Verkopen via Marktplaats of op de vlooienmarkt

Verkopen via Marktplaats of op de vlooienmarkt Spullen van enige waarde kunt u vaak nog goed verkopen via Ebay of Marktplaats. Andere spullen zijn juist beter te verkopen op een vlooienmarkt (rommelmarkt). Waardevolle zaken worden op vlooienmarkten niet op waarde geschat, en daar krijgt u vaak niet het bedrag ervoor dat het waard is. Het verkopen van tweedehands spullen is door de opkomst van het internet veel eenvoudiger geworden. Websites als Marktplaats, Ebay en Speuders zijn niet meer weg te denken op het gebied van het verkopen van gebruikte artikelen. In het verleden werd het in de regionale krant gezet en werd het eventueel verkocht, maar het afzetgebied is te klein. Er zijn duizenden mensen die kunnen leven van het verkopen via het internet.

U plaatst een advertentie en binnen een paar uren zijn de populairste artikelen al honderden keren bekeken door geïnteresseerden. Verzamelaars kunnen op een eenvoudige manier hun verzameling aanvullen.

Verkopen via Marktplaats of Ebay?

De grootste op dit gebied is Ebay, doordat ze internationaal actief zijn, maar de meeste spullen zullen gewoon verkocht worden binnen Nederland. De bekendste in Nederland is Marktplaats, en daar zult u ook de grootste kans hebben om uw spullen te verkopen. Uiteraard hoeft u hier ook geen keuze tussen te maken. U kunt namelijk uw spullen op meerdere websites aanbieden.

Waardevolle spullen verkopen op een vlooienmarkt

Op de vlooienmarkt komen vooral koopjesjagers die de spullen voor de laagste prijs willen kopen. Het is bijna gebruikelijk op dergelijke markten om ver onder de reguliere prijs de spullen aan te bieden. Op de markt zult u minder mensen bereiken die specifiek op zoek zijn naar het door u aangeboden product. Iemand die specifiek naar iets zoekt, gaat namelijk eerst op het internet kijken. Zodra blijkt dat ze het daar niet, of niet voor een geschikte prijs kunnen vinden, gaan ze er eventueel voor kijken op een vlooienmarkt. Kleine goedkope spulletjes zijn meer geschikt voor een markt, dan voor het verkopen via het internet.

Nadelen van het verkopen via internet

Er zijn nauwelijks nadelen te noemen van het verkopen van uw overbodige artikelen via het web. Een nadeel zou kunnen zijn, dat u vanuit huis verkoopt. Voor het verkopen van spullen die maar een klein bedrag kosten, moet u soms wel meerdere potentiële kopers ontvangen. Een ander nadeel is dat bepaalde spullen slecht verkopen doordat ze verstuurd moeten worden. Spullen als kinderfietsen en bouwmaterialen worden voornamelijk gekocht door mensen uit de regio, maar boeken en dergelijke moeten vaak verstuurd worden. Ten eerste zorgt het versturen voor extra kosten (die overigens over het algemeen betaald wordt door de koper) en ten tweede moet u er nog een pakketje van maken en wegbrengen.

Voordelen van een vlooienmarkt

Een stand op de vlooienmarkt kan een gezellige dagbesteding zijn. U ontmoet veel mensen waar u een praatje mee kunt maken. Een ander voordeel is dat u het product nog kunt aanprijzen, en u kunt de koper ook wijzen op nadelen en mankementen, zodat ze wel weten wat ze kopen. Dit voorkomt later ontevreden mensen die de spullen terug willen brengen.

Nadelen van een vlooienmarkt

Een groot nadeel van een vlooienmarkt is eventueel het staangeld dat u moet betalen. Daarnaast loopt u kans op een rustige dag niets te verkopen. Dit kan er zelfs toe leiden dat het u geld gaat kosten in plaats van opleveren.
© 2011 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Niet weggooien, maar verkopenSpullen die u afdankt en die niet stuk zijn, kunt u waarschijnlijk nog wel goed verkopen. Op websites als Marktplaats.nl…
Spullen verkopen op Marktplaats zonder te investerenSpullen verkopen op Marktplaats zonder te investerenVeel Nederlanders verdienen geld door spullen op het internet te verkopen. U kunt niet zomaar spullen gaan opkopen en di…
Tweedehands spullen scheelt u de helftU kunt veel geld besparen door niet nieuw te kopen. Op deze manier kunt u eenvoudig de helft besparen op het aankoopbedr…
Veel geld verdienen met tweedehands spullenEr wordt vaak niet bij stil gestaan dat bepaalde tweedehands producten nog een grote waarde kunnen vertegenwoordigen. Op…

CGI: Computer Generated ImageryComputer Generated Imagery. Groot kans heb je nog nooit van deze term gehoord, maar als je wat voorbeelden krijgt zal je…
Cloud computing, wat is het precies?Cloud computing, wat is het precies?Steeds vaker horen we de term Cloud computing voorbij komen. Een mooi voorbeeld van ‘het nieuwe werken’. Maar wat houdt…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 20-01-2011
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.