InfoNu.nl > Pc en Internet > Download > Nintendo DS spellen downloaden en spelen

Nintendo DS spellen downloaden en spelen

Nintendo DS spellen downloaden en spelen Tegenwoordig is het mogelijk om DS spellen te downloaden en vervolgens te spelen door middel van een flashkaart. Er zijn een boel variaties die goed verkopen. Op de flashkaarten kan je back-ups dan DS spellen opslaan ter beveiliging.

De wet

Volgens de wet is het verboden op spellen te downloaden als je het origineel niet bezit. Er staat echter nergens dat dit zo is als je het spel al origineel bezit. Het is dus toegestaan om back-ups te downloaden.

Benodigdheden

  • Een DS-flashkaart: Hierop kan je bestanden die door de DS gelezen kunnen worden.
  • Internet: Zonder internet is het niet mogelijk om bestanden binnen te halen.
  • Pc-adapter: Met een pc-adapter is het mogelijk om DS spellen van de computer naar de DS te verplaatsen.
  • Een DS

Een goede flashkaart uitzoeken

Het is het belangrijk om de ondersteuning van de kaart te controleren. Als de kaart alleen wordt ondersteund door een oudere versie van de DS dan is deze niet bruikbaar. Ook de beschikbare ruimte is van belang. Een DS spel is nooit groter dan honderd megabyte. Een goede manier om aan een flashkaart te komen is via Marktplaats.

Het bekendste merk is tegenwoordig de R-4 kaart. Dit model is betrouwbaar en werkt goed.

Een DS spel downloaden

Er zijn een boel verzamelsites die DS spellen aanbieden. Bij sommige sites moet je een account aanmaken en mag je slechts enkele spellen per dag downloaden.

  1. Ga naar deze site
  2. Druk op zoeken en tik de naam van het spel in
  3. Download het gewenste spel
  4. Pak het spel uit met Winrar

Let bij het downloaden op de taal. Deze staat aangegeven met de eerste letter van het land!

Spelen

Nu moet het spel alleen nog van de computer naar de DS getransporteerd worden. Hiervoor is de de pc-adapter nodig. Stop de flashkaart in de pc-adapter en kopieer de bestanden naar de kaart. Vervolgens moet de kaart weer uit de pc-adapter gehaald worden. Het spel verschijnt nu in de lijst onder spelen, door het spel te selecteren start hij op.
© 2009 - 2019 Rakker126, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Nintendo 3DS spellen downloaden en spelenNintendo 3DS is misschien wel de best handheld van 2011 met 3D functie, maar wist u ook al dat u eigenlijk de spelletjes…
Gratis oude Nintendo Games downloaden en spelen op de PCGratis oude Nintendo Games downloaden en spelen op de PCGratis Nintendo games op je PC spelen? Het is heel goed mogelijk om gratis Super Nintendo (SNES), Nintendo (NES), Ninten…
Gratis Nintendo DS & 3DS games downloaden en spelen op PCGratis Nintendo DS & 3DS games downloaden en spelen op PCEen handleiding voor gratis Nintendo DS en 3DS games downloaden en spelen op de PC. Het wordt geprobeerd mogelijk te mak…

Reageer op het artikel "Nintendo DS spellen downloaden en spelen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Patricia, 22-09-2016 18:59 #44
Help!
Ik heb een dslite met een ttds kaart erin. Hij heeft het altijd gedaan. Maar nu als ik de ds aanzet krijg ik een rood icoontje met menu? Wat moet ik doen?

