Tips om te verkopen via Marktplaats

Tips om te verkopen via Marktplaats Wanneer je producten aanbiedt op marktplaats, wil je natuurlijk het liefst dat ze snel verkocht worden. In dit artikel vind je een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat je artikel sneller zal worden verkocht. Denk bijvoorbeeld goed na bij het bepalen van de vraagprijs en zorg ervoor dat de advertentie voldoende informatie bevat. Op welke woorden zou je zelf zoeken als je op zoek zou zijn naar het desbetreffende artikel? Ook het gebruik van goede foto's is erg belangrijk bij een goede Marktplaats advertentie.

De advertentie maken

Informatie

Een goede advertentie bevat veel informatie over het product dat je verkoopt. Verkoop je bijvoorbeeld kleding of schoenen, vermeld dan altijd de maat, pasvorm en exacte kleur erbij. Bedenk ook goed, wat zou ik zelf willen weten als ik op zoek zou zijn naar dit product? Aan de hand daarvan kun je je advertentie voorzien van een volledige inhoud. Ook is het goed om meerdere synoniemen te gebruiken. Zo heb je meer kans dat je product wordt gevonden. Bied je bijvoorbeeld sportschoenen aan, gebruik dan de synoniemen; sportschoenen, gympen, sneakers.

Foto’s plaatsen

Een goede foto is erg belangrijk bij het maken van de advertentie. Marktplaats biedt de mogelijkheid om drie foto's toe te voegen. Fotografeer het product dat je verkoopt bij voorkeur in een lichte ruimte, zodat het goed zichtbaar is. Gebruik altijd eigen foto's, en geen foto's van internet. Een potentiële koper ziet dit namelijk als onbetrouwbaar. Zorg ook dat eventuele beschadigingen zichtbaar zijn op de foto!

Geef in de advertentie ook goed aan waar de eventuele koper aan toe is. Komen er nog verzendkosten bij? Mag de koper je per email of telefonisch benaderen?

Bepalen van de prijs

Wanneer je een artikel aanbied op marktplaats, is de prijs die je daarbij vermeldt van essentieel belang. Je kunt ervoor kiezen om iets aan te bieden 'tegen elk aannemelijk bod', of 'nader overeen te komen'. Maar potentiële kopers hebben toch graag een beetje houvast. Daarom is het verstandiger om een vraagprijs neer te zetten, of een vanaf bedrag waarna mensen kunnen bieden op het product. Geef ook aan dat er ruimte is om te onderhandelen over de prijs.

Prijs vergelijken

Maar wat is een goede prijs voor het product dat je verkoopt? Kijk eerst eens goed naar andere advertenties in de categorie waarin je verkoopt. Wat vragen deze aanbieders ervoor? Het is natuurlijk verstandig om onder deze prijs te gaan zitten, zodat jouw advertentie positief naar voren komt ten opzichte van vergelijkbare advertenties. Aan de andere kant is het ook weer niet slim om een te laag bedrag te vragen. Kopers nemen het niet serieus en zullen er niet op in gaan.

Seizoensartikelen

Het seizoen waarin je iets verkoopt, is van belang voor de prijs. Verkoop je kerstspullen? Aan het einde van het jaar zal je hier meer voor krijgen dan bijvoorbeeld in juni. Maar verkoop je een tuinset, dan is het juist aan te raden om deze in het voorjaar op marktplaats te zetten, aangezien deze dan meer op zal leveren dan dat je dit in november doet. Let ook op dat een koper niets heeft aan emotionele waarde.

Het product is verkocht

Wanneer het product verkocht is, pas dan de advertentie direct aan in 'gereserveerd' of verwijder de hele advertentie. Dit is wel zo netjes tegenover de koper. Wanneer je het pakket naar de koper opstuurt, mail hem dan de track & trace code, zo kan hij het pakket zelf volgen. Op deze manier bouw je een goede reputatie op op marktplaats, en dit kan in de toekomst dan weer goed van pas komen.
© 2012 - 2023 Denn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kopen en verkopen op MarktplaatsKopen en verkopen op MarktplaatsOp Marktplaats.nl vinden kopers en verkopers elkaar al sinds 1999. Waar de één zijn spullen kwijt wil, heeft een ander z…
Tips en trucks voor MarktplaatsDe site “Marktplaats” bestaat al tien jaar en wordt steeds populairder. De site is bekend geworden doordat je als partic…
Help ik krijg mijn spullen niet verkocht!Iedereen kent het wel. Je zet je spullen op Marktplaats, maar vervolgens krijg je geen reacties of juist veel onzinbiedi…
Het succes van MarktplaatsDe website Marktplaats.nl, die al 11 jaar bestaat, is een enorm succes in heel Nederland. Op Markplaats.nl kunt u een ad…

De Sims 3 dierenleven – een kat als huisdierDe Sims 3 dierenleven – een kat als huisdierFans van de Sims 2 serie hoopten al dat deze uitbreiding van “dierenleven” ook in de Sims 3 zou komen. Met deze uitbreid…
Online shoppen: de risico'sOnline shoppen is makkelijk en snel maar kan u ook blindelings vertrouwen op uw verkoper? Wanneer u gaat winkelen, kan u…
Denn (148 artikelen)
Laatste update: 31-05-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.