerhoek staat de lengte aangegeven.

4. Pipi.cn

Met ruim 3 miljoen video's een kleintje. Pi betekent veel dingen, vooral iets wat te maken heeft met huid of leer, maar het kan ook ondeugend betekenen. Dat is waarschijnlijk de betekenis die de makers in gedachten hadden. Een herhaling van een woord betekent in het Chinees hetzelfde als dat wij er "heel erg" voor zouden zetten. Behalve natuurlijk dat "pipi" ook gewoon grappig klinkt.

De zoekbalk van deze site is onmogelijk te missen, want deze beslaat tweederde van de pagina. De resultaten van de zoekactie verschijnen standaard op een nieuwe tab of pagina. Als de betreffende film of serie beschikbaar is, verschijnen er onder de beschrijving een of meerdere nummers. Dit zijn verschillende links naar deze video. Om deze te bekijken moet je het programmaatje downloaden en installeren. Klik hiervoor simpelweg op een van die nummers en een bericht verschijnt in het Chinees. Klik ok en je krijgt de prompt om "pipi_301.exe" te downloaden.

5. Xunlei.com

Xunlei betekent snelle donder, dus ze beloven dat je snel die film of serie kan vinden en dat de verbinding snel is. De zoekbalk staat weer midden bovenin en resultaten verschijnen op een nieuwe tab of pagina. Om video's te bekijken moet je wel een specifiek programma installeren.

Als je dus die film of serie gevonden hebt en je klikt erop, word je naar een pagina geleid die begint met "kankan.xunlei.com" (kan betekent kijken). In het midden van het scherm, waar de video hoort te staan, zie je een melding met en groene balk. Klik hierop en je krijgt de prompt om het bestand "KankanInstaller.exe" op te slaan. Eenmaal geïnstalleerd, kun je voortaan direct de film of serie bekijken.

6. Verycd.com

Deze naam is het eenvoudigst te onthouden van allemaal... Het principe is gelijk aan Pipi.cn: je moet een programma installeren en de film of serie downloaden.

De zoekbalk staat op de vertrouwde plek, maar de zoekresultaten verschijnen hier onder elkaar. Klik op een van de resultaten en een nieuwe tab of pagina opent. In een grijs vak, ietwat naar onder, vind je de lijst met downloadlinks. Om te downloaden heb je een Torrent programma nodig, bijvoorbeeld eMule van www.emule-project.net. Dit programma is ook beschikbaar in het Nederlands.

7. Tom365.com

Om de films en series op deze website te bekijken moet je eerst de zogenaamde QVODplayer downloaden bijvoorbeeld van Borthersoft: http://www.brothersoft.com/qvod-player-300655.html. Download de Engelse versie en je kunt de URL van de website openen in het programma. Zoek dus de film of serie die je wilt zien en kopieer de link. Doe dit wel vanuit Internet Explorer, want andere browsers geven andere links die niet werken in het programma.

Het voordeel is dat de kwaliteit van het materiaal beter is, maar het nadeel is dat de snelheid te wensen over laat. Je kunt meestal niet direct kijken. Als je echter geduld kunt opbrengen, kun je via deze website de laatste series uit de VS volgen. Pas wel op voor het downloaden van de QVODplayer van elke willekeurige website, want sommigen komen met allerlei virussen.

Lees verder

© 2010 - 2019 Jantrao, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gratis online tv series kijken - Nederlandse ondertitelingGratis online tv series kijken - Nederlandse ondertitelingHet gratis online kijken van tv series op het internet is in opkomst. Maar hoe en waar kun je online gratis tv series ki…
Bronnen en referenties
  • www.nciku.com
  • www.tudou.com
  • www.youku.com
  • www.pipi.cn
  • www.xunlei.com
  • www.verycd.com
  • www.tom365.com
  • Afbeelding bron 1: Logo Youku (http://youku.com)

Reageer op het artikel "Gratis films en series kijken of downloaden: bezoek China!"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jantrao
Laatste update: 02-12-2010
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Bronnen en referenties: 8
Schrijf mee!