Madelon, 07-04-2013 22:28 #43
Hallo ik heb een ds lite die omgebouwd is nu heb ik hen geformateerd nieuwe udate er opgezet maar krijg een wit scherm met daar op menu? ik krijg het maar niet voor me kaar om dit te veranderen help me gr madelon

Femke, 03-03-2012 15:50 #42
Heeii,
ik heb laatst wat spelletjes gedownload alleen als ik mijn Ds aan zet krijg in menu?
ik las hier boven dat je naar een site moest gaat die in de kleine lettertjes op de verpakking staat, alleen ik heb de verpakking weg gegooit…
kan iemand aan mij die site doorgeven?

dank je

Silke van der Veen, 23-10-2011 16:15 #41
Hoe moet je de firmware updaten? Want ik heb gedownloadde spelletjes, maar als je die opstart zie alleen maar een wit scherm. Ik had ergens gelezen dat je het dan moet updaten ofzo…

Gien van den Bossche, 09-10-2011 14:36 #40
Hallo.
Ik heb twee R4I-SDHC 3DS for N3DS/NDSi XL/NDSi/NDSL/NDS kaartjes voor mijn NDSL. Ik heb op beiden R4 kaartjes spellen gedownload. Het spelen ging eerst goed, na een tijdje verscheen er bij het ene R4 kaartje op het scherm MENU? en bij het andere R4 kaartje verscheen op het scherm ERROR. Alle gedownloade spellen heb ik op de K schijf van de computer binnengehaald. Als ik wil kijken wat er op de kaartjes staat verschijnt er de tekst dat ik de kaartjes moet formatteren. Als ik dat vervolgens wil doen geeft de computer aan dat ik niet kan formatteren. Hoe kan ik de kaartjes weer laten werken?

Groet,
Gien

Johan, 18-01-2011 11:38 #39
Hé iedereen

heb je een r4 kaartje voor de dsi gekocht? en krijg je een wit scherm met Menu?.?
Dan moet je op het doosje kijken en al het goed is staat daar in het klein in grijs of roode letters een website op, als je naar die website gaat kan je het juiste bestand downloaden.
alleen heb je voor dit downloaden winrar nodig en die kan je downloaden op www.winrar.nl
hopelijk werkt het dan.

Gr. Johan (l)

Lieve Keymeulen, 07-12-2010 12:44 #38
Hoi allemaal
ben hier weer met volgend probleem
sinds ik mijn ds lite heb en mijn r4 en juiste firmware etc. kan ik gedownloadde spelletjes niet meer starten:-(
ds lite blijft maar laden…
veel voorkomend probleem zo blijkt?
Kan iemand mij helpen:-(?

Groetjes Lieve

Nynke, 31-07-2010 17:16 #37
Hallo, de vraag is eerder gesteld maar ik heb nog geen antwoord kunnen vinden :-)
Ik heb volgens mij alles goed gedaan maar als ik de spelletjeskaart in de DS plaats krijg ik "? menu" te zien. Wat nu?
Gr. Nynke

Michelle, 22-07-2010 16:28 #36
Hallo.
Ik heb een spel gedownload, ik heb hem op mijn bestand gezet van mijn r4 kaartje. En bij alle spellen heb je 2 zulke linken ofzo. En dat spel die ik nu heb gedowload en er in heb gezet staat maar 1 zo'n linkje.Weet iemand het misschien?

Groetjes Michelle

Clinn, 12-07-2010 21:29 #35
Hallo, ik heb een probleem met mijn nintendo ds i Xl. Hij ziet mijn flashcard niet als ik het erin stop. Heb het kaartje geformateerd en de firmware geupdate maar ik krijg niks te zien op de xl. een ander kaartje, die het prima doet op de dsi lite werkt niet op de Xl! Wie kan mij helpen?

Janine, 04-07-2010 13:42 #34
Spellen etc downloaden allemaal gelukt, zelfs al gespeeld tot ik het bestandje TTMenu gekopieerd heb naar de pc. Kaartje in de DS doet het niet meer. Hij vraagt om Menu?. Ik denk geen ramp kopieer het bestand weer terug op de kaart en dezelfde foutmelding. Hoe moet ik hiermee aan?

Cee, 03-07-2010 20:04 #33
Weet iemand een website waar je makkelijk en snel ds roms kunt downloaden? En niet tien minuten hoeft te wachten voor je een volgende download kujnt beginnen? Ik heb tientallen sites geprobeerd, maar ze bestaan niet meer of bieden geen gratis roms aan.

