Online Sudoku en Kakuro spelen

Online Sudoku en Kakuro spelen Sinds de zomer van 2005 is het een grote rage: denkspelletjes als Sudoku en Kakuro. De winkels lagen er vol mee, de kranten stonden er vol mee en bijna iedereen leerde deze nieuwe vorm van puzzelen. Ondertussen kun je op verschillende websites ook een aardig puzzeltje maken. Lees meer over de leukste puzzelsites!

Sudoku

Sinds een aantal jaar is deze cijferpuzzelvariant immens populair. Op een gegeven moment deed iedereen aan Sudoku. Op school, op het werk, in de bus of op het terras, vele mensen zaten met een boek of krantje op schoot om lekker te puzzelen. De Sudoku, die van origine Number Place heet, vindt zijn oorsprong in 1979. Pas jaren later komt de puzzel in Japan terecht waar het werd geïntroduceerd onder de naam Sudoku.

Bron: Jelte, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Jelte, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Bij de basis van Sudoku draait het om de getallen 1 t/m 9. Het puzzelveld is opgedeeld in 9 blokken van 9 vakjes. Het is de bedoeling om de getallen 1 t/m 9 in elk van die blokken in te vullen. Moeilijkheid hieraan is dat zowel horizontaal als verticaal het getal maar 1 keer mag voorkomen.

Waar speel je Sudoku online?

Op verschillende plekken op het net kun je Sudoku naar hartelust online spelen. Bijvoorbeeld op de, in deze special genoemde, website www.jijbent.nl. Op deze website is het spel zowel gratis, wel eerst registreren, als betaald, geregistreerd lid met meer opties, te spelen in de multiplayer vorm.

Ook op de website www.zylom.nl is het mogelijk om Sudoku te spelen. Het basisspel is daar gratis te spelen, voor meer opties en levels kun je het spel downloaden tegen een kleine vergoeding.

De meeste gevarieerde site is www.denkspelletjes.nl. Op deze site vind je een grote verzameling van Sudokuspellen van verschillende sites. Op deze verzamelsites vind je meer dan 45 verschillende Sudokuspellen in alle soorten en maten. Leuk aan deze site is ook dat je er ook de ‘bordspellen’ van Sudoku kunt bestellen voor schappelijke prijzen.

Kakuro

In navolging op de Sudoku rage is ook het spel Kakuro erg populair geworden onder de puzzelaars. De Kakuro is een kruissompuzzel, een soort kruiswoordraadsel of Zweeds raadsel met cijfers, waarbij sommen moeten worden opgelost zodat de puzzel kan worden ingevuld. Net als bij de Sudokupuzzel worden de getallen 1 t/m 9 gebruikt en mogen deze in de horizontaal als de verticaal maar een keer gebruikt worden.

Waar speel je Kakuro online?

Op het internet zijn ook weer verschillende sites te vinden waar je Kakuro kunt spelen. Op www.kakurospelen.nl zijn veel verschillende kakuropuzzels van websites verzameld waardoor de speler niet het hele internet af hoeft te zoeken voor nieuwe puzzels. Met 19 verschillende kakuro-links is dit een zeer uitgebreide site waarop gratis gespeeld kan worden.
© 2009 - 2024 Dekonink, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Japanse Puzzels - KakuroJapanse Puzzels - KakuroKakuro is net als bijvoorbeeld de overbekende Sudoku, een Japanse Puzzel. Een Kakuro is een combinatie van Sudoku, Zweed…
Zylom: online spelletjes spelenZylom: online spelletjes spelenZylom is een Nederlandse website waar je online spelletjes kunt spelen en (meestal tegen betaling) downloaden.
Japanse puzzels - Sudoku en KakuroJapanse puzzels - Sudoku en KakuroWie kent ze niet? Japanse puzzels zijn enorm populair. Met voorbeelden als sudoku, hitori, arukone, kakuro, filomino en…
Informatie over de sudokuDe sudoku is een populaire puzzel. Er worden zelfs nationale en internationale kampioenschappen sudoku gehouden. In dit…

Een nieuwe digitale encyclopedieNu onze maatschappij meer en meer gedigitaliseerd wordt, heeft de particulier geen nood meer om dure encyclopedieën te k…
Downloaden en uploaden, wat mag nu nog wel?In april 1998 werd in ons land Stichting Brein opgericht, met het doel om het beschikbaar stellen en kopieren van muziek…
Bronnen en referenties
  • www.kakurospelen.nl
  • www.sudokuspelen.nl
  • Afbeelding bron 1: Jelte, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Dekonink (32 artikelen)
Gepubliceerd: 05-04-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.