Hoe kan ik originele Dubsmash filmpjes maken?

Hoe kan ik originele Dubsmash filmpjes maken? Wat opvallend is, is dat veel app gebruikers zijn gevallen voor het gebruiken van de Dubsmash app. De Dubsmash wordt gebruikt om beroemde quotes te playbacken en het gebruik wordt voor app gebruikers extra gestimuleerd omdat het resultaat zo hilarisch is. Zo was, drie dagen na de release van de App Dubsmash, de App van Duitse makelaardij al de nummer twee in de Nederlandse App store. Niet lang daarna wist de Dubsmash App ook de nummer één positie te behalen. De populariteit van de gratis App Dubsmash is eenvoudig te verklaren. Dit komt doordat de Dubsmash App inspeelt op de rages van het maken van selfies en de populariteit van het zelf nadoen van typetjes. Er wordt dus door de gebruiker van zichzelf een echte video gemaakt. Alleen doordat het maken en delen van een Dubsmash video zo populair is, wordt het steeds moeilijker om een originele Dubsmash video te maken, maar met tips lukt het vast iedereen om met de Dubsmash App de leukste en beste Dubsmash filmpjes te maken.

Populariteit van Dubsmash

De populariteit van Dubsmash neemt alleen maar toe. De populariteit is mede te danken aan de bedieningsvriendelijkheid van de App. Met de Dubsmash app maak je eenvoudig en snel een heel grappig filmpje. Dubsmash is in korte tijd een ware hype geworden op internet. Door het gebruikmaken van Dubsmash krijg je toegang tot een enorme database aan geluidsfragmenten. Deze geluidsfragmenten zijn allemaal te gebruiken voor de ondersteuning van je eigen selfie die je maakt met je selfiecamera. Als je selfie klaar is dan kan door plaatsing op internet voor veel hilariteit bij internetsurfers zorgen.

De belangrijkste stappen

De belangrijkste stappen voor een goede Dubsmash selfie zijn:
 • Zoek bij je te maken selfie een passend geluidsfragment.
 • Natuurlijk moet je de tekst wel uit je hoofd leren
 • Zorg dat je tekst past bij het te playbacken fragment
 • Filmpjes worden leuker met de juiste rekwisieten
 • Indien het passend is, doe het met iemand samen
 • Ben je tevreden over de opname, WatsApp, Twitter en of plaats de selfie op Facebook en of YouTube

Kies het juiste geluidsfragment

Wanneer je begint met het maken van een Dubsmash video zul je moeten beginnen met het bepalen welk geluidsfragment je gaat playbacken. Dit kan een quote zijn maar ook een stukje van een populaire song. Ondanks het feit dat de App gemaakt is in Berlijn, beschikt de App Dubsmash voor het gebruik door een Dabsmash liefhebber over veel Engelstalige, maar ook Nederlandstalige fragmenten.

Nederlandstalige fragmenten

Onder de Nederlandstalige fragmenten zitten fragmenten van:
 • het hilarische duo Geer & Goor,
 • maar ook van voetbaltrainer Louis van Gaal,
 • Brabantse cabaretier Hans Teeuwen.
Doordat er zo veel mogelijkheden op de Dubsmash App zijn, is het voor het maken van een originele Dubsmash van groot belang dat je ook een origineel geluidsfragment kiest. Ondanks dat er heel veel mogelijkheden zijn, blijft het opvallend dat men om succes te willen hebben toch vaak voor de juiste geluidsfragmenten moet kiezen.

Gevoel en emotie

Naast het kiezen van een origineel geluidsfragment is het van belang dat je een geluidsfragment zoekt dat goed bij jezelf past. Kies daarom een fragment dat je al kent en waarvan je denkt dat je bij de opname van de selfie al je gevoel en emotie in dit geluidsfragment kwijt kunt.