Angie, 20-06-2010 15:13 #32
Ik ben nog niet echt thuis in de nintendo DS… maar klopt het dat je met een M3 kaartje iedere keer na een spel (als je dan een ander spel wil spelen) de DS opnieuw moet opstarten of moet je met een toets (of meerdere) ook terug kunnen keren naar het menu? Alvast bedankt!

Daphne, 15-06-2010 17:23 #31
Hallo,
ik heb net een nintendo dsi xl gekocht. maar waar kan in zo'n R4 kaartje kopen en welke moet ik dan nemen? kom er echt niet uit. Haha blond he :S.
Alvast heel erg bedankt
groetjes daphne Reactie infoteur, 19-06-2010
Ik zou hem bij nintendokoopjes.nl kopen. de Acekard 2i is erg goed.

Aimee, 02-05-2010 12:33 #30
Wie kan mij helpen? Ik heb een R4 kaart voor de Nintendo DS lite. Deze heb ik geformatteerd, het winrarbestand 393nl gedownload en (volgens mij goed) uitgepakt. Vervolgens heb ik spelletjes voor de Nintendo DS gedownload op de R4 çhip'. De DS 'ziet' de bestanden moonmemo en moonshl2, maar geen enkel spelletje. Wat doe ik verkeerd?

Anoniem, 21-04-2010 13:56 #29
Hallo,
Ik heb spellen proberen te downloaden voor de ds.
Deze heb ik uitgepakt met winrar en met 7-zip.
Maar in deze uitgepakte map staan weer rar bestanden, maar dan meerdere.
In elk rar-bestand staat wel een.nds bestand
Deze doen het alleen niet op m'n ds.
Deze fout komt bij bijna alle spellen voor…
Wat kan ik hieraan doen? Kan iemand mij helpen?
Alvast bedankt :-)!

Anoniem, 11-04-2010 10:58 #28
Ik heb volgens deze gebruiksaanwijzing spellen gedownload, maar toen ik wilde gaan spelen op de dsi, en ik klikte op de r4 card, dan kreeg ik : menu?

hoe kan ik dit oplossen?

Jan, 25-03-2010 15:32 #27
Heb altijd kunnen downloaden, maar nu krijg ik na het downloaden de tekst can not find moonshl folder op het scherm van mn ds en hij doet voor de rest niks meer, weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

Anoniem, 28-02-2010 12:45 #26
Ik heb alles gedaan wat beschereven werd maar staat alleen loading en hoe bedoelt u met pc-adapter

Yasmine, 01-02-2010 16:35 #25
Ik heb dus een ndsi en een r4 van 1.4 gb, maar kan steeds geen spelletjes downloaden en weet mijn god niet wat ik nu moet doen!

kan iemand mij helpen?

Sharon, 31-01-2010 11:28 #24
Hallo,

ik heb een nintendo ds + r4 enz.
ik had 1x perongeluk het menu gewist.
en mijn vriendin heeft er een nieuwe op gezet + wat spellen.
de volgende probeerde ik zelf nog wat leuke spellen er op te zetten, dan stonden ze gewoon tussen de andere. maar als ik de microsd toen in mijn r4 deed en die in mijn nintendo zag mijn ds de spellen helemaal niet.
kan je ook gewoon een goed menu downloaden?

en keymeulen & krijn
stuur je kaartje op naar waar je hem gekocht hebt.
ik hem bij sidder gekocht.
en na 3 dagen staat er gewoon weer een menu op enz.
je moet wel ff de rekening enz er bij doen.
je krijgt hem na 3 dagen dus terug.

maar kan iemand mij helpen?

