Travian, Een Korte Uitleg

Travian is een zeer populaire online game dat over de hele wereld wordt gespeeld. Het is te beschrijven als een online combinatie van de kolonisten van catan en risk, alleen dan nog net iets leuker.

Wat is Travian

Travian is een Massive Multiplayer Online Game (MMOG), dat oorspronkelijk uit Duitsland komt. Het spel wordt gespeeld via een webbrowser. Je kunt je gratis registreren, maar je kunt maximaal één account per wereld openen. Deze werelden zijn er in verschillende talen. Deze talen worden ook steeds uitgebreid wegens groot succes. In een wereld of een server speel je met en tegen vele tegenspelers.

In het begin van het spel krijg je een eigen dorpje toegewezen. Dit dorpje beschikt over zijn eigen grondstof velden, waardoor je middelen produceert waarmee je later weer dingen van kunt bouwen. Zo kun je jouw eigen dorp steeds uitbreiden. Als je aan bepaalde eisen voldoet kun je ook een nieuw dorp stichten of zelf een dorp van een buurman veroveren.

De Stammen

Voor je begint moet een stam kiezen. Deze stammen hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. De stammen waaruit je kunt kiezen zijn: De Romeinen, de Galliërs en de Germanen.

Voordelen per stam

De Romeinen

De Romeinen hebben als grote voordeel dat ze in het dorp en op de grondstofvelden tegelijkertijd kunnen bouwen. Ook hebben de Romeinen een erg sterke verdedigingsmuur die kan zorgen voor een verdedigingsbonus van zon 81 procent. De infanterie van de Romeinen is erg sterk in vergelijking tot de rest, maar de cavalerie is gemiddeld. Het ontwikkelen van je Romeinse imperium is duur, maar levert uiteindelijk meer op. Het duurt bij de Romeinen ook wat langer dan bij de andere twee volken.

De Galiërs

Het grote voordeel bij de Galiërs is de defensie. De infanterie en cavalerie zijn uitstekende verdedigers, maar ook hebben ze aanvallend voordeel. Dit komt omdat ze gespecialiseerd zijn op paarden en vooral in snelle paarden. Ze zijn de snelste stam uit het spel. De kolonisten zijn bij de Galiërs erg goedkoop, dit kan handig zijn als je snel een nieuw dorp wilt stichten. Naast hun al goed werkende verdediging is de schuilplaats ook nog een twee keer zo groot.

De Germanen

De Germanen zijn de meeste agressieve stam uit het spel. Een sterke aanval is geen moeite voor een beetje Germaan, maar het probleem zit hem bij de verdediging. Deze is bij de gemanen nogal matig. Ondanks dit nadeel zijn er veel spelers die toch voor de Germanen kiezen. Misschien komt dit wel omdat ze bij een aanval niet alleen veel sterker zijn dan andere stammen, maar ook meer plunderen. Ze nemen namelijk (zo mogelijk) 33% van je schuilplaatsen mee. Dit is een groot voordeel bij grote hoeveelheden. De muur van de Germanen is erg sterk, maar levert weinig verdedigingsbonus op. Dit wordt weer gecompenseerd met de snelle aanmaak van troepen bij de Germanen, wat ook weer een voordeel is bij het belegeren van je buren.

Speedserver

Naast de gewone servers zijn er ook speedservers. Op deze speedservers wordt meestal met een drie keer zo hoge snelheid gespeeld als op een gewone server. Door dit snellere spel veranderen er een aantal dingen, waardoor er bij sommige speler een duidelijke voorkeur is ontstaan voor deze speedservers. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je niet zo lang hoeft te wacht voordat je een stapje verder kunt.

Lees verder

© 2008 - 2023 Dribbel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Travian: Path to PandoraTravian: Path to PandoraZoals elk jaar in september is ook in 2018 een nieuwe speciale server gestart voor het browser based spel Travian. Deze…
Travian voor beginners: hoe speel je dit gratis online spel?Travian voor beginners: hoe speel je dit gratis online spel?Travian is een gratis online Massive Multiplayer Online Game (MMOG) waarin je dorpen kunt bouwen, legers kunt trainen en…
Travian: speciale server Fire and SandTravian: speciale server Fire and SandIn 2017 worden in de browser based game Travian voor het eerst in de geschiedenis twee nieuwe stammen toegevoegd aan de…
Kerstmis, de geschiedenisKerstmis, de geschiedenisKerstmis wordt over de gehele wereld gevierd. Van Amerika tot aan ons kleine landje. Maar weet u ook waar Kerstmis eigen…

Nintendo's MarioNintendo's MarioMario is een van de bekendste figuren binnen de Game-wereld. Mario is zelfs de mascotte van het merk Nintendo, maar hoe…
Bronnen en referenties
  • www.travian.nl
Dribbel (56 artikelen)
Laatste update: 17-04-2008
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.