PSP spellen downloaden en spelen

Het downloaden van PSP spellen is erg simpel, en kost slechts weinig tijd en geld. Het ombouwen van een PSP is erg gemakkelijk, en kost slechts weinig. Tevens hoeven de spellen niet gebrand te worden. Het downloaden van PSP spellen is legaal wanneer je het origineel bezit. Het is dus niet toegestaan om Sony PSP spellen te downloaden wanneer je het origineel niet echt bezit.

De PSP

De PSP zorgde voor grote ontwikkelingen in de markt. Zo had Nintendo eindelijk een concurrent, waardoor ook dit bedrijf een goed product moesten maken. De PSP kwam uit in september 2005. De PSP kan betere beelden aan dan de DS. Zo zijn er gehele steden nagebouwd. De PSP is de krachtigste handheld van het moment, en kan geavanceerde games draaien. De PSP is tevens geschikt voor het bekijken van films en het afspelen van muziek. De PSP biedt ondersteuning voor een SD-kaart, waardoor er gemakkelijk bestanden kunnen worden opgeslagen.

De PSP is gehackt op de firmware updates 1.00 en 1.50. Door middel van een Homebrew channel is het o.a. mogelijk om PSP spellen af te spelen. Daarnaast kan je ook andere dingen doen. Zo is het mogelijk om de processor te versnellen, en je kan de PSP ombouwen tot een afstandsbediening.

Benodigdheden

  • Een computer met internetverbinding – voor het downloaden van de spellen.
  • Een SD-kaart – voor het opslaan van de spellen.
  • Ingang voor SD-kaart of USB snoer + ingang - voor het verplaatsen van de spellen

Ombouwen

Het ombouwen van de PSP is erg gemakkelijk, en kent slechts weinig risico’s. Wel moet je ervoor zorgen dat je de juiste update gebruikt, dit zijn dus 1.00 of 1.50. Wanneer je nieuwere updates gebruikt kan de PSP vastlopen, met een defect als gevolg. Wanneer de PSP is vastgelopen is deze niet meer te gebruiken. Het is dan gelukkig wel mogelijk om hem te laten repareren, zoek via Marktplaats naar iemand die dat wilt doen.

Wanneer je spellen wilt afspelen, zal je een ISO loader nodig hebben. Deze kan je simpelweg op de PSP zetten. Het is dus niet nodig om het apparaat open te schoeven. Wanneer je niet zo technisch bent, kan je het tevens door een expert laten doen. Via Marktplaats zijn er diverse mensen te vinden, die dit tegen een kleine vergoeding willen doen. (rond de twintig euro)

Downloaden

Nieuwsgroepen

Via nieuwsgroepen kan je alle nieuwe PSP spellen vinden, en snel downloaden. Voor het downloaden met nieuwsgroepen heb je een server nodig. Deze kost vaak geld. Daarnaast heb je een lezer en een zoeker nodig. Als zoeker is FTD een erg goed (Nederlandstalig) programmaatje. Als lezer kan je GrabIt gebruiken. Zoek vervolgens het spel in FTD en open de post met de lezer.

BitTorrent

Ook via BitTorrent kan je de spellen gemakkelijk binnen halen. De bestanden zijn niet al te groot, waardoor het downloaden niet al te lang zal duren. (300 megabyte) Zoek het spel op een verzamelsite als The Pirate Bay en open de torrent vervolgens met BitTorrent.

Van computer naar PSP

  • Manier 1: Plaats de geheugenkaart in de computer, en verplaats alle bestanden naar het geheugen. Dit is alleen mogelijk wanneer je een ingang voor de kleine kaart hebt.
  • Manier 2: Gebruik een USB snoer om de bestanden over te zetten naar de PSP. Je kan zo’n snoer in de meeste winkels voor een euro of tien aanschaffen.
© 2009 - 2024 Rakker126, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wii spellen downloaden en brandenWii spellen downloaden en brandenJe hebt een Nintendo Wii of je wilt er een kopen. Vervolgens wil je er graag spellen voor downloaden en branden, maar je…
Nederlandse wet Downloaden en UploadenNederlandse wet Downloaden en UploadenHet is vaak onduidelijk wat wel en niet mag met het uploaden en downloaden van muziek, films en games. We zochten er het…
Xbox 360 spellen downloaden en brandenXbox 360 spellen downloaden en brandenJe hebt een Xbox 360 of je wilt er een aanschaffen. Daarna wil je er spellen voor downloaden en branden, maar weet je ni…
Nintendo 3DS spellen downloaden en spelenNintendo 3DS is misschien wel de best handheld van 2011 met 3D functie, maar wist u ook al dat u eigenlijk de spelletjes…

ISO branden ImgBurnISO branden ImgBurnImgBurn heeft de functie om een ISO te branden naar een CD, DVD, BLU-RAY en HD DVD. Hoe u dit moet doen leg ik u uitgebr…
Reactie

Dick, 27-06-2009
Duidelijke uitleg Reactie infoteur, 27-06-2009
Bedankt!

Rakker126 (41 artikelen)
Laatste update: 07-06-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.