:-):-)

Heiti, 21-01-2010 14:28 #23
Hallo,

ik heb een r6 gold card, ik heb het laatste motionmenu (incl moonshell) op mijn geheugenkaartje gezet en een map aangemaakt met spelletjes erin.
De spelletjes werken prima, nu heb ik een extra mapje gemaakt voor mp3 muziek. Als ik de flashcard in de NDS lite heb gestopt dan zie ik dus wel het mapje muziek maar niet de mp3 files!

Heb vervolgens de mp3 files in het mapje spelletjes erbij gezet.
Dat mapje geopend, de spelletjes zijn gewoon te zien en dus bespeelbaar maar weer geen mp3 files te zien!

Terwijl als ik het geheugenkaartje in een cardreader stop zie je dus op de pc wel alle files staan!

Ik weet niet hoe ik dit moet oplossen zodat ik op een geheugenkaartje van 8gb spelletjes kan spelen en muziek kan luisteren?

Help!

Priscilla, 05-01-2010 17:32 #22
Hallo allemaal

heb een nieuw r4 kaartje gekocht met 8gb geheugen erbij maar mijn nds zegt nu alleen maar loading… is da normaal als er een nieuw r4 kaartjr in gaat want heb hem nu een uur aan staan en hij blijft loading zeggen.
kan iemand mij helpen aub

Lieve Keymeulen, 11-12-2009 14:20 #21
Heb hetzelfde probleem als Krijn.
als ik spelletje (E) heb gedownload en ik de adapter uitdoe en het kleine shipje in de R4 steek en dan in mijn DS dan komt er ook op could not find menu…

Kunnen julie me verder helpen? Heb alles ook geformateerd maar of het nu zal lukken weet ik echt niet

Menno, 10-12-2009 19:21 #20
Ik heb 2 dstti adapters en 2 sd kaartjes. 1 werkt prima en bij de ander zegt het systeem: no card. Dus ik denk: dan doe ik die werkende in die adapter om te kijken of er iets met de adapter was. Nu zegt hij bij de deze kaart ook: no card
ik heb ze onderling gewisseld van adapters en kaartjes maar hij blijft hetzelfde zeggen. Tevens worden ze ook niet meer herkend door mijn computer. zijn deze kaartjes nu kapot of is er iets anders aan de hand
groeten menno

Marjon, 04-12-2009 14:25 #19
Ik heb een spel op de kaart gezet, uitgepakt met winzip en als ik het aanklik zegt de ds unknow file
Wat moet ik doen

Lisa, 21-11-2009 13:29 #18
Het spel world of zoo doet het niet op mijn r4 gold kaart, als ik het spel opstart komt er loading en dan een wit scherm. ik heb al geprobeerd om he te formatteren maar dat heeft niet gewerkt. zijn er nog andere dingen die ik kan doen om het spel te laten werken? Reactie infoteur, 22-11-2009
Probeer hem eens tegen de muur aan te goien!
Nee hoor, geintje… probeer eens een andere download.

Marieke, 12-11-2009 21:02 #17
Het lukt mij niet om spelletjes te downloaden van mijn laptop op mijn R4 Goldkaart. Zelf denk ik dat het te maken heeft met mijn laptop waar Windows Vista op staat. Zou dat kunnen? En zo ja, is er iets wat ik kan doen om het wel te laten slagen? Reactie infoteur, 13-11-2009
Nee, dat is het in ieder geval niet. Wat gebeurd er precies? Lukt het downloaden of het verplaatsen niet?

Marjolein, 29-10-2009 23:53 #16
Goedeavond,
Ik ben nog niet zo'n expert en hoop op dit forum een antwoord te krijgen op mijn vraag.
Nu sinds kort heb ik ook een R4 kaartje en de hele mikmak.
En via Rom-freak site 2 verschillende spellen gedownload (met succes dacht ik)
Helaas zegt mijn DS Lite wanneer ik het spel probeer te strarten dat Rom Loading Failed! en vraagt mij om het spel te herstarten.(zwart schermpje!)
Heeft u een tip voor mij, of enig idee wat ik fout doe?
Mvg Marjolein Reactie infoteur, 04-11-2009
Niet echt, graag zou ik meer informatie ontvangen voor een goed antwoord.

