Travian, De Gebouwen

In het internetspel travian draait het om het opbouwen van je eigen imperium. Hier een beschrijving van de gebouwen die je kunt maken. Als je in het begin een dorpje krijgt toegewezen, dan is het verstandig om eerst de productie op gang te krijgen. Je hebt vier soorten grondstofvelden rond je dorp liggen. In deze velden worden de grondstoffen (hout, steen, ijzer en graan) geproduceerd. Deze grondstoffen kun je later weer gebruiken om je grondstofvelden uit te breiden of een gebouw te bouwen of uit te breiden.

In je dorp zijn plaatsen vrij om gebouwen op te bouwen. Ook kun je de gracht uitbreiden met een stadsmuur voor extra verdediging. Bij veel gebouwen moet je aan een aantal eisen voldoen voordat je het gebouw kunt bouwen. Zo kan er in een dorp alleen een residentie of een paleis staan en moet je eerst verzamelplaats niveau 15 hebben voordat je een toernooiveld mag bouwen.

Hoofdgebouw

Hoe hoger het niveau van dit gebouw, hoe sneller de bouwvakkers een gebouw klaar hebben.

Pakhuis

Eisen: Hoofdgebouw Niveau 1
Het pakhuis wordt gebruikt om grondstoffen (hout, steen, ijzer) in op te slaan. Als je het niveau verhoogt kunnen er meer grondstoffen in opgeslagen worden. Bij niveau 20 kunnen er meerder pakhuizen worden gebouwd.

Graansilo

Eisen: Hoofdgebouw Niveau 1
De graansilo wordt gebruikt om graan op te slaan. Ook hier wordt door het niveau te verhogen de hoeveelheid graan die je kunt opslaan groter en bij niveau 20 kun je er meerdere bouwen.

Schuilplaats

Eisen: geen
Bij een aanval worden grondstoffen verstopt in de schuilplaatsen. Vanaf niveau 10 kunnen er meerdere worden gebouwd. De schuilplaats van de Galliërs is twee keer zo groot en bij een aanval van de Germanen werkt de schuilplaats maar voor 66%.

Ambassade

Eisen: Hoofdgebouw Niveau 1
Een ambassade is er voor alliantie zaken. Vanaf niveau 3 kun je een eigen alliantie stichten, per niveau kunnen er 3 spelers lid worden van een alliantie.

Verzamelplaats

Eisen: geen
Dit gebouw heeft een speciale plaats in het dorp, recht van het centrum. Hier worden alle aanvallen en terugkerende eenheden weer gegeven. Ook kun je zien door wie je wordt aangevallen.

Marktplaats

Eisen: Hoofdgebouw Niveau 3, Pakhuis Niveau 1, Graansilo Niveau 1
Dit gebouw wordt gebruikt om te kunnen handelen met andere spelers. Ieder niveau betekent een nieuwe handelaar.

Barakken

Eisen: Verzamelplaats Niveau 1, Hoofdgebouw Niveau 3
Hier kun je infanterie maken. Het niveau van de barakken bepaalt de snelheid waarmee dit gebeurt.

Stal

Eisen: Wapensmid Niveau 3, Academie Niveau 5
Hier kun je cavalerie maken en ook hier bepaalt het niveau de snelheid waarmee dit gebeurt.

Werkplaats

Eisen: Academie Niveau 10, Hoofdgebouw Niveau 5
De werkplaats wordt gebruikt om rammen en katapulten te maken. Het niveau van de werkplaats bepaalt de kwaliteit van de productie.

Academie

Eisen: Barakken Niveau 3, Hoofdgebouw Niveau 3
Hier kun je nieuwe troepen ontwikkelen. Her niveau bepaalt welke troepen je kunt ontwikkelen en hoe snel je dat gaat.

Wapensmid

Eisen: Hoofdgebouw Niveau 3, Academie Niveau 3
Hier kun je de aanvalskracht van je troepen verbeteren. Het niveau bepaalt de mogelijkheden en de snelheid.

Uitrustingssmederij

Eisen: Hoofdgebouw Niveau 3, Academie Niveau 1
Hier kun je de verdedigingskracht van je troepen verbeteren Het niveau bepaalt de snelheid en de mogelijkheden.

Paleis

Eisen: Ambassade Niveau 1, Hoofdgebouw Niveau 5, geen Residentie aanwezig
In het hoofddorp staat je paleis. Zolang je minder dan 4 dorpen hebt wordt dit dorp beschermd. In het hoofddorp kun je en steenhouwerij bouwen die de gebouwen verstevigd. Op niveau 10, 15 en 20 van het paleis kun je een nieuw dorp stichten of veroveren.

Residentie

Eisen: Hoofdgebouw Niveau 5, geen Paleis aanwezig
Een residentie bescherm een dorp tegen overname en zorgt voor mogelijkheden om nieuwe dorpen te stichten of te veroveren. Op niveau 10 en 20 kun je een nieuw dorp stichten of veroveren doormiddel van kolonisten of een senator/onderleider/leider.

Handelskantoor

Eisen: Marktplaats Niveau 20, Stal Niveau 10
Door dit gebouw te bouwen neemt je handelsvermogen toe met 10%, bij ieder niveau dat dit gebouw stijgt komt er weer 10% bij.

Toernooiveld

Eisen: Verzamelplaats Niveau 15
Het toernooiveld verbetert het uithoudingsvermogen van je troep, die daardoor sneller kunnen bewegen. Dit voordeel gaat pas in na een afstand van 30 velden.

Lees verder

© 2008 - 2024 Dribbel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Travian voor beginners: hoe speel je dit gratis online spel?Travian voor beginners: hoe speel je dit gratis online spel?Travian is een gratis online Massive Multiplayer Online Game (MMOG) waarin je dorpen kunt bouwen, legers kunt trainen en…
Tibet, Potala paleisTot bijna 50 jaar geleden was de residentie van de Dalai Lama het Potala paleis in Tibet. In 1959 vielen de Chinezen het…
Paleis Soestdijk, van koninklijke residentie tot hotelPaleis Soestdijk, van koninklijke residentie tot hotelLangs de N221 tussen Soest en Baarn staat Paleis Soestdijk. Een imposant gebouw met een koninklijke historie. Het paleis…
Madrid: Enkele van de vele paleizenMadrid: Enkele van de vele paleizenIn 1561 werd Madrid hoofdstad van Spanje. Koning Filips II verhuisde zijn hofhouding naar deze stad. Dat er tot op de da…

Nintendo's MarioNintendo's MarioMario is een van de bekendste figuren binnen de Game-wereld. Mario is zelfs de mascotte van het merk Nintendo, maar hoe…
Dribbel (56 artikelen)
Laatste update: 17-04-2008
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.