Zorg ervoor dat het Playbacken perfect is

Bijna iedereen heeft het in een voorstelling weleens gezien, dat een artiest, die stond te playbacken tijdens een playbackshow, er naast zat. Het optreden leek daardoor in eerste instantie zeer professioneel en heel perfect. De artiest zag er prachtig uit en ook het decor was helemaal goed gekozen. Alleen ging het mis met het playbacken. Daar zat het hem in, want de timing van de playbacker was niet perfect. Het gevolg was dat daardoor het hele optreden niet geloofwaardig meer was en als een nachtkaarsje ging de playbackshow uit. Dit praktijkvoorbeeld illustreert het belang van een goede timing. Wanneer jij wilt dat de door jou gemaakte Dubsmash gaat scoren, dan moet je er voor zorgen dat het playbacken van het door jou gekozen geluidsfragment perfect getimed is. Wees kritisch naar jezelf toe. Ben je niet gelijk tevreden, begin dan gewoon opnieuw en blijf het playbacken herhalen tot je over jezelf tevreden bent.

Uitstraling en emotie

Voor het maken van een zo'n origineel en geloofwaardig mogelijke Dubsmash selfie, is er meer van belang dan alleen het perfect playbacken van het originele en goed gekozen geluidsfragment. Je Dubsmash video is alleen hilarisch of geloofwaardig, wanneer het playbacken van de quote in de juiste situatie wordt gedaan. Luister daarom eens goed naar het gekozen geluidsfragment en bedenk, hoe je het playbacken van dit geluidsfragment sterker kunt maken. Een voorbeeld is het geluidsfragment ‘Run forrest, run!’ Wanneer je dit geluidsfragment gaat playbacken terwijl je lui onderuitgezakt voor de tv hangt, dan zal je Dubsmash video niet scoren. Bij dit geluidsfragment is het dan ook van belang dat je zelf actief bent en gaat gaan rennen. Maak je een keuze voor bijvoorbeeld een boze quote, dan is het belangrijk dat jouw eigen uitstraling ook boos overkomt. Immers, zodra je gaat lachen tijdens een boze quote, dan is de geloofwaardigheid van je Dubsmash selfie volledig weg.

Locatie

Een leuke Dubsmash video kun je prima thuis maken, maar verras de kijkers over de hele wereld ook eens door een Dubsmash video op een andere (buiten)locatie te maken. Wanneer je het door jou gekozen geluidsfragment playbackt op de perfecte locatie, dan verandert een leuke Dubsmash video opeens in een topper.

De beste Dubsmash video's bekijken

Wanneer je, voordat je zelf een originele Dubsmash video gaat maken, eerst eens wat inspiratie wil opdoen, dan kun je, je op YouTube eerst helemaal uitleven. Ook is het mogelijk eens een kijkje te nemen op de Facebookpagina, de beste Dubsmash video's. Volgens de beheerders van deze pagina’s zijn dat de enige Dubsmash Facebookpagina’s waar alle filmpjes echt bekeken en beoordeeld worden.
© 2014 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je de beste Dubsmash-video?Hoe maak je de beste Dubsmash-video?Dubsmash is de trend van het najaar 2014. Natuurlijk zou je zelf ook wel een goed bekeken Dubsmash-video willen hebben.…
Verdien geld met YouTube!Verdien geld met YouTube!Geld verdienen met YouTube-filmpjes is een goede manier om online geld te verdienen. Nog niet zo lang geleden is AdSense…
AutoGK: Eenvoudig en gratis grote video's kleiner makenAutoGK: Eenvoudig en gratis grote video's kleiner makenVideo bestanden kunnen nogal groot zijn. Vooral als de video gemaakt wordt met een smartphone of digitale fotocamera kan…

WiFi tracking, meer informatie dan je denktWiFi tracking, meer informatie dan je denktVoor bijvoorbeeld webwinkels is het al jaren mogelijk, ze kunnen precies achterhalen hoelang de bezoekers op de website…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Motion Media GmbH, Wikimedia Commons (Publiek domein)
 • http://www.onemorething.nl/2014/11/dubsmash-drie-tips-voor-de-beste-filmpjes/
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Gepubliceerd: 10-12-2014
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.