Goed bloggen op internet

Goed bloggen op internet Bloggen op internet is een medium die steeds meer mensen gebruiken. Veel mensen schrijven op een weblog om andere mensen te informeren over een bepaalde interesse of bijvoorbeeld over hun leven. Verschillende blogsites zijn web-log of blogger. Wanneer men aan het bloggen is op internet dan wil men ook gevonden worden. Daarom is het verstandig om goed te bloggen. In dit artikel vindt u een aantal tips om een goede weblog op internet te schrijven.

Bloggen op internet?

Bloggen op internet is het anders gezegd het bijhouden van een weblog. Een weblog is een stukje ruimte op het internet waar u de mogelijkheid heeft om uw interesses te kunnen delen met de gehele wereld. Veel mensen vinden hun weg tegenwoordig naar een weblog om zo hun gedachten te kunnen uitwisselen.
Via diverse sites als web-log of blogger kunt u u gratis aanmelden. Na, meestal een mail voor bevestiging, krijgt u dan uw eigen URL-adres in combinatie met de naam van de blogsite. U kunt dan direct van start gaan met schrijven!

Begin niet zomaar met schrijven

Maar begin niet zomaar te schrijven. Bedenk goed waarover u wilt schrijven en maak u zelf eerst bekend met de blogpagina. Wat zijn de mogelijkheden die de site u geeft en hoe moet u blog eruit gaan zien. Tevens wilt u natuurlijk gevonden worden op het internet. Ook hiervoor zijn tips en manieren om beter gevonden te worden.
U vindt hieronder een aantal tips waar u verstandig aandoet om een goede blog te kunnen plaatsen.

Tips voor goed bloggen

Elke blog die u schrijft krijgt een titel. Deze titel is van belang om direct aan te kunnen geven waar uw stukje tekst over gaat. Een titel is dus een belangrijk onderdeel, omdat het vaak de bezoeker beslist of het wel of niet uw tekst gaat lezen. Houd daarom een titel kort en krachtig en met herkenbare woorden. Tevens voor zoekmachines is het belangrijk om een duidelijke titel te hebben. Meestal kunt u op een weblog ook keywords toevoegen. Gebruik bepaalde woorden uit de titel ook als keywords. Deze ondersteunen het artikel en vergroot het resultaat om een betere positie te geven in de zoekmachines.

Probeer te schrijven over een bepaald thema. Stel dat u enorm geïnteresseerd bent in de formule 1 dan kunt u bijvoorbeeld na elke wedstrijd een verslag doen op uw site. Naast de verslagen kunt u bijvoorbeeld alle andere relevante onderwerpen gebruik om te schrijven, zolang het dan maar in hetzelfde onderwerp past. Zoekmachines zijn namelijk gek op weblogs met eenzelfde inhoud en zullen daardoor vaker terugkomen om uw blog te doorzoeken. De kwaliteit is dan uiteraard van belang, maar vergeet ook de kwantiteit niet op uw weblog. Weblogs die oud zijn moet u absoluut niet verwijderen van de site, maar laten staan. Dit vergroot de kans op gevonden te worden. Heeft u toch verschillende onderwerpen op uw weblog staan dan is het verstandig om deze te archiveren in groepen. Nog een voordeel van het hebben van één onderwerp is dat u dan trouwe bezoekers zult ontvangen die steeds terugkomen. Wellicht geven zij ook reacties en dat geeft altijd een goed gevoel en kunt u zien als compliment voor uw blog.

Naast het publiceren van eenzelfde onderwerp op een weblog is een het verstandig om zo vaak mogelijk deze bij te werken. Het liefst elke dag een nieuw berichtje erop plaatsen is ideaal voor de vindbaarheid bij zoekmachines. Deze zogenoemde robots komen dan vaker bij u terug om de weblog te indexeren. Dit verhoogt de ranking in de zoekresultaten. Uiteindelijk zal dit resulteren in een groter aantal bezoekers. Het belangrijkste feitje om te onthouden en om eventueel de draad weer op te pakken is dat oud nieuws geen nieuws is. Ook uw vaste bezoekers zullen uiteindelijk uw weblog links laten liggen als deze weken, danwel maanden niet is bijgewerkt.

Buiten de bovengenoemde belangrijke onderdelen van een goede weblog is uiteraard ook de uitstraling heel belangrijk. Het uiterlijk van de weblog is uiteraard puur persoonlijk, qua indeling en kleuren, maar het kiezen van een mooi aantrekkelijk sjabloon is belangrijk. Kies voor een duidelijke structuur, maar ook voor een goede leesbaarheid. Maak de pagina niet te rommelig, maar overzichtelijk. Dit is voor de bezoeker plezierig, maar wellicht ook voor u als schrijver.

Een paar blogsites waar u zich gratis kan aanmelden en kan starten met schrijven zijn:

Blogger
Dit is een onderdeel van Google. U kunt bij deze weblog zelf u indeling maken en kiezen welke "gadgets" u zelf op de site wilt plaatsen. Automatisch worden er door Google advertenties bijgeplaatst, waardoor u eventueel geld zou kunnen verdienen met deze weblog. Mooi meegenomen als u toch van plan bent om te gaan bloggen.

Waar ben jij nu?
Deze weblog is ideaal voor mensen die veel reizen of voor een bepaalde tijd ergens anders op locatie zit. Naast het bloggen zelf op deze site kunt u hier ook uw reisverhalen kwijt en is het een community, waardoor u op de site contact kan leggen met andere reizigers.
© 2009 - 2024 Martinq79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is bloggen en vloggenWat is bloggen en vloggenVlogging en blogging zijn benamingen die je steeds vaker in onze maatschappij hoort. Maar wat is het nu precies en wanne…
Je eigen blog starten: Tips voor beginnersJe eigen blog starten: Tips voor beginnersEen blog of weblog is een website in dagboekstijl dat regelmatig wordt bijgehouden. De auteur van het blog, de blogger,…
Hoe verdien je geld met bloggen?Hoe verdien je geld met bloggen?Valt er geld te verdienen met bloggen en hoe werkt dat dan? Een blog opzetten kost wat tijd, maar daarna heb je inkomste…
Bloggen met WordPress, Blogger en TumblrJe eigen blog schrijven kan leuk zijn en is zeker de moeite waard. Maar als je nieuw bent in het blogmilieu is het belan…

Schrijven voor het web, tips en trucsSchrijven voor het web, tips en trucsSchrijven voor het web vereist andere vaardigheden dan voor print. De bezoeker leest de pagina niet maar scant de tekst…
Typecursus  Snel leren typen met 10 vingersTypecursus Snel leren typen met 10 vingersHet snel en blind leren typen met 10 vingers is het doel van een typecursus. Blind leren typen gaat veel sneller dan met…
Martinq79 (62 artikelen)
Gepubliceerd: 05-09-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.