Windows Live Hotmail, online E-mail

Windows Live Hotmail, online E-mail Windows Live Hotmail is een zeer veel gebruikte online e-mail service, wat vooral bij de jongeren bekend staat voor MSN. Windows Live Hotmail is de opvolger van MSN Hotmail, wat door Microsoft werd overgenomen in 2006.

Account

Om gebruik te maken van Live Hotmail, moet je een account aanmaken. Dit is helemaal gratis, en je zit nergens aan vast. Als je het online registratieformulier invult, kies je je eigen e-mail adres, wat eindigt op ‘@live.nl’. Vroeger was dit ‘@hotmail.com’, maar omdat het is over genomen door Microsoft, is dit veranderd. Ook kies je een gewenst wachtwoord.

Hoe maak je een account aan?

  • Ga naar http://account.live.com
  • Klik op ‘Registreren’
  • Vul het registratieformulier in
  • Je bent klaar om het Live account te gebruiken

E-mail

Webmail

Hotmail biedt de mogelijkheid om overal en altijd je e-mail te kunnen lezen. Als er maar een internet verbinding is. Dit kan omdat Hotmail gebruik maakt van webmail. Omdat er geen software nodig is, is het makkelijker je e-mail te lezen als je niet achter je thuiscomputer zit, maar voor veel mensen is het juist een rede om Hotmail niet te gebruiken.

E-mail lezen

Als je een account hebt aangemaakt, kan je met dit account gemakkelijk inloggen op de site van Hotmail. Als het e-mail adres en het wachtwoord overeen komen, kom je vanzelf op jouw persoonlijke pagina waar je ziet of je ongelezen e-mail hebt of niet. Ook kan je gemakkelijk een e-mail sturen.

Spam

Van spam heb je bij Live Hotmail geen last. Als je je bij een site registreert die jou e-mails zou gaan sturen, en deze is niet bekend in jouw Hotmail contactenlijst, zullen deze mailtjes van onbekende afzenders in de map ‘ongewenste e-mail’ komen te staan. Hier heb je dus verder geen last van. Als je de ‘spam’ afzenders goed keurt, komen ze de volgende keer gewoon in je postvak in.

Persoonlijk

De uitstraling van je persoonlijke Hotmail pagina kan je zelf bepalen. Je bepaald je eigen kleuren, en de stijl hoe alles geplaatst wordt. Zo krijg je snel het idee dat het echt je eigen pagina is, en is alles heel vertrouwd. Ook kan je eigen mappen en contactpersonen toevoegen. Het laatste is handig voor het versturen van e-mails. Als je van de naam of het e-mail adres de begin letters intypt, krijg je een lijst met de mogelijke ontvangers. Hier kan je dan makkelijk uit kiezen.

MSN

Door middel van je Live account kan je gebruik maken van de messenger service. Vaak wordt dit MSN genoemd. Ook hierbij kan je door middel van je e-mail adres en wachtwoord in je persoonlijke vriendenlijst komen, waarmee je vervolgens kan chatten, webcammen, en praten doormiddel van de audio optie. Als je ingelogd bent op de messenger, en je hebt op de account ongelezen e-mail, wordt dit ook aangegeven, en hoef je dus niet nog extra te kijken.

Kort

Live Hotmail is een online e-mail service die ook een messenger heeft. Het wordt veel gebruik bij de jongeren. Er is geen software nodig, en alles is gratis.
© 2007 - 2024 Grotefrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
E-mail/Hotmail account geblokkeerd/gehackt: wat te doen?E-mail/Hotmail account geblokkeerd/gehackt: wat te doen?Wat te doen wanneer je e-mail of Hotmail- of Gmail-account is geblokkeerd of gehackt? Wanneer er via jouw e-mailaccount…
Zimbra desktop, complete e-mail suite!Zimbra desktop, complete e-mail suite!Zimbra desktop suite is een emailprogramma waarmee meer kan dan enkel emailen. Een kalender, een takenlijst en een adres…
Microsoft Outlook – meer dan alleen email!Microsoft Outlook – meer dan alleen email!Veel particulieren en bedrijven werken met Windows en gebruiken Microsoft Office. Dit onder andere voor email beheer dat…

Netvibes is meer dan een persoonlijke paginaNetvibes is meer dan een persoonlijke paginaNetvibes is top. Steeds meer gaan mensen hun informatiebehoeften personaliseren. Er is zo veel te krijgen op internet, d…
Alternatieven Google Reader verzorgen je internetkrantAlternatieven Google Reader verzorgen je internetkrantVoor wie het NOS journaal om acht uur ’s-avonds voldoende is, zijn rss feeds geen optie. Voor wie snel en veelvuldig wil…
Reacties

Bram, 25-09-2008
Is er een mogelijkheid om Windows Live Mail elke keer bij het opstarten ervan een wachtwoord te laten vragen? Nu geeft hij namelijk direct de mails weer, wat ik niet erg aangenaam vind. Alvast bedankt. Reactie infoteur, 30-09-2008
Ja, dit is mogelijk.

