Eleven Sports Network: sport bekijken via een livestream

Eleven Sports Network: sport bekijken via een livestream Eleven Sports is een internationale sportomroep. Zij richten zich vooral op het uitzenden van sportevenementen op het internet via een livestream. Sinds 2015 is Eleven Sports actief in België. Met ingang van het seizoen 2020-2021 heeft deze omroep de uitzendrechten van de hoogste Belgische voetbalcompetitie: de Jupiler League. Ook zendt deze omroep onder meer de UFC, NBA en NFL live uit.

Oprichter: Andrea Radrizzani

Op 10 september 1974 werd Andrea Radrizzani geboren in Rho, een voorstad van Milaan (Italië). Hij studeerde Public Relations aan de IULM Universiteit van Milaan. Vervolgens richtte hij het bedrijf Acer op, dat zich vooral focust op de handel in uitzendrechten van sportwedstrijden. In 2015 richtte Andrea Radrizzani de internationale sportomroep Eleven Sports Network op. Sinds 2017 is Radrizzani de mede-eigenaar van de Engelse voetbalclub Leeds United.

Eleven Sports Network

Welke landen?

In 2015 begon Eleven Sports met uitzenden. In dat eerste jaar was de sportomroep actief in drie landen: België, Luxemburg en Polen. In 2016 werd men ook actief in Taiwan en in 2017 ook in Italië. Sinds 2018 is deze sportomroep ook in Portugal en Myanmar te bekijken. In 2019 werd het bedrijf ook actief in Japan.

UK en Ierland?

Officieel is Eleven Sports een Brits bedrijf, aangezien het hoofdkantoor in Groot-Brittannië gevestigd is. In augustus 2018 lanceerde Eleven Sports ook een Britse versie van hun online streamingdienst. Die was behalve in Groot-Brittannië ook in Ierland te bekijken. Vanwege diverse organisatorische redenen heeft men deze dienst echter medio 2019 reeds gestaakt. Anno 2020 is Eleven Sports dus niet meer in Groot-Brittannië te bekijken.

Tactiek?

In de meeste landen heeft Eleven Sports de tactiek om relatief kleinschalig en 'low profile' te beginnen, om vervolgens in enkele jaren te proberen om de sportmarkt van een land te leren kennen. Op de achtergrond heeft men echter heel wat kapitaal beschikbaar om, indien men een kans ziet, op grootse wijze toe te slaan en het bedrijf in een bepaald land flink uit te breiden. In België is dit bijvoorbeeld het geval. Daar was Eleven Sports een kleinschalige sportomroep, maar toen de voetbalrechten van de hoogste Belgische voetbaldivisie (de Jupiler League) in 2020 vrijkwamen, waren het niet de bekende partijen zoals Play Sports, Proximus of VTM die het meeste geld konden bieden, maar won het in België nog relatief onbekende Eleven Sports de strijd om de uitzendrechten (tv en livestream).

Abonnement op Eleven Sports in België

Eleven Sports Pakket

Om naar de zenders van Eleven Sports te kunnen kijken, dient men een abonnement te nemen op het Eleven Sports Pakket. Daarmee kan men 24 uur per dag per livestream naar de zenders kijken op een computer of smartphone. Eveneens is het mogelijk om hun online zenders te bekijken via een Samsung Smart Tv of Apple Tv. Men heeft niet alleen de mogelijkheid om live te kijken, men kan de uitzendingen achteraf ook terugkijken.

Hoeveel kost het?

Hoe duur is het om een abonnement te nemen op Eleven Sports? Met een jaarpas heeft men voor 80 euro een jaar lang toegang tot de zenders. Met een maandpas heeft men voor acht euro een maand lang toegang.

Zenders van Eleven Sports

Eleven Sports heeft in België zes online sportzenders. Dit zijn drie Vlaamse (Nederlandstalige) kanalen en drie Waalse (Franstalige) kanalen. Als abonnee krijgt men de drie zenders voorgeschoteld van de regio waarin men woont.

Buiten België?

Is het ook mogelijk om als abonnee buiten België via een livestream naar de uitzendingen van deze sportomroep te kijken? Ja, als men inlogt op de site dan kan men in de hele EU per livestream op een desktop computer of laptop naar de uitzendingen kijken. En als men hun app gebruikt, dan kan men in de hele EU via een livestream op een smartphone de zenders van deze sportomroep ontvangen. Zo kan men dus ook op vakantie in bijvoorbeeld Nederland of Spanje alle uitzendingen per livestream bekijken.

