Netvibes is meer dan een persoonlijke pagina

Netvibes is meer dan een persoonlijke pagina Netvibes is top. Steeds meer gaan mensen hun informatiebehoeften personaliseren. Er is zo veel te krijgen op internet, dat iedereen zijn eigen keuzes gaat maken. Die informatie kunt u nu eenvoudig bundelen met Netvibes. Zo blijft u automatisch volledig op de hoogte. Netvibes is zo de snelste manier om real-time het web te volgen.

iGoogle

Het maken van een persoonlijke standaard pagina kan al enige tijd met iGoogle. Daarmee greep Google handig in op de behoefte om een eigen informatie pagina te maken. Op dit pad zit ook het Franse Netvibes. En dat is erg handig, want er zijn zoveel gizmo’s op het web. U kunt ze onmogelijk allemaal bijhouden. De YouTubes, Twitter, Facebook, andere sociale media, Maps, blogs, vlogs, Buienradar en zo verder en zo verder.

Netvibes

De overtuiging van Netvibes is dat iedereen zijn eigen selectie gaat maken. De web consument gaat in feite winkelen bij allerlei individuele websites en verzamelt de voor hem interessante modules of widgets. Op de pc, op de smartphone, of het nou het nieuws, sport is of iets anders dat bevalt, alles moet op dezelfde pagina als de bookmarks en persoonlijke mail. Nieuws makers spelen hier ook steeds meer op in door hun informatie te atomizen, waardoor delen van het nieuws gemakkelijker kunnen worden opgepikt. Met Netvibes wordt deze tendens verder gestimuleerd. Iedereen kan zo zijn eigen dashboard maken met eigen buttons voor de sociale media, Facebook en al die andere informatie op het web. Sommigen willen voortdurend het financiële nieuws kunnen volgen, het nieuws uit eigen land, de sport of de verkiezingen. Met Netvibes kan dit ook allemaal.

Uw persoonlijke startpagina met Netvibes

Het grote voordeel van deze startpagina is de onderlinge samenhang van informatie en het community-karakter ervan. Het is kortom informatie op maat. Nadeel is dat steeds meer tijd wordt gestopt in het verzamelen van alle modules en minder in het zelf zoeken van informatie. Als u uw pagina eenmaal hebt ingesteld zult u hem niet meer zo snel veranderen. U zult dan ook minder verrast worden door nieuwe of gekke zoekresultaten. Maar handig en overzichtelijk is het natuurlijk wel.

Kijken bij Nevibes

In feite kunt u bij Netvibes alles aanpassen. De standaard startpagina is op zich al aardig. U vindt er standaard modules met:
 • Het weer
 • Assistant e-mail, met keuze uit Gmail, Hotmail en Yahoo!Mail;
 • Youtube;
 • Facebook.
 • Zoekmachines als Google en Yahoo;
 • Vele nieuws rubrieken.

Maar alles kan worden bewerkt en veranderd. Denk aan het toevoegen van:
 • Bookmarks;
 • To do lists;
 • Agenda’s;
 • Voip bellen;
 • Feeds;
 • Podcasts;
 • Video’s;
 • Foto’s;
 • Tabs.

De tabs

Met de tabs kunt u uw startpagina overzichtelijk indelen. Dat is handig, want de pagina zit zo vol. Bovendien komen er steeds meer modules op het web beschikbaar en die moet u toch ergens kunnen laten. Deze tabs worden universes genoemd. Zo kunnen vele aanbieders, van krant tot artiest tot omroep, tabbladen verzorgen die zo in uw persoonlijke pagina kunnen worden opgenomen. Zo blijft de startpagina actueel en zal niet snel gaan vervelen.
© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alternatieven iGoogle: eigen persoonlijke informatiepaginaAlternatieven iGoogle: eigen persoonlijke informatiepaginaJe eigen informatie bijeengebracht op één pagina? iGoogle deed het voor je, maar wel op jouw manier. Kortom, iGoogle is…
Huis verkopen via YouTube, Facebook of TwitterHuis verkopen via YouTube, Facebook of TwitterOm je huis te kunnen verkopen moet je zijn waar de potentiële kopers ook zijn. Er zijn mogelijkheden via social media, m…
Maak je eigen startpagina/portal met iGoogleMet iGoogle maak je je eigen persoonlijke startpagina in je browser (bijvoorbeeld Internet Explorer of FireFox). Allerle…

De kracht van Voice over IP, VOIPDe kracht van Voice over IP, VOIPBijna niemand zal de kracht van Voice over IP hebben kunnen missen. Het wordt immers steeds gebruikelijker om via het in…
Windows Live Hotmail, online E-mailWindows Live Hotmail, online E-mailWindows Live Hotmail is een zeer veel gebruikte online e-mail service, wat vooral bij de jongeren bekend staat voor MSN.…
Bronnen en referenties
 • Netvibes
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 17-03-2017
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.