Als je hotmail automatisch inlogt, moet je even afmelden (dit staat rechtsboven in je hotmail). Vervolgens ga je naar www.hotmail.com. Daar kies je tijden het inloggen; "altijd naar bijden vragen".

Let op: als je via je msn messenger naar je inbox gaat, hoef je nooit in te loggen.

Hoop dat je hiermee verder komt.

Koos Dijkgraaf, 22-08-2008
Ik wil graaf mijn oude gedeelde profiel wijzigen. Hier klopt echt niets meer van! Zodra ik "Uw gedeelde profiel bewerken" inklik verschijnt er na lange tijd wachten"De webpagina kan niet worden weergegeven " Deze pagina krijg ik ook als ik "Contact met ons opnemen" inklik. WAT KAN IK DOEN? Reactie infoteur, 22-08-2008
Het enige wat je kan doen is afwachten. Hoogstwaarschijnlijk zit er een foutje in Hotmail, welke wel weer wordt opgelost. De foutmelding dat de pagina niet kan worden weergeven is alleen op te lossen door de webhost, omdat er technisch niet iets zou kloppen. Afwachten dus…

Marian Stanneveld, 19-08-2008
Onze zoon heeft een belangrijke bericht weggegooit begin maart. Deze bericht is vooral in het belang van de politie. Kunnen wij dit ook nog terug halen van hotmail dat daar de gegevens nog zijn. Dit is gebeurd op 3 maart. Reactie infoteur, 21-08-2008
Het is niet mogelijk verwijderde berichten terug te halen, tenzij je dit binnen 24 uur doet. De prullenbak wordt elke 24 uur geleegd, en de berichten hierin worden definitief verwijderd.

Veel succes.

Rattjolh, 26-02-2008
Ik kan niet op mijn mail van Windows Live Hotmail. Maar internet doet het wel gewoon en andere sites ook. Alleen mijn mail niet. Kan ik daar wat aan doen? zoja wat? Reactie infoteur, 26-02-2008
Hallo,

Windows Live Hotmail doet overal raar. Ook ik kan niet op mijn Hotmail. Dit ligt dus niet aan jouw computer of internet, maar aan Microsoft. Het zal waarschijnlijk snel worden opgelost.
Don't worry.

Raymond, 20-02-2008
De pagina om een e-mail aan te maken, http://account.live.com klopt niet want de pagina bestaat helemaal niet! Reactie infoteur, 20-02-2008
Http://account.live.com bestaat wel degelijk. Deze link is niet de directe link omdat deze te lang is. Als je naar http://account.live.com gaat word je automatisch doorgestuurd naar de pagina waarbij je de volgende genoemde stappen kunt ondernemen.

De Vries, 17-02-2008
Een hacker heeft mijn mail verwijderd uit mijn hotmail :-(
Kan iemand mij vertellen of ik alle mails weer terug kan halen en of ik er achter kan komen wie dat gedaan heeft? Reactie infoteur, 17-02-2008
Deze berichten zijn alleen terug te halen als zij nog in de prullenbak staan. Dat dit het geval is, is erg onwaarschijnlijk.
Er is jammer genoeg op geen andere mogelijkheid je e-mail berichten terug te krijgen en er is ook niet achter te komen wie dit heeft gedaan.
Het enige wat je kan doen is een nieuw wachtwoord of een heel nieuw e-mail adres aanmaken en deze beter beveiligen. Veel succes.

Carin Stomp, 28-01-2008
Hoe kan ik contactpersonen toevoegen? Alvast hartelijk dank voor een reaktie. Reactie infoteur, 28-01-2008
In Hotmail zelf kun je een contactpersoon toevoegen door een E-mail naar diegene te sturen en vervolgens te klikken op 'Contactpersoon opslaan' of door op de tab 'Contactpersonen' te klikken en vervolgens op 'Nieuw'.

Ik hoop dat ik je hiermee geholpen heb.

Grotefrits (11 artikelen)
Laatste update: 24-10-2007
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.