Jaap, 20-10-2009 18:16 #15
Ik heb alles gedaan maar tijdens het laden staat er rom loading failed eror code 7 please reset systeem Reactie infoteur, 22-10-2009
Probeer eens te resetten

Frans, 26-09-2009 16:43 #14
Hallo,

Vanmiddag heb ik eer rar file gedownload en uitgepakt. Vervolgens dit nds bestand via de pc-adapter op de flash-kaart gezet en in de R4 adapter gestopt… Helaas geeft de Nintendo alleen maar aan 'loading' en er gebeurt verder niets.
Heeft iemand een tip?

Bedankt! Frans Reactie infoteur, 27-09-2009
Probeer eens te formatteren.

Vincent, 24-09-2009 13:53 #13
Hello

heb een R4 gekregen en wou spelletjes eraf nemen die ik niet speelde, maar als ik nu mn kaart in mn nds steekt kom erop couldn't find- ds-menu.dat kan er iemand mij helpen en ben ik dan al mn spelletjes kwijt?

met dank Reactie infoteur, 27-09-2009
Staan alle bestanden er wel op? Dit betekent namelijk dat het menu er niet op staat…

Miranda, 22-09-2009 19:40 #12
Ik gebruik al een tijd een R4 kaartje in mijn Nintendo DS lite. Sinds kort kan ik de nieuwste games niet meer spelen. Volgens de Nintendo moet ik de DS uitzetten en de spelletjes kaart opnieuw installeren. Ligt dit aan de R4 kaart? Moet ik een upgrade kopen zoals de R6 gold? Reactie infoteur, 23-09-2009
Probeer het eens.

Erik, 17-09-2009 21:48 #11
Mijn dochter kon altijd gebruik maken van de spelletjes die ik op de R4 kaart had gezet. Nu geeft de DS sinds kort na het opstarten alleen nog maar aan " toch the Screen to continue" Hij ziet of leest die R4 kaart niet meer. Ook originele DS kaartje Nintendogs wordt niet gelezen / gezien. Wat is hiervan de oorzaak? Contactspraygebruiken misschien? Reactie infoteur, 18-09-2009
Probeer eens het scherm aan te raken

Trees, 08-09-2009 12:00 #10
Wie kan me helpen? Ook mijn Nintendo blijft op 'Loading.' hangen. Ik de SD ook geformatteerd, de mappen en spellen opnieuwe erop gezet. Ik ben in het bezit van een DSi, heeft het misschien daarmee te maken? Wat kan ik nu doen.? Reactie infoteur, 08-09-2009
Tip: kijk ook eens op dsdownload.nl of grootforum.nl voor meer support.

Krien, 01-09-2009 14:19 #9
Wij hebben hetzelfde probleem als Eddy, Nintendo blijft op loading staan. Heb alles er af gegooid en weer opnieuw erop gezet, lijkt een oplossing. Reactie infoteur, 02-09-2009
Heeft u een DS of een DSi? Tip: kijk ook eens op dsdownload.nl of grootforum.nl voor meer support.

Trea, 01-09-2009 12:42 #8
Ik kon altijd probleemloos spelletjes op de r4 kaart zetten. Nu komt er te staan kan spel niet kopiëren, kan de map of het bestand niet aanmaken. Ik heb het ook al via winrar geprobeerd. Wat kan ik hiier aan doen? Reactie infoteur, 02-09-2009
Hoe bedoeld u ''ik heb het ook al via winrar geprobeerd''? Heeft u het uitgepakt of het archief op de DS gezet? Dat laatste is namelijk niet goed.

