Popcorn time: gratis films kijken

Popcorn time: gratis films kijken Iedereen heeft wel van Netflix gehoord. Netflix is een dienst waarbij je film en tv-series kijkt via het internet. Hiervoor moet je wel maandelijks betalen. Popcorn time is een gratis alternatief voor Netflix. Je hoeft hiervoor niks te betalen en het aanbod aan films is uitgebreider dan Netflix. Het is een heel populaire dienst binnen Nederland.

Wat is Popcorn Time?

Popcorn Time is een computerprogramma dat je gratis kan installeren op zowel je computer als je mobiele telefoon. Met dit programma kan je gratis films en tv-series kijken. De films en series die beschikbaar zijn op Popcorn Time zijn echter in strijd met auteursrechten. Daarom is het illegaal om hiervan gebruik te maken. Om te kunnen kijken hoef je niet te wachten totdat de film of serie is gedownload. Je downloadt de torrent, maar je kan tijdens het downloaden gewoon kijken. Dit is een groot voordeel ten opzicht van het normaal gebruik van torrents waarbij je moet wachten totdat het bestand helemaal is gedownload.
Door het grote aanbod van films en series op Popcorn Time zou het lastig kunnen zijn om de films en serie te vinden die je zoekt. Er is echter een goede zoekfunctie aanwezig die dit makkelijker maakt.

De software van de originele Popcorn Time was helemaal opensource. Dit betekent dat iedereen het als uitgangspunt kan gebruiken voor het ontwikkelen van een soortgelijk systeem. Op 14 maart 2014 werd de originele Popcorn Time gesloten, omdat de media-industrie hierop aanstuurde. Het was immers een illegaal alternatief om films en series te kijken waardoor de media-industrie veel inkomsten mis zou lopen. Echter hebben een aantal ontwikkelaars deze software opgepakt om vervolgens een nieuwe Popcorn Time te creëren.

De ontwikkelaar van Popcorn Time

Het is niet duidelijk wie Popcorn Time heeft ontwikkeld. Wel is er bekend dat er een team van ontwikkelaars achter de software zit. Er zijn geen dure servers nodig om Popcorn Time te laten werken, omdat het via torrents werkt. Ze houden zich dan ook voornamelijk bezig met het ontwikkelen van de software.

Daarnaast werkt ook Kebrum mee aan het ontwikkelen van Popcorn Time. Zij zorgt ervoor dat gebruikers van de dienst geheel anoniem films en series kunnen kijken door middel van een zogenoemde vpn-functie. Het voordeel hiervan is dat niemand kan zien wie allemaal gebruik maakt van Popcorn Time. Je ip-adres, een soort van digitale identificatie, wordt verborgen gehouden.

Het gebruik van Popcorn Time

Popcorn Time kan je eenvoudig downloaden en installeren op je computer, Android-smartphone of -tablet. Op de startpagina worden de populairste films weergegeven. Je kan eenvoudig films en series zoeken op Popcorn Time. Je kan op genre, populariteit, jaartal en alfabet zoeken. Ook kan je gewoon de titel van de film in de zoekbalk typen om een film of serie te zoeken. Wanneer je de film of serie hebt gevonden, wordt de informatie hierover weergegeven. Je kan dan een trailer of een omschrijving van de film bekijken. Tevens kan je op die pagina de kwaliteit van de film en de ondertiteling bepalen. Als je dan de film gaat bekijken word je verbonden met andere gebruikers die ook die film bekijken op dat moment, want zo werkt het torrentsysteem.
Met de hoeveelheid peers wordt aangegeven of de film of serie op dat moment veel wordt bekeken of niet. Wanneer je de film gaat kijken zal jij ook als een zogeheten 'peer' dienen. Hoe meer mensen kijken, hoe sneller de verbinding voor de download zal zijn.

De interface van Popcorn Time toont veel overeenkomsten met die van Netflix. De torrents zijn afkomstig van verschillende torrentwebsites zoals The Pirate Bay en Kickasstorrents.

Het aanbod

Het aanbod aan films en series is heel uitgebreid. Films die in de Amerikaanse bioscopen draaien zullen binnen 1 tot 2 maanden verschijnen op Popcorn Time. Series verschijnen onmiddellijk op Popcorn Time wanneer ze op de Amerikaanse tv zijn verschenen. Daarnaast zijn ook oude films beschikbaar op de Popcorn Time. Je kan dus ook de oude klassiekers bekijken.

Popcorn Time op mobiele apparaten

Naast het gebruik van Popcorn Time op de computer is het ook mogelijk om er gebruik van te maken op de mobiele platformen. Android en iOS apparaten worden ondersteund. Het is dus mogelijk om op je tablet of mobiele telefoon films en series te gaan kijken.
De mobiele applicatie werkt precies hetzelfde als de computer-versie. Je moet er wel op letten dat je veel data zal gebruiken bij het streamen, want je downloadt en uploadt tegelijkertijd. Het is aan te raden om het alleen te gebruiken als je bent verbonden met wifi. Anders ben je snel over je datalimiet heen.

Het gebruik van Popcorn Time is illegaal

Het is in Nederland al lange tijd verboden om auteursrechtelijk beschermd materiaal te uploaden. Sinds april 2014 is het ook verboden om dit materiaal te downloaden uit een illegale bron. Daarom is het illegaal om gebruik te maken van Popcorn Time, omdat je hierbij downloadt en uploadt. Popcorn Time is daarnaast ook een illegale bron, want zij betaalt niet voor de distributie van dit materiaal.

De gevaren

Aangezien het gebruik van Popcorn Time illegaal is, zitten er een aantal risico's aan verbonden. Zo is het mogelijk dat organisaties die toezien op het naleven van de auteursrechten, iedereen die hiervan gebruik maakt, gaat vervolgen. Het gebeurt echter niet vaak dat individuele gebruikers worden vervolgt. Veelal worden de grote gebruikers aangepakt, die de mogelijkheid faciliteren. Je kan hierbij dan denken aan de mensen achter The Pirate Bay en Popcorn Time.
Het is uiteraard ook mogelijk om gebruik anoniem gebruik te maken van Popcorn Time, maar dit is echter geen garantie voor dat jouw ip-adres aan de beschermende organisaties worden versterkt als ze onder druk worden gezet.
© 2015 - 2024 Kevin701, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Netflix op je tv met Wii of Wii UHeb jij een Netflix-account? Dan wil je misschien je favoriete series en films niet alleen op je computer kijken, maar o…
Popcorn receptenPopcorn is een lekkere snack en het is ook nog redelijk gezond. In de winkel vind je de smaken zoet en zout, maar je kan…
Atraci: Gratis en legaal muziek streamen zonder reclameAtraci: Gratis en legaal muziek streamen zonder reclameBijna iedereen luistert muziek tegenwoordig via internet. Weinig mensen kopen nog echt een CD. Bekende streamingsdienste…
AceStream - gratis voetbal kijken!AceStream is een streamingplayer die het mogelijk maakt om online aangeboden streams af te spelen op je computer of lapt…
Kevin701 (52 artikelen)
Gepubliceerd: 12-02-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.