Eleven Sports in België: aanbod

Voetbal: Belgische Jupiler Pro League

De belangrijkste publiekstrekker voor Eleven Sports is in België met ingang van de zomer van 2020 de Jupiler Pro League. De sportomroep zendt online (via een livestream) alle wedstrijden van deze hoogste Belgische voetbaldivisie live uit. Vanwege de coronacrisis is het echter nog af te wachten, wanneer dat seizoen exact begint. Zodra bekend is wanneer hun eerste uitzending van het voetbalseizoen plaatsvindt, dan wordt dat hier gemeld.

Andere competities

Welke overige sportcompetities zijn voor Belgische sportfans live te bekijken bij Eleven Sports? In het voetbal zenden zij onder meer La Liga (Spanje), de Serie A (Italië), de Bundesliga (Duitsland), de MLS (Verenigde Staten) en de FA Cup (Engeland) live uit. Grote andere sportcompetities die zij live uitzenden zijn onder meer de NBA, UFC, EHL (Hockey), Cage Warriors (MMA) en de NFL.

Eleven Sports op tv bij Play Sports en Proximus

Het is ook mogelijk om Eleven Sports in België te bekijken via een tv-provider. Als men bijvoorbeeld een digitaal tv-abonnement heeft bij Telenet, dan kan men daarbij het sportpakket 'Telenet Play Sports' kopen. Indien men dat sportpakket heeft, dan kan men een reeks zenders van Play Sports bekijken (waarop onder meer golf, cyclocross, MXGP en Formule 1 te zien is), maar ook de drie zenders van Eleven Sports. Ook bij Proximus Tv kan men zo'n sportpakket kopen.

Vechtsport: Eleven Sports Fight Pass

Eleven Sports biedt bij diverse sporten ook een zogenaamde 'Fan Pass' aan. Men hoeft dan niet een abonnement te hebben op al hun sportuitzendingen, men kiest dan om alleen de uitzendingen van één specifieke sport te kiezen. Zo kan men bij hen de Eleven Sports Fight Pass kopen. Daarmee kan men per livestream naar een groot aantal vechtsportgala's kijken, van onder meer de UFC, Glory Kickboxing en Cage Warriors (MMA).

Anno 2020 kost zo'n Fight Pass zes euro per maand. Met zo'n Fight Pass kan men al hun vechtsportuitzendingen via een livestream op een smartphone of computer bekijken in de hele EU. Ook kan men de evenementen achteraf terugkijken.

Lees verder

© 2020 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal: wedstrijden van Club Brugge live op tv & livestreamVoetbal: wedstrijden van Club Brugge live op tv & livestreamDe voetbalwedstrijden van Club Brugge in de Belgische Jupiler Pro League en het Europees voetbal zijn allen live op tv t…
Telenet Play Sports - tv en livestreamTelenet Play Sports - tv en livestreamTelenet Play Sports is de belangrijkste aanbieder van abonneezenders met live sport in Vlaanderen. Dit Belgische bedrijf…
Voetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijkenVoetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijkenAnderlecht is qua erelijst de succesvolste voetbalclub van België. De wedstrijden van Anderlecht in de Belgische Jupiler…
Hockey Pro League dames live op tv en livestreamHockey Pro League dames live op tv en livestreamDe Hockey Pro League is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en België nemen deel aan deze compe…

Tv-programma 'Even tot hier' - livestream en terugkijkenTv-programma 'Even tot hier' - livestream en terugkijken'Even tot hier' is een tv-programma van BNNVARA. Het is een show waarin de actualiteit op muzikale en humoristische wijz…
Wereldkaart coronavirus van de Johns Hopkins UniversityWereldkaart coronavirus van de Johns Hopkins UniversityIn 2020 wordt de wereld zwaar getroffen door het coronavirus. Tijdens deze coronacrisis houdt de Johns Hopkins Universit…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: As030, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • http://faqs.elevensports.be/faqs_eleven_be/nl-faq/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Eleven_Sports
  • https://fightpass.elevensports.be/nl
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Andrea_Radrizzani
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 28-12-2021
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.