Eddy, 31-08-2009 19:11 #7
Mijn dochter heeft een nieuwe Nintendo DS Lite gekocht + R4 setje. Na wat spellen (nds bestanden) te hebben gedownload en geinstalleerd te hebben, blijft de Nintendo op "Loading." staan. Het micro kaartje heb ik reeds geformateerd, het probleem blijft. Wat kan hiervan de oorzaak zijn. Reactie infoteur, 02-09-2009
Heb je soms een DSi?

Mariska, 22-08-2009 12:57 #6
Tot enkele weken geleden heb ik zonder problemen ds-roms kunnen downloaden op dezelfde manier als jullie aangeven, maar sinds kort krijg ik alleen nog maar RAR bestanden als ik games download. Deze kan ik niet omzetten naar een DS bestand en zijn niet bruikbaar. Weten jullie hoe dit kan? Reactie infoteur, 23-08-2009
Die moet je uitpakken met WinRAR, waarschijnlijk zit er een rom in.

Monique, 13-07-2009 22:19 #5
Mijn zoon heeft van zijn r4 kaartje het Menu.dat gewist ipv een spelletje. Nu kan ik ook zijn microkaartje niet meer lezen met de computer. Hoe kan ik het micro kaartje formatteren? Reactie infoteur, 16-07-2009
Dat is gelukkig erg simpel. Wanneer u Vista gebruikt, gewoonweg rechtermuisknop op de verwisselbare schijf en formateren selecteren. Succes!

Sandra, 12-04-2009 13:42 #4
Je kan toch ook muziek op je NDS zetten? Maar nu heb ik er een liedje opgezet, maar hij staat er niet tussen. En als je zo'n kaartje koopt heb je natuurlijk al 3 mappen die op dat kaartje staan, maar ik heb in alle 3 de mappen spellen staan, maar als mn kaartje in mn ds zet, staat er gelijk een map open laat maar zeggen, hoe moet ik die mappen terugvinden?

bedankt! Reactie infoteur, 12-04-2009
Hallo Sandra,

Plaats de mp3 nummers in een losse map en download Moonshell, hiermee kan je de bestanden afspelen. (http://mdxonline.dyndns.org/) Als je problemen hebt met het navigeren dan moet je de boel herindelen met duidelijkere mappen. Om door de mappen heen te bladeren moet je naar het hoofdmenu van de kaart gaan. Veel succes en ik hoor het graag als het nog niet lukt!

Isabel, 11-04-2009 03:37 #3
Als je de software van de m3 ds real op de R4 hebt staan dan zegtie dat probleem ook dus check of je de juiste software voor R4 erop hebt staan.en op sommige sites staan spellen die het niet doen dus probeer gewoon nog een keer.
maak altijd een backup software naar je computer zodat je altijd wanneer je format doet de software makkelijk kan terug plaatsen op je micro sd voor je R4.

Krijn, 03-04-2009 18:29 #2
Ik heb gedaan zoals beschreven, maar als ik de RS4 in de DS doe, met daarop 1 gedownload spelletje, dan krijg ik alleen de boodschap: Couldn't find DS menu.dat, wat doe ik verkeerd?
Graag je reactie! Groet, Krijn Reactie infoteur, 03-04-2009
Dat is een fout die aangeeft dat het bijhorende menu niet gevonden kan worden. Dit ligt waarschijnlijk aan een corrupte download.

Jessica, 24-03-2009 19:08 #1
Heb alles gedaan zoals beschreven maar als we de kaart in de DS stoppen en aandoen geeft ie alleen maar "loading" aan… Wat te doen?
Alvast bedankt voor het antwoord. Reactie infoteur, 24-03-2009
Hallo Jessica,
probeer dit eens:

- Stop de pc-adapter in de computer
- Ga naar computer en druk met rechtermuisknop op de pc-adapter
- Formateer de kaart
- Zet de spellen er weer op

Je kan tevens een back-up van de bewaarders maken. ik hoop dat dit werkt, ik hoor het graag!

mvg,

Alex

Infoteur: Rakker126
Laatste update: 12-09-2010
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Reacties: 44
Schrijf mee!